Site logo
Se på kortet
 • Château des ducs de Bretagne, Place Marc Elder, Nantes, Frankrig

Læs om byen

Nantes er en by ved floden Loire i regionen Loire-Atlantique. Med omkring en million indbyggere i byområdet er den den største by i Nordvestfrankrig. Nantes' strategisk gode beliggenhed har gjort, at den siden den klassiske antikke periode har været en havneby for området.

Bretagnes hertuger havde residens i byen i mange århundreder, og deres slot er i dag en af Nantes' store seværdigheder. Efter unionen mellem Bretagne og Frankrig i 1532 blev det de franske monarker, der brugte slottet som residens, og man kan bl.a. se en flot statue af Louis XVI i byen i dag.

Der er mange ting at se på i Nantes, hvor Jules Verne blev født i 1828. Man kan følge i den berømte forfatters fodspor eller tage andre spadsereture langs Loire, til nogle af byens store kirker eller til byens museer, hvor Musée d'Arts er et fremragende kunstmuseum.

Fra Nantes er der mange udflugtsmuligheder. En tur til Atlanterhavskysten er altid spændende, og her kan man besøge byer som Saint-Nazaire, La Rochelle og Brest, der alle byder på seværdigheder og maritim stemning. Man kan også nyde landskabet langs Loire eller tage til Rennes, der er områdets næststørste by.

Topseværdigheder

  Chateau des ducs de Bretagne, Nantes

  Hertugerne af Bretagnes Slot
  Château des ducs de Bretagne

  Château des ducs de Bretagne er hertugerne af Bretagnes store og smukke residensslot, der gennem tiden har været regionens politiske centrum. Hertugerne af Bretagne boede her gennem 1200-1500-tallene, og derefter var stedet de franske monarkers sæde i byen. Det var Guy de Thouars, der grundlagde slottet i 1207 ved foden af den gallo-romerske bymur, som lå omkring den historiske bykerne.

  I 1300-tallet blev slottet udvidet med nye anlæg som det gamle kernetårn, man fortsat kan se som den eneste væsentlige del fra denne periode. I 1466 besluttede François II at opføre et nyt befæstet slot, der også skulle modstå kongemagten. Derved blev anlæggets mure og de solide tårne af skifer og granit bygget, og disse giver stadig i dag et godt indtryk af det mægtige byggeri.

  Efter hertugens død i 1488 fortsatte hans datter Anne de Bretagne, der senere blev dronning af Frankrig, arbejdet. Hun styrkede fæstningsværket med blandt andet en artilleribastion. I 1514 arvede hendes datter Claude slottet, og hun skulle giftes med den franske konge året efter. For at kunne rumme hoffet opførte hun en renæssancebygning, Logis du Roy, der nu kaldes Petit Gouvernement.

  I 1532 blev slottet kongelig ejendom i anledning af Bretagnes forening med Frankrig, og herefter var komplekset residens for de franske konger i Bretagne. Den 30. april 1598 opholdt kong Henrik IV sig på slottet for at underskrive Ediktet af Nantes. Efter en brand i 1670 blev der genopbygget i barok efter ordre fra kong Ludvig XIV. I 1915 blev anlægget solgt af staten til byen Nantes.

  I dag er Château des ducs de Bretagne indrettet som historisk museum for byen Nantes. Ved et besøg oplever man naturligvis slottet og derved de smukke rammer, og i udstillingerne kommer man på en rejse gennem byens højdepunkter. Blandt temaerne er slottets betydning, Nantes' maritime historie, byen under den franske revolution, den industrielle udvikling og et kig på tilblivelsen af det moderne Nantes.

   

  Nantes Kunstmuseum
  Musée d’Arts de Nantes

  Musée d’Arts de Nantes er et kunstmuseum, der hører til blandt de fineste i Frankrig. Museet blev grundlagt under Napoléon Bonaparte, og dets samlinger blev etableret med kunstværker, som museet modtog fra den franske stat. Det var dog et køb og donation fra brødrene Cacault i 1810, der for alvor satte museet på det franske kunstlandkort. Samlingen blev dengang anset som den fineste uden for Paris.

