Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Ōsaka-Kyoto-Kobe er Japans næststørste byområde efter Tokyo-Yokohama, og metropolen Ōsaka byder som centrum på alt, hvad man kan begære i en moderne storby.

Som en af Japans største og mest moderne og driftige byer, byder Ōsaka på et væld af oplevelser fra både historiens og nutidens Japan. Sammen med den moderne højhusarkitektur ligger således smukke værker fra byens rige historie, blandt andet Ōsaka Borg og fine templer i ægte japansk stil.

Ōsakas strøggade Dōtonbori ligger som centrum for den moderne underholdning med overdækkede arkader, enorme shoppingcentre, utallige spisesteder, neonreklamer, spillehaller og hvad man ellers kan forestille sig.

Fra gaden tårner skyskraberne sig op, og byens subway, s-tog og anden trafik glider i en lind strøm. Vil man se det hele fra oven, er Umeda Sky Building og tårnet Tsūtenkaku særlige steder. Flere pariserhjul er også en mulighed; fx i kvarteret Tempozan ved havnen, som også giver adgang til byens Universal Studios temapark.

Topseværdigheder

  Dotonbori

  Dōtonbori
  道頓堀

  Dōtonbori er Ōsakas kvarter for shopping, og både hovedgaden langs Dōtonbori-kanalen og de overdækkede sidegader er en oplevelse i sig selv. Det gælder blot om at gå gennem gaden og området med de mange mennesker og al det lys og den aktivitet, der er her. Man fornemmer hurtigt, at Dōtonbori er indbegrebet af det moderne Japan.

  Dōtonboris historie går tilbage til 1612, hvor administratoren Nariyasu Dōton startede udgravningen af en kanal, der blev færdigudgravet i 1615. I mellemtiden var Nariyasu Dōton faldet under belejringen af byen, hvor han kæmpede for den tabende part, Toyotomi Hideyori. På trods af det, fik Nariyasu Dōton kanalen og kvarteret opkaldt efter sig.

  Dōtonboris moderne karakter blev allerede defineret i 1621, hvor Tokugawa-shogunatets byplan for Ōsaka fastlagde Dōtonbori som byens underholdningsdistrikt. Der kom forestillingstelte til distriktet, efter få årtier lå der seks Kabuki-teatre og fem Bunraku-teatre samt et mekanisk dukketeater i Dōtonbori. Siden da er udviklingen fortsat ind i den moderne tid med restauranter, caféer og anden underholdning.

  Der er flere kuriøse seværdigheder, man kan kigge efter på en tur i området og langs kanalen. Lysreklamen med det atletiske Glico-mand fra 1935 er det måske mest kendte af de utallige lysskilte. Foran Cui-daore-bygningen kan man se den mekaniske klovn Kuidaore Taro fra 1950, mens over over krabberestauranten Kani Dōraku kan se en mekanisk kæmpekrabbe fra 1960.

  Man kan også tage en spændende tur med et pariserhjul med en anderledes form end de fleste. Det blev i sin tid bygget på facaden af bygningen Ebisu Tower, hvor man kan tage den nærmest lodrette tur op i det 77 meter høje hjul. I midten kan man se Ebisu, der er gud for fiskeri og held.

   

  Shitennoji Tempel
  四天王寺
  Shitennōji

  Shitennō-ji er et tempel i Ōsaka, der er Japans ældste buddhistiske tempel. Det blev bygget i år 593 under prins Shōtoku, og navnet repræsenterer de fire himmelske konger. Som mange andre templer i Japan er Shitennō-ji dog løbende blevet genbygget, og derfor er det ikke det oprindelige tempel fra 500-tallet, man kan se i dag.

  Prins Shōtoku var kendt for sin buddhistiske tro, men i 500-tallet var buddhismen ikke udbredt i Japan. Prinsen igangsatte opførelsen af Shitennō-ji for at fremme buddhismen, og til formålet inviterede han tre koreanske tømrere til byen. De bragte viden om tempelbyggerier med sig og sikrede konstruktionen af Shitennō-ji.

  Selve tempelbygningerne er blevet genopbygget flere gange gennem århundrederne siden grundlæggelsen. Hovedparten af de nuværende bygninger i anlægget stammer fra 1963, hvor templet senest blev fuldstændigt genopbygget. Disse genopbygninger sker som følge af blandt andet brande og tyfoner.

