Site logo
Se på kortet
 • Kamakura Station Old Station Clock Tower, 12 Onarimachi, Kamakura, Kanagawa, Japan

Læs om byen

Kamakura er en historisk interessant by, der ligger syd for storbyomådet Tokyo-Yokohama. Kamakura var de facto-hovedstad i Japan under Minamoto-dynastiet, der regerede i 1192-1333, hvilket også er en tid, der kendes som Kamakura-perioden. Kamakura-shōgunatet havde sæde i byen, der derved voksede som centrum for landets feudale militærregering. Kyoto var kejserby og formelt set Japans hovedstad, men under shōgunatet blev Kamakura den største by i landet.

Kamakuras shōguner anlagde byen som en traditionel japansk kejserby, hvor en central gade kaldet Suzaku Ōji (朱雀大路) leder fra syd til nord, hvor paladset ligger som en hovedstads centrum. Denne type byplan blev etableret i Kamakura med den 1.800 meter lange gade Wakamiya Ōji (若宮大路), der i lige linje fører mod nord til Tsurugaoka Hachimangū (鶴岡八幡宮), der er byens vigtigste shinto-helligdom. Tsurugaoka Hachimangū indtager derved pladsen som et palads, og helligdommen er da også en af Kamakuras seværdigheder.

Tsurugaoka Hachimangū blev grundlagt i 1063 som shinto-helligdom dedikeret kejser Ōjin, der som kami fik navnet Hachiman, men det kom senere også til at fungere som et Tendai-buddhistisk tempel, indtil Meiji-adskillelsen af shinto og buddhisme. Det var Minamoto no Yoritomo, som grundlagde Kamakura-shōgunatet, der ved flytningen af helligdommen i 1191 til det nuværende sted, inviterede Hachiman til at beskytte hans styre. Den nuværende placering blev omhyggeligt valgt som den mest gunstige efter at have konsulteret en spåmand. Der lå et bjerg mod nord, en flod mod øst, en stor vej mod vest og åbent land mod syd. Hver retning var beskyttet af en gud: Genbu bevogtede nord, Seiryū i øst, Byakko i vest og Suzaku i syd. Og på trods af alle de ændringer, helligdommen har gennemgået gennem årene, er Yoritomos design stadig intakt.

Selve Tsurugaoka Hachimangū-helligdommen er bygget som en klassisk shinto-helligdom, og der er tre toriier som indgangsporte til selve området. Toriierne står langs adgangsvejen, sandō (参道), og særligt stykket mellem 2. og 3. torii kaldet dankazura (段葛) er en smuk oplevelse. Efter den tredje og inderste torii er der tre parallelle broer, og en af den er buet, mens de andre er flade. Historisk var det kun shōgunen, der passerede den buede bro. Fortsætter man mod nord, kommer man til musikpavillonen Maiden (舞殿), hvor musik, dans og bryllupper fandt sted. Herefter kan man se den lille helligdom, Wakamiya (若宮), bag Maiden, og den store og primære helligdom, Hongū (本宮), som det centrale anlæg i området. Hongū ligger 61 trin over resten af anlægget, og det stammer fra 1828, da shōgun Tokugawa Ienari lod det bygge i Hachiman-zukuri-stil.

En anden af byens store attraktioner er buddhisttemplet Kotoku-in (鎌倉大仏殿高徳院), hvor man kan se Kamakuras berømte Buddhastatue, Kamakura Daibutsu (鎌倉大仏), der stammer fra midten af 1200-tallet. Den store bronzebuddha er med piedestal over 13 meter høj, og den var oprindeligt forgyldt og placeret i en tempelbygning. Gennem tiden har storme flere gange ødelagt bygningen omkring Buddhaen, men man stoppede med at genopbygge den i 1498, og siden da har statuen stået i det fri. Buddhaen er siden da blevet et af de mest kendte vartegn for Japan.