  I 1891 besluttede bystyret at opføre en museumsbygningen til den efterhånden store udstilling, og der blev udskrevet en arkitektkonkurrence om det nye museum. Vinderen blev Clement-Marie Josso med et design i eklektisk arkitektur, som var inspireret af museer i blandt andet Lille og Amiens.

  På Musée d’Arts de Nantes kan man nyde fremragende samlinger med bred repræsentation af kunstværker. Man kan se ældre malerkunst af blandt andre Jan Brueghel den Ældre, Peter Paul Rubens og Tintoretto. Her er også en stor samling malerier og skulpturer fra 1800-1900-tallene med værker af fx Pablo Picasso, Alfred Sisley, Claude Monet og Vasilij Kandinsky.

   

  Nantes Cathedral

  Skt. Peter og Paul Katedral
  Cathédrale Saint-Pierre-et-Saint-Paul

  Cathédrale Saint-Pierre-et-Saint-Paul er Nantes’ gotiske romersk-katolske katedral. Den blev opført fra 1434, som var i en tid, hvor Nantes og Bretagne blomstrede, og derved kunne man planlægge og igangsætte et stort prestigebyggeri som den store kirke. Det var Johan VI af Bretagne og biskop Jean de Malestroit, der lagde grundstenen.

  Det endte med, at katedralen først stod færdig i 1891 efter 457 år. Undervejs var der flere faser i opførelsen. Fra 1434 til 1470 blev vestfacade blandt andet bygget, og herefter fik de slag i slag, før der var lange pauser fra 1520erne og hundreder år frem. Efter midten af 1600-tallet blev katedralen først bygget færdig i den sidste fase, der varede fra 1840 til 1891.

  Katedralen er typisk for gotikkens arkitektur med imponerende linjer og himmelstræbende søjler i de indre dimensioner. Tårnenes højde er 63 meter, og de dominerer den markante facade, der har et rosettevindue i midten. I katedralen ligger hertug Frans II af Bretagne begravet, og man kan også se en kenotaf for General de Lamoricière.

   

  L'Ìles Maskiner
  Les Machines de l’Île

  Les Machines de l’Île er navnet på flere fantastiske, mekaniske konstruktioner, man kan opleve på den centrale ø, Île de Nantes. De står i La Galerie des Machines, der er indrettet i nogle af byens gamle overdækkede skibværftshaller. Det var François Delarozière og Pierre Orefice, der grundlagde stedet, der åbnede i 2007. Les Machines de l’Île er inspireret af Jules Verne, Leonardo da Vinci og Nantes' industrihistorie.

  Maskinerne er blevet bygget siden 1991 af ingeniører, håndværkere og kunstnere, og konstruktionerne tæller blandt andet en mekanisk elefant på 12 meter i højden, 8 meter i bredden og en vægt på 45 ton. Elefanten er som mange øvrige maskiner bygget i træ og stål, og den kan tage passagerer med på en gåtur. Man kan også se en stor karrusel og andre fascinerende maskiner.

Andre seværdigheder

  Passage Pommeraye, Nantes

  Passage Pommeraye

  Passage Pommeraye er et smukt indkøbscenter, som bygherren Louis Pommeraye opførte i Nantes i årene 1840-1843. Centret fungerer stadig som butiksarkade og ligger mellem gaderne Rue Santeuil og Rue de la Fosse.

  Der er en højdeforskel på 9,40 meter mellem gaderne, som Passage Pommeraye forbinder. Derfor er der en central trappe i centret med forskudte butiksetager. Det var arkitekterne Jean-Baptiste Buron og Hippolyte Durand Gasselin, der designede passagen med den nærmest overdådige udsmykning med blandt andet søjler og statuer.

   

  Jules Vernes fødehjem
  Maison de naissance Jules Verne

  Maison de naissance Jules Verne er det hus, hvor forfatteren Jules Verne blev født. Jules Verne kom til verden den 8. februar 1828, og det skete på øen L’île Feydeau, der lå i Loire-floden. I dag er det tidligere ø vokset sammen med det centrale Nantes efter opfyldning af dele af Loires flodløb gennem byen.

  Jules Verne er et af Nantes’ berømte bysbørn. Han fødehjem ligger på adressen Cours Olivier de Clisson 4, der ligger i de hyggelige husrækker, som udgjorde beboelsen på L’île Feydeau. Der er ikke adgang til huset, men man kan se en mindeplade over indgangsdøren.