  Ordet Shitennō henviser til de fire himmelske konger i buddhismen, og prins Shōtokus tempel til deres ære indeholdt fire institutioner, der kunne hjælpe japanerne med at opnå et højere civilisationsniveau gennem religion, uddannelse, velfærd og pleje.

  Templet består i dag af flere seværdige bygninger som den femetagers pagode, forelæsningshallen Kōdō og hovedhallen Kondō. Fra den sydlige indgang kommer man dog først til portene Nandaimon og Niōmon, og der er også smukke portbygningen mod øst og vest på vejen ind i det indre tempelområde.

   

  Osaka Borg

  Osaka Borg
  大坂城
  Ōsaka-jō

  Ōsaka-jō er Ōsakas smukke borg, der blev opført under Toyotomi Hideyoshi i slutningen af 1500-tallet. Borgen har spillet en væsentlig rolle i Japans historie, og den står som et typisk eksempel på datidens japanske borgarkitektur.

  Toyotomi Hideyoshi påbegyndte byggeriet af residensborgen i 1583 med Oda Nobunagas borg Azuchi som forbillede. Hideyoshi ønskede dog at bygge et slot, der overgik Azuchi i pragt og størrelse. Hans plan indeholdt et fem-etagers hovedtårn med ekstra etager under jorden og bladguld på siderne for at imponere besøgende.

  I 1585 stod den indre donjon færdig, men Hideyoshis fortsatte med at udvide slottet og de omliggende fæstningsanlæg indtil 1597, hvor Ōsaka-jōs stod færdigt. Året efter døde Toyotomi Hideyoshi, og slottet overgik til hans søn, Toyotomi Hideyori.

  I år 1600 besejrede Tokugawa Ieyasu sine modstandere i slaget ved Sekigahara, og han etablerede herefter shogunatet i Edo. Tokugawa Ieyasus hære angreb Ōsaka og Toyotomi Hideyori i 1614, men selv i undertal forsvarede de borgen i Osaka. Det var dog en stakket frist, for året efter faldt Ōsaka-jō til Tokugawa Ieyasu, der lod slottet nedbrænde.

  Borgen i Ōsaka blev opført påny fra 1620, hvor Tokugawa Hidetada som Edo-shogunatets arvtager startede byggeriet af en ny udgave af anlægget. De solide granitmure omkring slottet stammer fra 1620erne, og hovedtårnet blev genopført i en højere udgave end den første borgs. Tårnet blev dog ramt af et lyn, der ødelagde det i 1665.

  Herefter gik der til 1868, hvor slottet i Ōsaka faldt og blev overgivet til modstandere af shogunatet og derved til kejserlige loyalister. Det skete i forbindelsen med Meiji-restaureringen, og i Meiji-perioden blev Ōsaka-jō en del af det japanske militær med en stor produktion af blandt andet ammunition på området.

  Slottets hovedtårn blev genopført i 1931, og selv om store dele af borgområdet blev ødelagt under 2. Verdenskrig, stod hovedtårnet nærmest mirakuløst tilbage. Herefter henlå området i årtier, før en større renovering blev besluttet og gennemført i årene 1995-1997. Der ligger en museum i slottet, hvor hvor kan lære mere om stedets historie og Toyotomi Hideyoshi.

  Man kan naturligvis også beundre det kolossale fæstningsværk med de solide mure, citadeller, porte, voldgrave med videre på en tur hertil. Borgområdet er også meget populært, når kirsebærtræerne blomstrer, for i haven Nishinomaru kan man nyde synet af cirka 600 træer.

   

  Tsutenkaku Tårn
  通天閣
  Tsūtenkaku

  Tsūtenkaku er et 103 meter højt tårn, der står som et af Ōsakas vartegn. Navnet Tsūtenkaku betyder, at tårnet når himlen, og med det navn og Japans mange højere bygninger skal man nok tage i betragtning, at det første Tsūtenkaku-tårn åbnede i 1912. Det skete som en del af forlystelsesparken Luna Park.

  Det oprindelige tårn var 64 meter højt, og ved åbningen var det Asiens næsthøjeste bygning. Tårnet fra 1912 blev ødelagt af en brand i 1943, og man valgte at bygge det nuværende tårn i stedet for at rekonstruere det gamle. Det nye tårn blev indviet i 1956.

