Site logo
Se på kortet
 • Peace Memorial Park - Hiroshima, 1 Chome-1 Nakajimachō, Naka Ward, Hiroshima, Hiroshima-præfekturet, Japan

Læs om byen

Hiroshima er en japansk storby, der skrev sig ind i verdenshistorien den 6. august 1945, hvor verdens første atombombe brugt i krig detonerede 600 meter over byens centrum.

Siden 1945 er Hiroshima blevet genopbygget til en moderne by med et levende centrum, kulturtilbud og flere seværdigheder. De mest kendte monumenter og bygninger hænger sammen med atombombenedslaget, som man på den måde kan se rester af.

Hiroshima har også sine templer, museer, shopping og velsmagende japansk mad. Og så ligger byen smukt omgivet af en natur, der indbyder til ture på vandet og i bakkerne omkring storbyen.

Det mest populære udflugtsmål er øen Mijayima, der ligger et skøn sejltur eller togtur fra bykernen. Her kan man bl.a. se et af hele Japans kendteste vartegn, toriien ved Itsukushima-helligdommen.

Andre seværdigheder

  Shukkeien Garden, Hiroshima

  • Shukkeien Garden: I 1619 begyndte Asano Nagaakira anlægget af denne have, der lå ved hans villa. Det skete året efter, at han var udnævnt til daimyō i Hiroshima. Haven er i dag et smukt eksempel på japansk havekunst, og den ligger centralt ned mod en af byens flodarme.
  • Assumption of Mary Cathedral/被昇天の聖母司教座聖堂: Dette er Mariæ Himmelfartskatedral, der også kendes som Mindekatedralen for Verdensfred. Kirken er katolsk, og den blev bygget i årene 1950-1954 som mindekirke for ofrene under 2. Verdenskrig og for atombomben i 1945.

  Rest House, Hiroshima

  • Rest House: Rest House er en bygning tæt på atombombens hypocenter i 1945. Dengang lå der en kimonoforretning her, mens der nu ligger en turistinformation. Bygningens kælder er blevet bevaret som efter bomben, og netop i kælderen var der en, der overlevede sprægningen.
  • Ground Zero Plate: I det centrale Hiroshima kan man se en mindeplade, der er sat op på netop det sted, som lå under detonationen af atombomben den 6. august 1945. Den markerer derved det såkaldte hypocenter, og bomben detonerede 600 meter stedet, der ligger ved det nuværende Shima Hospital.

  Mitaki-dera Temple, Hiroshima

  • Mitaki-dera Temple/三瀧寺: Mitaki-dera er et tempel, der blev grundlagt i 809 under den såkaldte Daidō-æra. Templets navn betyder 'de tre vandfalds tempel', hvilket skyldes, at der er tre vandfald på tempelområdet. Man kan også se en pagode med en Buddha-statue, og templet er også kendt for sine smukke træer. Foråret byder på kirsebærtræer, mens efterårets røde blade også trækker mange besøgende.
  • Fudoin Temple/不動院: Fudoin-templet er en af Hiroshimas gamle bygninger, som i det store hele overlevede atombomben i 1945. Templet lå ca. 4 kilometer nord for bombens hypocenter og stod tilbage relativt intakt. Templets historie menes at gå tilbage til 700-tallet. Når man kommer til templet, kommer man først til porten Niomon fra 1594. Efter porten ligger templets kondo, der er den centrale hal. Hallen blev bygget i 1540 og er et eksempel på den kinesisk-inspirerede karayo-stil. Man kan også se templets klokketårn fra 1433 og stedets have.

  Hiroshima Museum of Art

  • Hiroshima Museum of Art/ひろしま美術館: Hiroshimas Museum of Art er et kunstmuseum, der blev etableret i 1978 og som siden da har udstillet en spændende og varieret kunstsamling. Fokus ligger på 1800-1900-tallene med tyngde i franske værker. Der er også en samling japanske værker, som er inspireret af vestlig kunst. Det var Hiroshima Bank, der 30 år efter atombomben i 1945 stillede midler til rådighed til bygning og etablering af samlingen som symbol på freden. I dag kan man nyde værker af bl.a. Delacroix, Manet, Monet og van Gogh.
  • Ikari Shrine: Dette sted går omkring 700 år tilbage i tiden, og det blev etableret af sømænd, der normalt ankrede op ved en sandbanke. Templet blev dedikeret drageguden Ôwatatsumi, der var havets gud, og navnet Ikari betyder 'anker' på japansk. Templet lå ved ankerpladsen, men det blev flyttet i Edo-perioden til det nuværende sted. Templets træer overlevede atombomben i 1945, mens selve templet blev genopbygget i 1952.

