Site logo
Se på kortet
  • Náměstí Přemysla Otakara II., Náměstí Přemysla Otakara II., České Budějovice, Tjekkiet

Læs om byen

České Budějovice er en smuk by, der ligger i det sydlige Bøhmen på det sted, hvor floden Malše munder ud i den større Vltava. Byen blev grundlagt af den bøhmiske kong Ottokar II i 1265, og den kongelige by skulle styrke Ottokars position i regionen. Gennem århundrederne er byen blevet påvirket af både tysk og tjekkisk kultur; bl.a. som en del af Habsburgernes rige.

Den gamle bydel i České Budějovice ligger som en ø ved flodernes sammenløb, og pladsen Náměstí Přemysla Otakara II er byens centrum. Hele vejen rundt om den store plads ligger der smukke huse, og på pladsens midte kan man se Samsonspringvandet fra 1720erne, der er et af byens vartegn. Mod sydvest kan man se České Budějovices barokrådhus, der blev opført i årene 1727-1730.

Katedralen er en anden stor seværdighed i České Budějovice. Katedralen er byens hovedkirke, og ved siden af den kan man se tårnet Černá věž, der blev opført 1549-1577 som klokketårn, vagttårn og som symbol på byens velstand. I centrum kan man også se fæstningstårnene Železná panna og Rabštejnská věž fra 1300-1400-tallene og saltmagasinet Solnice fra 1531.

České Budějovice er også berømt for sin ølproduktion. Det var kong Ottokar II, der allerede ved byens grundlæggelse gav den bryggerirettigheder, og på et tidspunkt var havde produktionen status af kejserligt bryggeri. Succesen blev løbende større, og i dag kendes Budweiser Budvar som øl fra České Budějovice. Man kan naturligvis besøge det traditionsrige bryggeri under en tur i byen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]