  Luna Park lukkede i 1923, men Tsūtenkaku ligger i dag i underholdningskvarteret Shinsekai, hvor der er mange aktivitetsmuligheder. En af dem er en tur op i tårnets observationsdæk, der ligger i 91 meters højde. Herfra er der er en fin udsigt over området.

   

  Mozo-gravene
  Mozu kofungun
  百舌鳥古墳群

  Mozu-gravene er en gruppe megalitiske grave, der ligger i det sydlige Ōsaka. Gravene er kendetegnet ved at have form som nøglehuller, når man ser dem ovenfra. Der var oprindeligt godt 100 grave i området, men i dag er det kun lidt under halvdelen, der er bevaret.

  Den største af gravene er Daisenryō kofun (大仙陵古墳), der menes at være kejser Nintokus grav. Nintoku regerede i 300-tallet, og graven er den største af sin slags i Japan. I alt blev der anlagt flere end 20.000 af denne type grave fra 200-tallet til 500-tallet.

  Gravene blev bygget som jordhøje med sten, som blev rejst over grave af den herskende klasse. De repræsenterer en kulturel tradition, som herskede i æraen, der da også kaldes kofun-perioden. De store Mozu-grave ligger i bydelen Sakai og er optaget på UNESCO's liste over verdens kulturarv.

  Der er ikke adgang til gravene, men man kan se dem over voldgravene, der omgiver selve jordhøjere og gravene. Der er også anlagt en udsigtsplatform i den sydlige ende af Daisenryō kofun, som giver en vis udsigt og en indtryk af det store anlæg. Syd for platformen kan man lære mere om gravene på Sakai Bymuseum/Sakai-shi Hakubutsukan (堺市博物館).

Andre seværdigheder

  Umeda Sky Building

  Umeda Sky Building
  梅田スカイビル
  Umeda Sukai Biru

  Umeda Sukai Biru er et moderne og imponerende byggeri, der også kendes som Umeda Sky Building. Komplekset i Ōsaka består af to 40-etagers skyskrabere, der i 170 meters højde er forenet bygningsmæssigt med en cirkulær bygning og spektakulære rulletrapper.

  Det var arkitekten Hiroshi Hara, der skabte det overordnede koncept for tårnene og Umeda Sukai Biru. Et af de bærende elementer i konceptet var at skabe et moderne vartegn for Ōsaka, og hertil hentede Hiroshi Hara inspiration fra Grande Arche i Paris.

   

  Ōsaka Akvarium
  海遊館
  Kaiyūkan

  Kaiyūkan er det japanske navn for Ōsakas akvarium, der er et af de største akvarier i verden. Her står de marine oplevelser i kø fra Stillehavet og de mange interessante områder, der ligger rundt om det.

  Kaiyūkan blev åbnet som en del af nyudviklingen af dette område langs Ōsakas havneområde. Akvariet åbnede i 1990 med mange spændende miljøer i indretningen som fx opbygningen af japanske skove og vådområder, tunnelakvarier og interaktive udstillinger.

   

  Historisk Museum

  Osaka Historiske Museum
  大阪歴史博物館
  Ōsaka Rekishi Hakubutsukan

  Ōsaka Rekishi Hakubutsukan er Ōsakas historiske museum, og her kan man komme tæt på byens udvikling gennem tiden. Gennem store modeller og fine opsætninger, effekter, fotografier og meget andet starter turen med det tidlige Japan, hvor Ōsaka var landets første hovedstad.

  Museet blev åbnet i 2001 i en moderne museumsbygning, og det som afløser Ōsakas bymuseum, der lukkede samme år. Den høje bygning er kronologisk indrettet i temaer og udstillinger, og man starter fra toppen og bevæger sig nedad. Fra museets øverste etager kan man i øvrigt også nyde en fin udsigt til blandt andet byens borg.

   

  Ohatsu Tenjin Helligdom
  お初天神神社
  Ohatsu Tenjin Jinja

  Ohatsu Tenjin Jinja er en helligdom i Ōsaka, som går mange århundreder tilbage. Det menes, at helligdommen, der også hedder Tsuyuten, går over 1.300 år tilbage i historien. Den er kendt som stedet, hvor Edo-periodens mest kendte skuespil, Sonezaki Shinju, udspillede sig.