  Numaji Transportation Museum, Hiroshima

  • Numaji Transportation Museum/ヌマジ交通ミュージアム: På dette museum kan man bl.a. se en lang række modeller af biler, fly, tog m.v., og her er også en futuristisk model af en fremtidsby med dens mulige transportløsninger. Af særlig interesse står sporvogn nr. 654 i museets udendørs udstilling. Sporvognen var i drift den 6. august 1945, og den var i Eba, der lå omkring 3 kilometer fra hypocentret. Den kørte igen i december 1945 og blev først taget ud af drift i 2006.
  • Bank of Japan Building: Der er ikke mange bygninger i det centrale Hiroshima, som overlevede 1945, men Bank of Japans daværende sæde i byen stod tilbage nærmest intakt på trods af en afstand på kun omkring 380 meter fra hycocentret. Bankbygningen blev opført i 1936, og i dag står den blandt udelukkende nyere opførelser.

Topseværdigheder

  Genbaku Dome, Hiroshima

  • Hiroshima Fredsmindesmærke/広島平和記念碑: Dette mindesmærket er Hiroshimas nok mest berømte monument, og det kendes også som Atombombekuplen eller Genbaku Dōmu/原爆ドーム. Bygningen er en ruin, og den er optaget på UNESCO's verdensarvsliste.
   Atombombekuplen var en af de eneste delvist bestående bygninger nær centrum for detonationen af den atombombe, der udslettede store dele af Hiroshima den 6. august 1945. Bygningen var blevet opført som udstillingshal i årene 1914-1915, og den var bygget i sten i modsætning til byens øvige opførelser, der hovedsageligt var træbygninger.
   Udstillingsbygningen lå direte under detonationspunktet i 1945, og derfor var trykbølgen mindre end andre steder, og derved stod nogle vægge og husets kuppel tilbage. I 1966 besluttede bystyret, at ruinen skulle bevares, og der blev anlagt en fredspark omkring den.

  Peace Memorial Park, Hiroshima

  • Hiroshima Peace Memorial Park/広島平和記念公園: Denne park ligger i centrum af Hiroshima, og den blev anlagt til minde om ofrene for atombombesprængningen i 1945 og som markering af Hiroshima som den første by i verden, der blev ramt af et atombombeangreb.
   Parkens område var før den 6. august 1945 byens travleste område, men det ændrede sig, da atombomben blev udløst. Det travle kvarter blev forvandlet til et åbent område, hvor alt var ødelagt.
   Parken består af et stort område med flere bygninger og andre anlæg. Man kan bl.a. se den såkaldte Atombombekuppel og The Rest House, der også delvist overlevede sprængningen. Man kan også se forskellige monumenter, og Hiroshima Peace Memorial Museum ligger også i parken.
  • Hiroshima Peace Memorial Museum/広島平和記念資料館: Dette museum ligger i Hiroshima Peace Memorial Park, og det dokumenterer på interessant vis atombombningen af den japanske storby den 6. august 1945.
   Museet blev åbnet i 1955, og der er flere forskellige temaer i udstillingerne. Man kan bl.a. stifte bekendtskab med livet i Hiroshima før august 1945 og lære mere om beslutningen om at kaste atombomben over Hiroshima. Her er også en model over byens ødelæggelse og temaer om konsekvenser af atombomben.