   

  Eglise Sainte-Croix, Nantes

  Helligkorskirken
  Église Sainte-Croix

  Église Sainte-Croix er en kirke, der blev opført i klassicisme i årene 1669-1685 og derefter ombygget i 1800-tallet i en mere flamboyant stil, der tydeligt kan ses på kirketårnet fra 1860erne. Tårnet rummer urskiver og en lanterne, som rummer klokken, der bliver kaldet La Bouffay, og som blev støbt i 1663. Lanternen er dekoreret med allegoriske engle, der blæser i trompeter.

  Kirkerummet er også seværdigt, og det er værd at bemærke, at det var her, Jules Verne blev døbt i 1828. Man kan se forskellige ting som fx alteret i højre skib, der er det eneste bevarede alter fra 1600-tallet. Prædikestolen i Louis XV-stil blev lavet af massiv mahogni, mens hovedaltret i hvid marmor og forgyldt træ er et værk af billedhuggeren Thomas Louis. De oprindelige glasvinduer i koret blev ødelagt under bombningen den 16. september 1943, men de blev genopbygget i 1947.

   

  Jules Verne Museum
  Musée Jules Verne

  Musée Jules Verne er et museum, der er dedikeret forfatteren Jules Vernes liv og værker. Museet åbnede i 1978 som markering i anledning af 150-året for Vernes fødsel. Museet har til huse i en bygning fra slutningen af 1800-tallet med udsigt over floden Loire. Jules Verne boede aldrig i bygningen, men omgivelserne afspejler fint den atmosfære, der inspirerede ham og derved hans værker.

  På museet kan man se en stor samling effekter, memorabilia, replikaer af hans opfindelser og andet, og stedet er opdelt i flere temaer som fx Jules Vernes stue og forskelligt porcelæn. Naturligvis omhandler museet også Vernes værker, der har gjort ham berømt med titler som Rejsen til Jordens Indre, En Verdensomsejling under Havet og Jorden Rundt i 80 Dage.

   

  Place Marechal-Foch, Nantes

  Marskal Foch Plads
  Place Maréchal-Foch

  Place Maréchal-Foch er en af Nantes' centrale pladser. Den blev udlagt i 1700-tallet og bebygget i samtidens stil. I begyndelsen hed pladsen Place d'Armes, før den senere blev omdøbt Place Louis-XVI. Det nuværende navn fik stedet i 1929 efter en beslutning i Nantes' byrådet. De skete efter marskal Ferdinand Fochs død samme år. Foch var øverstkommanderende for de allierede styrker på vestfronten under 1. Verdenskrig.

  På midten af pladsen kan man se monumentet Colonne Louis-XVI, der viser kong Louis XVI på toppen af en 28 meter høj søjle, der blev rejst i 1790. Monumentet er et af de få tilbageværende statuer af kongen i Frankrig, og statuen blev skabt af Dominique Molknecht og indviet i 1823. Omkring pladsen kan du se Hôtel Montaudouin, der blev designet af Nantes-arkitekten Mathurin Crucy, og Hôtel d'Aux, der blev bygget af arkitekten Jean-Baptiste Ceineray i 1770-1772.

  Hôtel d'Aux var stedet, hvor Napoleon I og Joséphine opholdt sig under deres besøg i byen i 1808. Den smukke bygning blev indrettet som hovedkvarter for det 11. armékorps under den tredje franske republik, og stedet blev sæde for Feldkommandanturen under Anden Verdenskrig. Bygningen Hôtel de Charette fra i 1824 blev i øvrigt hovedkvarter for den lokale afdeling af tyske Sicherheitsdienst under Anden Verdenskrig.

   

  Børspalæet
  Palais de la Bourse

  Palais de la Bourse er en bygning, der blev opført i årene omkring år 1800 som Nantes’ handelsbørs. Beslutningen om at etablerede en handelsbørs blev truffet i 1641, og den første børs blev opført derefter. Byens handlende tog i første omgang ikke den nye institution til sig, men handlen kom i gang, og man måtte bygge en ny og større børs i 1720erne.