  Det var et dobbelt selvmord, der blev genfortalt i en bunraku-dukkespil, der blev skrevet af Chikamatsu Monzaemon i 1703. Historien handler om lidenskabelig kærlighed mellem en købmandsdreng og en kurtisane. Grundet historien er der mange, der kommer til helligdommen for at bede om held i kærlighed.

   

  Sumiyoshi-taisha, Osaka

  Sumiyoshi Helligdom
  Sumiyoshi-taisha
  住吉大社

  Sumiyoshi-taisha er en shinto-helligdom i kvarteret Sumiyoshi-ku i Ōsaka, og det er den vigtigste af alle Sumiyoshi-helligdomme i Japan. Helligdommen er et sted, der huser og opbevarer kami, der er det gudelige begreb i shinto-religionen. Det er specifikt kami af Sumiyoshi sanjin, der er et generisk navn for tre shintoguder, som betragtes som guderne for havet og søfart.

  Helligdommen blev etableret af Tamomi no Sukune i år 211. Templets hovedbygninger står i stilen sumiyoshi-zukuri, og bygningen er det ældste eksempel på denne arkitektur i landet. Sumiyoshi-taisha ligger på et stort område i det centrale Ōsaka. Helligdommens bygninger er løbende blevet opført siden 200-tallet, og hele området er fredfyldt og smukt anlagt.

  Man kan gå ind på helligdommen fra vest gennem traditionelle indgangsporte og over broen Soribashi, før man kommer til anlæggets inderste del. Der er fire primære bygninger i helligdommen, og de huset hver sin af de tre shintoguder samt den mytiske kejserlige hustru Jingū-kōgō, som siges at have bygget helligdommen ved sin hjemkomst fra Korea. Hver af hovedbygningerne består af to bygninger; bedesalen Haiden og hovedsalen Honden.

   

  Abeno Harukas, Osaka

  Abeno Harukas
  あべのハルカス

  Abeno Harukas er navnet på et bygningskompleks, der består af tre bygningsdele, hvoraf den ene er den superhøje skyskraber, som kendes som Abeno Harukas. Skyskraberen blev opført fra 2010 og åbnet i 2014 med en højde på 300 meter.

  Højhuset var ved åbningen Japans højeste hus, og den status havde det indtil 2023. På toppen af bygningen på 58.-60. etage kan man besøge observationsdækket Harukas 300, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Ōsaka.

   

  Det Nationale Kunstmuseum
  Kokuritsu Kokusai Bijutsukan
  国立国際美術館

  Det Nationale Kunstmuseum i Ōsaka er et museum, der har en interessant samling og en spændende beliggenhed under jorden på øen Nakanoshima. Det var arkitekten César Pelli, der tegnede museet, som nærmest i sig selv ligger som et stykke moderne kunst.

  Samlingen på Det Nationale Kunstmuseum består af omkring 8.000 værker af japanske og internationale kunstnere, som i overvejende grad er fra 1945 til i dag. Samlingen er en af Japans største af samtidskunst, og man kan nyde højdepunkter i museets tematiske udstillinger.

Ture fra byen

  Kyoto Den Gyldne Pavillon

  Kyoto
  京都

  Kyoto er Japans gamle hovedstad, og den er med sine utallige templer, paladser, haver og pagoder det historiske og kulturelle Japans højborg. Under et besøg i får man primært et fornemt billede af landets kejserby i Edo-tiden 1603-1867.

  Byen var Japans hovedstad før Tokyo, og alle de storladne paladser og templer er bevaret i gadebilledet, der også byder på alt det gode fra det moderne Japan. Den særlige blanding er unik, og Kyoto er derfor et must, hvis man vil have det bedste indtryk af landets historie gennem de seneste 500 år.

  Læs mere om Kyoto

   

  Todai-ji, Nara

  Nara
  奈良

  Nara er hovedby i Nara Præfekturatet, som ligger øst for Osaka og syd for Kyoto. Nara er også en by med en spændende historie, idet den var Japans hovedstad fra 710 til 794, hvor Kyoto blev ny hovedstad. Der var dog allerede aktivitet i området inden 710, og man kan se en række gamle grave kaldet Kofun (古墳), der stammer fra 200-600-tallene. Nara har på denne måde mange seværdigheder, der strækker sig tilbage i Japans historie.