  Hiroshima Borg

  • Hiroshima Borg/広島城: Hiroshima Borg blev opført i 1590erne, og det smukke anlæg var residens for Hiroshimas feudalherre; den såkaldte daimyō. Det var Mōri Terumoto, der opførte borgen i Otagawa-flodens delta. Dengang var den ingen større by, og området blev kaldt Gokamura, der betød 'fem landsbyer'. Med opførelsen af borgen blev stedet omdøbt til Hiroshima.
   Borgen var et stort anlæg med tre koncentriske voldgrave og en række bygninger på borgområdet. Bygningerne lå omkring 740 meter fra atombombens hypocenter i 1945, og borgen blev stærkt beskadiget af bomben. Efter 2. Verdenskrig blev dele af Hiroshima Borg genopbygget. Det drejer sig bl.a. om det centrale tårn, hvor byens historiske museum for tiden før 1945 ligger. På borgområdet kan man bl.a. se enkelte træer, der overlevede atombomben.

Ture fra byen

  Itsukushima Shrine, Miyajima, Hiroshima

  • Itsukushima Shrine/厳島神社: Dette er en shinto-helligdom, der ligger på øen Itsukushima; den kendes også som Miyajima. Helligdommen består af et smukt bygningskompleks, og poren til stedet er den såkaldte torii, der står som et af Japans mest kendte vartegn. Udover porten består komplekset bl.a. af Honsha-templet og Sessha Marodo-jinja som de to vigtigste bygninger. Stedet blev grundlagt i 500-tallet og fik sit nuværende udseende i 1168. I dag er helligdommen optaget på UNESCO's liste over verdens kulturarv.

  Miyajima Island, Hiroshima

  • Miyajima/宮島: Miyajima er det mest anvendte navn for øen Itsukushima, der er kendt for den smukke shinto-helligdom af samme navn. Øen ligger tæt på storbyen og er et smukt sted, hvor nærmest tamme hjorte går rundt mellem besøgende, og hvor man kan gå ad mange dejlige vandrestier. Man kan gå eller tage svævebane til toppen af bjerget Misen, hvor man bl.a. kan se nogle smukke tempelbygninger. Fra bjerget er der også en god udsigt over øen og dens omgivelser.
  • Sandankyo Gorge/三段峡: Sandankyo ligger i bjergene nordøst for Hiroshima, og stedet er kendt for sin natur med en smuk kløft som højdepunkt. Kløften er 13 kilometer lang, og den er blevet formet af floderne Shibaki og Yokogi. Der en vandrestier langs floderne, så man på nærmeste hold kan opleve kløftens stejle klipper, vandfald og klare vand. I sæsonen fra april til november kan man også sejle på et stykke af Shibaki ved Kurofuchi.
  • Takehara/竹原: Takehara er en mindre by, der historisk har været kendt for produktion af sake og salt. I dag er den kendt af turister for området omkring gaden Honmachi, der er præget af traditionelle træhuse fra Edo-perioden, der varede fra 1603 til 1867. Man kan gå en tur her og derved opleve et lille glimt af det historiske Japan. Man kan også besøge et museum for sake, og det er også muligt at smage lokal sake i Takehara.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]
Shopping

  • AEON Mall, 3-2-1 Gion, Asaminami-ku, gion-aeonmall.com
  • Fuji Grand Hiroshima, 2-1 Takaramachi, Naka-ku, the-fuji.com
  • LECT, 2-1-45 Ogi, Nishi-ku, lect.izumi.jp
  • SOGO Hiroshima Store, 6-27 Motomachi, Naka-ku
  • SunMall, 2-2-18 Kamiyacho, Naka-Ku, sunmall.co.jp
  • The Outlets Hiroshima, 4-chome-1-1 Ishiuchihigashi, Saeki-ku, the-outlets-hiroshima.com
  • YouMe Town, 2-8-17 Minamimachi, Minami-Ku, izumi.jp
  • Indkøbsgader: Hondori, Aioidori

Med børn

  • Biler og transport: Mazda Museum, 3 Chome-1 Shinchi, Fuchu, mazda.com
  • Videnskab: Hiroshima Children's Museum/広島市こども文化科学館, 5-83 Motomachi, Naka, hiroshima.jp
  • Zoologisk have: Asa Zoological Park, Asacho Dobutsuen, Asakita-ku Hiroshima-shi, asazoo.jp

Gode links