  Den tredje børs blev opført fra slutningen af 1700-tallet og færdiggjort efter Napoleons besøg i Nantes i 1808. Byens handelskammer flyttede denne gang ind i bygningen efter at være stiftet i 1803. Børsen har to facader, og på den mod Place du Commerce kan man se statuer af Jean Bart, René Duguay-Trouin, Abraham Duquesne og Jacques Cassard, der var kendte sømænd.

   

  Theatre Graslin, Nantes

  Graslin Teater
  Théâtre Graslin

  Théâtre Graslin er en teaterbygning, hvor der både opføres teaterstykker og operaforestillinger. Det var den franske arkitekt og byplanlægger Mathurin Crucy, der tegnede teatret i nyklassicistisk arkitektur, og det blev opkaldt efter Jean-Louis Graslin, der ejere jordstykket, hvor teatret blev opført.

  Théâtre Graslin blev indviet den 23. marts 1788, men det brændte desværre i 1796, hvorefter det måtte rekonstrueres. Det skete ikke med det samme, og der gik til 1811, før teatret blev genåbnet. Det skete til gengæld i forbindelse med et besøg i byen af Napoleon. Teatrets auditorium rummer i dag cirka 800 tilskuerpladser.

   

  Sankt Nikolaj Basilika
  Basilique Saint-Nicolas

  Basilique Saint-Nicolas er en smuk basilika, der blev opført 1844-1869 i nygotisk stil med anvendelse af ikke mindst granit fra regionen omkring Nantes. Byggeriet af den treskibede korsbasilika skete på et lille jordstykke, og kirken blev bygget i nord-sydgående retning og ikke den traditionelle øst-vestlige.

  Basilique Saint-Nicolas blev ophøjet til en status som basilica minor af pave Leo XIII i 1882, og den er sammen med Basilique Saint-Donatien-et-Saint-Rogatien de eneste basilikaer i Nantes. I 1943 blev kirken ødelagt af allierede bombardementer, og den måtte genopføres efter krigen. I dag kan man se et fint og lyst kirkerum og mange kønne detaljer i udsmykningen af kirkerummet, der er tydeligt nygotisk i stilen.

   

  Sankt Donatian og Sankt Rogatian Basilika
  Basilique Saint-Donatien-et-Saint-Rogatien

  Basilique Saint-Donatien-et-Saint-Rogatien er en af Nantes' to basilikaer, hvor Basilique Saint-Nicolas er den anden. Den første kirke på dette sted, der markerer gravstedet for brødrene og Nantes-helgenerne Donatian og Rogatian, menes at være bygget allerede i 400-tallet. Den nuværende basilika er den fjerde kirke på stedet.

  Den nuværende kirke blev opført fra 1872 med indvielse i 1889. Kirken blev tegnet af Émile Perrin i nyromansk stil, og den er en treskibet korsbasilika med en smuk dobbelt tårnfacade. I basilikaen kan man se martyrerne Donatian og Rogatians marmorsarkofag, og man kan også bemærke klokkespillet fra 1902, som spiller identisk med Westminsters klokker i London.

   

  Vor Frue Bon Port Kirke
  Église de Notre-Dame-de-Bon-Port

  Église de Notre-Dame-de-Bon-Port er en kuppelkirke, der står som et markant indslag i Nantes’ skyline. Det var arkitekterne Seheult og Joseph-Fleury Chenantais, der tegnede kirken, og den store kuppel blev designet med inspiration fra Dôme i Paris, og på toppen pryder en ærkeengel, som repræsenterer Gabriel.

  Notre-Dame-de-Bon-Port blev opført under 1800-tallets udvidelse af Nantes mod vest med blandt andet transformationen af områderne ved havnen. I den forbindelse havde man opført en kirke i 1827, men den blev hurtigt for lille, og derfor planlagde man fra 1843 byggeriet af den nye og nuværende Notre-Dame-de-Bon-Port.

  Man valgte en arkitektonisk inspiration fra barokken og modreformationens tid til kirken, der blev indviet i 1858. Andre stilarter har dog også indvirket på designet og resultatet. Efter indvielsen arbejdede man videre med udsmykningen, og vægmalerierne blev fx først færdiggjort i begyndelsen af 1900-tallet.

  Kirkens 30 meter høje facade består af et nedre dorisk niveau og et øvre korintisk. Notre-Dame-de-Bon-Port-kirken er dedikeret til Jomfru Maria som symbol på beskyttelsen af ​​sømænd. I midten af ​​frontonen ses jomfruen i herlighed assisteret af to engle, hvoraf den ene velsigner de afgående sømænd, mens den anden byder dem velkommen ved deres hjemkomst. Oven over kan man se de 60 meter høje kuppel.