  Det var kejserinde Genmei, der i år 708 dekreterede, at Nara skulle være hovedstad. På det tidspunkt hed byen Heijō-kyō (平城京), og den blev udbygget som hovedstad med inspiration fra Chang’an i Kina, der var hovedstad under Tang-dynastiet. Flytningen til Heijō-kyō var gennemført i 710, og der blev herefter bygget mange templer og andre af de bygningsværker, man kan se i Nara i dag.

  Læs mere om Nara

   

  Himeji Borg

  Himeji
  姫路

  Himeji er en storby, der ligger i den japanske Kansai-region. Byen har været centrum for Harima-provinsen siden Nara-perioden, og den var både provinshovedstad og sæde for templet Harima Kokubun-ji. Efter slaget ved Sekigahara i år 1600 modtog Ikeda Terumasa et område i provinsen, og her etablerede han Himeji-regionen under Tokugawa-shogunatet. Ikeda Terumasa regerede fra Himeji Slot, og han udvidede både slottet og byen omkring det.

  På grund af sin strategisk gode placering, der dominerede San'yōdō-hovedvejen mellem Kinai-regionen og det vestlige Japan, var Himeji en vigtig højborg for Tokugawa-shogunatet gennem Bakumatsu-perioden. Efter Meiji-restaurationen blev Himeji fra 1871 hovedstad i Himeji-præfekturet. Efter det store Kantō-jordskælv i 1923 overvejede den japanske regering angiveligt at flytte landets hovedstad fra Tokyo til Himeji, hvilket dog ikke skete.

  Læs mere om Himeji

   

  Hiroshima, Japan

  Hiroshima
  広島

  Hiroshima er en japansk storby, der skrev sig ind i verdenshistorien den 6. august 1945, hvor verdens første atombombe brugt i krig detonerede 600 meter over byens centrum. Den amerikanske bombe ændrede naturligvis byens liv og historie på et øjeblik.

  Siden 1945 er Hiroshima blevet genopbygget til en moderne by med et levende centrum, kulturtilbud og flere seværdigheder i og omkring byen. De mest kendte monumenter og bygninger hænger sammen med budskabet om fred i verden og atombombenedslaget, som man på flere måder kan se rester af.

  Læs mere om Hiroshima

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Shopping

  Daimaru

  1-7-1 Shinsai-bashi-suji

   

  Hankyu

  8-7 Kakuta-cho

   

  Hanshin

  1-13-13 Umeda

   

  Herbis Ent Plaza

  2-2-22 Umeda

   

  NU Chayamachi

  10-12 Chayamachi

   

  Takashimaya

  5-1-5 Namba
  takashimaya.co.jp

   

  Indkøbsgader

  Doguya-suji, Hirao, Kuromon Ichiba, Oimatsu-dori, Sembayashi, Tachibana-dori, Tenjimbashi-suji, Tsuruhashi

Med børn

  Temapark

  Awaji World Park/Awaji Wārudo Pāku/淡路ワールドパーク
  Shiota Ninjima 8-5, Tsuna-cho
  onokoro.jp

   

  Film- og temapark

  Universal Studios/Yunibaasaru Sutajio/ユニバーサル・スタジオ
  2-1-33 Sakurajima, Konohana-ku, Osaka
  usj.co.jp

   

  Zoologisk have

  Osaka Tennoji Zoo/Tennōji Dōbutsuen/天王寺動物園
  1-108 Chausuyama-cho, Tennoji-ku

   

  Akvarium

  Osaka Kaiyukan Akvarium/Kaiyūkan/海遊館
  1-1-10 Kaigan-dori, Minato-ku
  kaiyukan.com

Gode links
Historisk overblik

  De første bosættelser

  Osaka-områdets beboede historie går langt tilbage i tiden, og der er således fundet spor af mennesker, der går omkring 2.500 år tilbage.

  Med tiden blev de frodige sletter dyrket, og særligt blev der etableret mange permanente bosættelser med risdyrkningen her. Der skulle dog fortsat gå lang tid, før Osaka voksede sig stærk og blev en af Japans vigtigste byer.

   

  Hovedstad i riget

  I 645 lod kejser Kōtoku paladset Naniwa/浪速, der virkede som residens for hoffet. Derved blev Osaka for første gang hovedstad; dog varede den status blot ti år.