Topseværdigheder

  Tsurugaoka Hachimangū Helligdom

  Tsurugaoka Hachimangū (鶴岡八幡宮)
  2-1-31, Yukinoshita/雪ノ下2丁目1−31
  Station: Kamakura (鎌倉駅)
  Web: hachimangu.or.jp

   

  Kotoku-in Tempel

  Kotoku-in (鎌倉大仏殿高徳院)
  4 Chome-2-28 Hase (長谷4丁目2−28)
  Station: Hase (長谷駅)
  Web: kotoku-in.jp

Ture fra byen

  Yokohama, Japan

  Yokohama
  横浜

  Yokohama er en by, der nærmest er vokset sammen med Tokyo, og som er Japans næststørste by. Yokohama var en mindre fiskerby indtil midten af 1800-tallet, hvor byen blev åbnet for handel med udlandet som en af de første, da den isolationistiske udenrigspolitik, Sakoku (鎖国), blev ophævet i 1853. Herefter voksede Yokohama hurtigt, og byen fik blandt andet Japans første Chinatown, første jernbanestation, kraftværk og gaslamper i gaderne for tegn på den hastede udvikling.

  I 1900-tallet blev store dele af Yokohama ødelagt ad to omgange. Første gang var i forbindelse med det store jordskælv, der ramte Kantō-området den 1. september 1923. Det anslås, at over 30.000 af byens befolkning på 434.000 døde af jordskælvet, og der var næsten 48.000 sårede. Under 2. Verdenskrig blev godt 40 % af Yokohama bombet til ruiner af amerikanske bombardementer, og byen måtte for anden gang på kort tid genopbygges.

  Læs mere om Yokohama

   

  Tokyo, Japan

  Tōkyō
  東京

  Tokyo er en af verdens største metropoler, og givet vis en af de mest velordnede og fascinerende med blandingen af de århundredgamle japanske traditioner og det moderne Japans succes og anvendelse af teknologi, som man som turist ikke finder andre steder.

  I hele Tokyo-området bor der cirka 30 millioner mennesker, og der er nærmest overalt liv, og japanerne synes at være på gaden hele døgnet rundt, dog uden på nogen måde at være for overvældende eller kaotisk.

  Læs mere om Tokyo

   

  Fuji-Hakone-Izu Nationalpark, Japan

  Fuji-Hakone-Izu Nationalpark
  富士箱根伊豆国立公園
  Fuji-Hakone-Izu Kokuritsu Kōen

  Nationalparken Fuji-Hakone-Izu er er 1.227 kvadratkilometer stort område, der ligger mellem storbyerne Tokyo og Nagoya. Der er stor variation i naturen og i seværdighederne i nationalparken, som spænder over så forskellige områder som vulkanen Fuji/Fujisan (富士山), Fujis Fem Søer/Fuji-goko (富士五湖), byen Hakone/Hakone-machi (箱根町), Izu-halvøen/Izu-hantō (伊豆半島) og Izu-øerne/Izu-shotō (伊豆諸島).

  Nationalparkens områder og forskellige klima- og vækstzoner gør, at man i parken kan vandre i bjerge, sejle på søer, besøge varme kilder, opleve smukke kystlinjer og meget andet. Fuji-Hakone-Izu blev etableret som nationalpark i 1936, og den var dermed en af Japans fire første nationalparker. Parken fik sit nuværende navn i 1950, da Izu-øerne blev en del af parkområdet.

  Fuji-Hakone-Izu er den mest besøgte af Japans nationalparken, hvilket skyldes dels beliggenheden tæt på Tokyo, Yokohama og Nagoya og dels den nemme adgang til en stor del af parkens topseværdigheder med Fuji og Fujis Fem Søer som de mest populære steder. Man kan således få et godt indtryk af nationalparken på en endagstur fra fx Tokyo, hvorfra man også kan se Fujis ikoniske top i klart vejr.

  Læs mere om Fuji-Hakone-Izu Nationalpark

Tilmeld dig vores nyhedsbrev