  Indvendigt kan man se et smukt dekoreret kirkerum med mange kunstværker af blandt ande Henri-Pierre Picou, malerparret Henry Leray og Laure Martin og Alphonse Le Hénaff, der i årene 1858-1860 malede en stor kupplfrise med den ubesmittede jomfru med syv grupper af karakterer fra Det Gamle Testamente og Det Nye Testamente. Senere i århundrede blev kirkens kapeller med videre udsmykket.

   

  Musee Dobree, Nantes

  Dobrée Museum
  Musée Dobrée

  Musée Dobrée er et museum, hvor man kan se en stor samling kunst og effekter, som Thomas Dobrée samlede i 1800-tallet. Han var velhavende i en ung alder, og han viede størsteparten af sit liv til at købe kunstværker. Samlingen nåede op på over 10.000 effekter, og de krævede stadigt mere plads.

  Fra 1862 begyndte Thomas Dobrée med planerne om byggeriet af Palais Dobrée, der skulle være hans residens og også et sted, hvor han kunne udstille sin samling. Palais Dobrée blev opført i nyromansk stil, og bygherren investerede mange penge i byggeriet, der dog først stod færdig efter Thomas Dobrées død. Han testamenterede huset og samlingen til regionen Département de Loire-Inférieure.

  I dag kan man se mange kunstgenstande og effekter fra Thomas Dobrées samlinger på Musée Dobrée. Museet har dog også udvidet samlingerne løbende gennem årene, så man i dag kan opleve varierede udstillinger med blandt andet egyptiske, etruskiske og græske arkæologiske genstande.

   

  Le Lieu Unique

  Le Lieu Unique er et spændende center for samtidskunst, der er indrettet i virksomheden Lefèvre-Utiles gamle kiksefabrik. Stedet er i dag kendt for dets mange kulturaktiviteter, og hvert år præsenterer Le Lieu Unique mange forestillinger inden for blandt andet teater, dans, cirkus og musik.

  Centret er også kendt for rammerne af den gamle fabrik med det smukke tårn, der blev bygget i 1909. Det startede i 1895, hvor kikseproducenterne med de berømte petit beurre-cookies opførte en ny fabrik. Byggeriet skete i beton og metal, og fabrikstårnet gør stedet til en af Nantes mest ikoniske bygninger. Fabrikken flyttede sin produktion fra 1986, og få år efter startede kulturaktiviteter med at blomstre her.

   

  Botanisk Have
  Jardin des Plantes

  Jardin des Plantes er en botanisk have med mange smukke anlæg, hvor man kan nyde gamle beplatninger. Den første botaniske have i byen blev anlagt i 1688 som en have med medicinske planter, men den nuværende have er dog noget nyere og blev grundlagt i 1806 under ledelse af Jean Alexandre Hectot.

  I dag rummer haven over 10.000 arter, der er anlagt i en have med søer, stier og etablerede landskaber. Man kan også se statuer, springvand, drivhuse og havens palmehus. Blandt arterne er her en fremragende samling af kameliaer, over 200 år gamle eksemplarer af magnolia grandiflora og andre særlige planter. I de indendørs anlæg er der en samling af epifytter som fx orkidéer, og der er planter fra det tropiske Amerika.

Ture fra byen

  Harbour, La Rochelle

  La Rochelle

  La Rochelle er en havneby ved den franske Atlanterhavskyst. Byen har gennem århundreder været en vigtig by, hvor skibstrafikken dominerede. La Rochelle opnåede status som frihavn i 1130, og i 1150erne åbnede handlen på engelske havne gennem ægteskab mellem Eleanor af Aquitaine og den engelske konge. Tempelriddernes tilstedeværelse var en tredje faktor, der gjorde byen til en af de vigtigste havne langs kysten.

  Til forskel fra andre byer i det vestlige Frankrig, gav La Rochelles beliggenhed ikke adgang ad floder til det indre af landet. Alligevel fastholdt byen sig betydning som havneby med blandt andet et stort fiskeri i det vestlige Atlanterhav og en del handel med Amerika. I årene omkring Napoleonstiden oplevede La Rochelle nedgang i handel og økonomi, hvilket ikke mindst skyldtes de færre franske kolonier i Nordamerika.