  Asuka blev ny hovedstad i 655, men Naniwa blev fastholdt som vigtigt bindeled mellem kejserens land, hovedstaden Asuka og handelen over havet til Kina og Korea.

  Naniwa blev igen hovedstad i 744 efter kejser Shōmus beslutning. Denne gang varede glæden dog kun til 745, hvor Heijō-kyō, der i dag hedder Nara, blev kejserens residensby.

  De følgende mange århundreder fortsatte Osaka som væsentlig handelsby, så der var en fortsat udvikling af økonomien.

   

  Ny borg og nye ledere

  Osakas hastige udvikling mod at blive et af Japans største og mest betydningsfulde kraftcentre startede i 1500-tallet.

  I 1496 havde nogle buddhistiske munke i en sekt slået sig ned ved det tidligere Naniwa-palads. Deres position var med årene blevet for stærk, og i 1570 kom det til en belejring, der tog ti år, før munkene overgav sig.

  Lederen og hærføreren Hideyoshi Toyotomi lod templet ødelægge, og på området lod han i stedet den imponerende Osaka Borg/大坂城 opføre som manifestation af hans styrke. Hideyoshi Toyotomi havde formået at samle store dele af Japan til et rige, men han var dog ikke blevet landets absolutte leder, shogun, men derimod daimyo, der kun var underlagt landets shogun.

  Handelsfolk flyttede til området uden for borgen, og byen blev hastigt det førende økonomiske centrum i Japan. Hideyoshi Toyotomi og hans søn Hideyori skulle dog ikke blive shoguner, og Osaka blev ikke den japanske residensby.

   

  Edo-tiden

  Tokugawa Ieyasu overvandt Hideyoshi Toyotomi i magtspillet om Japans øverste ledelse, og i 1603 blev Tokugawa-shogunatet etableret. Kyoto blev hovedstad, og senere overgik rollen til Tokyo.

  Styret gav dog Osaka frie hænder til at fortsætte sin vækst og sin kommercielle succes, hvilket i høj grad var medvirkende til, at byen gennem Edo-tiden 1603-1867 cementerede sin position som denne del af Japans absolut førende økonomiske centrum – en position, der fortsat er bevaret.

  Et lille tilbageslag ramte i 1663 med branden i Osaka Borg, der lagde det centrale borgtårn i ruiner til 1931.

  Økonomien og handelen blomstrede dog, og også kulturen trivedes. Både Kabuki-teatrene og Bunraku-dukketeatrene var typiske for underholdningen i byen.

  I 1837 blev samuraien Ōshio Heihachirō frontfigur i et oprør for at sikre bedre vilkår for byens fattige. En stor del af byen blev ødelagt, før shogunatet slog oprøret ned. Ōshio Heihachirō begik efterfølgende selvmord.

   

  Åbning og industrialisering i 1800-tallet

  Osaka blev ud over handel blandt andet kendt for sin tekstilindustri. Udenrigshandelen blev der åbnet for den 1. januar 1868; samme dag som nærliggende Hyōgo, der er dagens Kobe.

  I 1889 blev kommunen Osaka etableret. I starten var dens areal på 15 km², men det er siden vokset til flere end 200 km².

  Industrielt blev Osaka Japans maskinrum med udvikling af megen sværindustri, og den finansielle sektor udviklede sig ligeledes hastigt. Osaka var lokomotivet i Japan, indtil Tokyo gradvist tog over.

   

  2. Verdenskrig til i dag

  Den kraftigt industrialiserede Osaka blev ramt hårdt af bombardementer under 2. Verdenskrig, hvor amerikanske B-29-bombefly lagde byen i ruiner.

  De massive ødelæggelser gav i efterkrigstidens store økonomiske boom i Japan muligheder for de mange nybyggerier, man ser overalt i byen i dag, hvor Osaka har fastholdt sin historiske position som kraftcenter; i dag kun overgået af Tokyo-Yokohama i såvel indbyggertal som økonomi.

  Internationalt markerede Osaka sig som vært for den japanske verdensudstilling i 1970. I den forbindelse blev den nye bydel mod nord med banegården Shin-Osaka i centrum anlagt.

  Byens økonomiske udvikling afspejles i den meget moderne by og samtidigt ses byens rødder med de smukke tempelbyggerier og ikke mindst Hideyoshi Toyotomis gamle borg.