  Under Anden Verdenskrig etablerede Tyskland en ubådbase ved La Pallice i hovedhavnen i La Rochelle. Det var en højborg for Kriegsmarine, og La Rochelle blev da også den sidste franske by, hvor tyskerne kapitulerede. En allieret belejring af La Rochelle fandt sted mellem 12. september 1944 og 7. maj 1945, hvor den tyske overgivelse blev en realitet. Dagen efter gik franske tropper ind i byen.

  Man kan stadig se den tyske ubådsbase som en af byens seværdigheder lidt vest for centrum. Det martime fylder meget i byen og dens historie, og det kan opleves på søfartsmuseet Musée Maritime de La Rochelle. Tæt herpå ligger det populære Aquarium La Rochelle, og begge steder ligger i gåafstand fra centrum, hvor den befæstede indsejling til inderhavnen Vieux Port er byens vartegn. Her står Tour Saint-Nicolas mod øst og Tour de la Chaine mod vest.

  Læs mere om La Rochelle

   

  Phare Vieux Môle, Saint-Nazaire

  Saint-Nazaire

  Saint-Nazaire er en by, der ligger ved floden Loires udmunding i Atlanterhavet, og havet og det maritime har gennem tiden præget byen og dens udvikling. I århundreder var Saint-Nazaire en lille by, men med den industrielle revolution kom jernbanen til byen, og havnen blev udbygget. Med årene blev Saint-Nazaire den vigtigste havn ved Loires munding i stedet for Nantes lidt oppe af floden.

  Med den gode beliggenhed blev Saint-Nazaire en naturlig fiskerihavn, og traditionen for skibsbygning medførte også større og større byggerier fra byens værfter; fx af skibene SS Normandie, SS France og RMS Queen Mary 2. Det maritime fortsatte under 2. Verdenskrig, hvor tyske Kriegsmarine anlagde en ubådsbase. Saint-Nazaire blev ødelagt af allierende bombardementer fra 1942-1945.

  Havnen er stadig et stort aktiv i Saint-Nazaire, og man kan gå en interessant tur langs de centralt beliggende havnebassiner. Her kan man blandt andet se Base sous-marine de Saint-Nazaire, der er den tyske base fra krigen. Tæt herpå ligger molerne ved indsejlingen til havnen og Le Vieux Môle mod øst, hvor byens kendte fyrtårn troner for enden. Mod vest kan man besøge byens sandstrand, der ligger ud for Saint-Nazaires moderne centrum.

  Grundet de store ødelæggelser under 2. Verdenskrig, er der ikke mange gamle bygninger tilbage i byen. Den gamle bydel ved havnen blev ødelagt lige som områderne omkring den tidligere Place Marceau. I dag kan man se byens bevarede gamle banegårdsbygning, der i dag huser et teater. Kirken Église Saint-Nazaire er en anden seværdighed. Den blev opført i 1888 og måtte også delvist genopbygges efter bombardementer i 1943.

   

  Brest Opera, Frankrig

  Rennes

  Rennes er en by i det nordvestlige Frankrig, hvor den er hovedstad i regionen Bretagne. Historisk var den kendt som Condate i Romerriget, og den blev befæstet i år 275 grundet mange spændinger og kampe i regionen. Gennem mange århundreder skiftede herredømmet over byen og Bretagne. I 1200-tallet blev Rennes underlagt Frankrig en overgang, men freden var ikke forbi, og det kom bl.a. til en arvefølgekrig i Bretagne i midten af 1300-tallet. Englænderne blev med tiden fordrevet fra regionen, og i Rennes fungerede et eget parlament. I 1491 blev Bretagne dog underkastet den franske krone, og Rennes og regionen blev formelt en del af Frankrig i 1532. Rennes voksede herefter som bl.a. en handelsby. I 1720 ødelagde en brand store dele af byen, og nutidens byplan er delvist et resultat en genopbygning herefter.

  I dag er der mange seværdigheder i Rennes’ hyggelige gader og store pladser. Man kan starte på Place de la Mairie, hvor man kan se Rennes’ rådhus på den vestlige side af pladsen. Det er en barokbygning fra 1734-1743, som Jacques Gabriel tegnede som en del af genopbygningen efter branden i 1720. I nichen under rådhustårnet stod der oprindeligt en status af kong Louis XV, men den blev ødelagt under den franske revolution. Over for den smukke rådhusbygning kan man se Rennes’ operahus, som blev åbnet i 1836 i italiensk stil. Tæt herpå ligger den smukt anlagte plads, Place du Parlement-de-Bretagne, hvor regionen Bretagnes historiske parlamentsbygning ligger. Palæet er fra 1655 og huser i dag en retsinstans.

  Læs mere om Rennes

   

  Château d'Angers, Angers

  Angers

  Angers er en by i departementet Maine-et-Loire i det nordvestlige Frankrig. Den er en gammel by og militærforlægning, men det var i 1200-1400-tallene, at Angers for alvor voksede, og det var også i begyndelsen af denne periode, at byens mure senest blev udbygget. Herefter gik der dog til 1800-tallet, før Angers voksede ud over middelalderbyen.

  I 1791 blev Place du Ralliement etablerede som den nye centrale plads i Angers. Det skete på et, hvor der før den franske revolution havde ligget tre kirker. Rundt om bykernen blev der anlagt boulevarder i stedet for middelaldermurene, da de blev sløjfet, og derved kunne byens harmonisk brede sig.

  Man dog fortsat se bevarede dele af den gamle befæstning i Angers. Det gælder ikke mindst borgen Château d'Angers, der ligger langs Maines sydlige bred med fæstningstårne og solide mure. Residensborgen blev etableret af Anjous hertuger i 800-tallet, og den blev udbygget til den nuværende størrelse i 1200-tallet. Château d'Angers er i dag indrettet som museum, hvor man blandt andet kan se den ældste og største samling af middelalderlige gobeliner i verden. Her hænger fx Apokalypsen fra Angers, der er en række gobeliner med motiver fra Johannes' Åbenbaring.

  Læs mere om Angers

   

  Château de Brest, Frankrig

  Brest

  Brest er en by, der ligger i Bretagne i det nordvestlige Frankrig ved Atlanterhavets kyst. Der vides kun lidt til Brests tidligere historie, men byen kendes fra omkring år 1240, hvor Hervé V de Léon overgav området til Jean Ier de Bretagne, og i årene 1342-1397 kom Bretagne og derved også Brest under engelsk herredømme. I 1631 udnyttede statsmanden kardinal Richelieu Brests strategisk gode beliggenhed ved at anlægge en havn, som hurtigt blev udvidet og befæstet i 1680erne. Byen var også blevet hjemhavn for den franske flåde. I 1900-tallet blev Brest en vigtig havn i begge verdenskrige. Under 2. Verdenskrig brugte Tyskland stedet som værft og ubådsbase, og i 1944 blev store dele af byen lagt i ruiner under Slaget om Brest.

  I dag er store dele af Brest en moderne by grundet de store ødelæggelser under 2. Verdenskrig. I centrum ligger den imponerende plads, Place de la Liberté, der før 2. Verdenskrig var bebygget med bl.a. byens hovedport fra æraen med fæstningsværker. I 1948 tegnede Jean-Baptiste Mathon en ny byplan for Brest, og i den blev Place de la Liberté udlagt som forening af centrum med byens forstæder. Mod nordvest ligger byens rådhus i moderne arkitektur, og som andre bygninger i centrum skulle designet give et klassisk præg. I den modsatte ende af pladsen kan man se Brests krigsmindesmærke, der blev rejst som en obelisk i 1954.

  Læs mere om Brest

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Shopping

  Centre Commercial Atlantis

  Boulevard Salvador Allende
  atlantis-nantes.com

   

  Centre Commercial Beaulieu

  Boulevard Général de Gaulle
  beaulieu.klepierre.fr

   

  Centre Commercial Paridis

  10 Route de Paris
  paradis.fr

   

  Passage Pommeraye

  Passage Pommeraye
  passagepommeraye.fr

   

  Indkøbsgader

  Rue Crébillon, Rue de la Fosse, Rue Decré, Rue de la Marne, Rue de la Barillerie

   

  Marked

  Marché de Talensac, Place de Talensac

Med børn
Gode links