Site logo
Se på kortet
 • Fuji-Hakone-Izu National Park, Motohakone, Hakone, Kanagawa, Japan

Læs om byen

Nationalparken Fuji-Hakone-Izu er er 1.227 kvadratkilometer stort område, der ligger mellem storbyerne Tokyo og Nagoya. Der er stor variation i naturen og i seværdighederne i nationalparken, som spænder over så forskellige områder som vulkanen Fuji/Fujisan (富士山), Fujis Fem Søer/Fuji-goko (富士五湖), byen Hakone/Hakone-machi (箱根町), Izu-halvøen/Izu-hantō (伊豆半島) og Izu-øerne/Izu-shotō (伊豆諸島).

Nationalparkens områder og forskellige klima- og vækstzoner gør, at man i parken kan vandre i bjerge, sejle på søer, besøge varme kilder, opleve smukke kystlinjer og meget andet. Fuji-Hakone-Izu blev etableret som nationalpark i 1936, og den var dermed en af Japans fire første nationalparker. Parken fik sit nuværende navn i 1950, da Izu-øerne blev en del af parkområdet.

Fuji-Hakone-Izu er den mest besøgte af Japans nationalparken, hvilket skyldes dels beliggenheden tæt på Tokyo, Yokohama og Nagoya og dels den nemme adgang til en stor del af parkens topseværdigheder med Fuji og Fujis Fem Søer som de mest populære steder. Man kan således få et godt indtryk af nationalparken på en endagstur fra fx Tokyo, hvorfra man også kan se Fujis ikoniske top i klart vejr.

Topseværdigheder

  Fujisan

  Fuji
  富士山
  Fujisan

  Fuji er Japans højeste bjerg, og dets top når en højde på 3.776 meter. Fuji er en klassisk stratovulkan, hvilket tydeligt ses på dens kegleformede top, der senest gik i udbrud fra 1707 til 1708. Det er også et af Japans tre hellige bjerge, hvor Haku (白山) og Tate (立山) er de andre. Bjergene menes at have særlige kræfter, hvilket kommer fra shintoismens animistiske struktur, hvor religionen gennem ånder, liv og sjæle er repræsenterede mange steder i naturen som fx i floder, træer og bjerge.

  Hele den religiøse tilbedelse af Fuji-bjerget omtales som Fuji-tro/Fuji shinekō (富士信仰). Ifølge legenden startede det i år 27 f.Kr., hvor kejser Suinin sidestillede bjerget med en guddom og tilbedte det for at pacificere vreden i form af udbrud. I 806 beordrede kejser Heizei, at Shinto-helligdommen Fujisan Hongū Sengen Taisha (富士山本宮浅間大社) skulle bygges ved foden af ​​bjerget. Helligdommen dækker i dag hele bjergtoppen fra den 8. station og opad.

  Fuji er også vigtig i japansk buddhisme, især i dens bjergkultform, Shugendō (修験道), som ser det at bestige bjerget som et udtryk for sin tro. I det 12. århundrede byggede den buddhistiske præst Matsudai Shonin et tempel til Sengen Dainichi, der er bjergets buddhistiske guddom, på kraterkanten. Bjerget er også tilbedt af en række forskellige sekter, hvor den mest fremtrædende er den Shugendō-påvirkede Fuji-kō (富士講), der blev grundlagt i 1500-tallet.

  Fuji er placeret i kontaktzonen mellem ​​den eurasiske plade, Stillehavspladen og den filippinske plade, og bjerget er en af ​​stratovulkanerne i Stillehavets såkaldte ring af ild. Vulkanen er klassificeret som aktiv med lav udbrudsrisiko. Forskere mener, at Fuji blev dannet i fire adskilte perioder med vulkansk aktivitet: De første faser skabte en andesitkerne og et basaltlag, mens de øverste lag over jordoverfladen blev dannet for hhv. 100.000 år og 10.000 år siden.

  Den mest almindelige måde at besøge Fuji på er med en af de populære endagsture fra Tokyo. På turen vil man med stor sandsynlighed kommer til Fujis 5. station, hvor man kan nyde naturen i cirka 2.400 meters højde. I klart vejr kan man se op ad bjergsiden til toppen af bjerget herfra, og på en sådan tur kommer man generelt tæt nok på bjerget og Fujis bjergsøer til at få et godt indtryk af naturen omkring Fuji og til at se den ikoniske bjergtop. Turen kan også byde på sejlture og en svævebanetur til et fint udsigtspunkt med panoramakig til Fuji og det omkringliggende landskab.

   

  Hakone Ropeway

  Hakone Ropeway
  箱根ロープウェイ
  Hakone Rōpuwei

  Hakone Ropeway er en svævebane, der forbinder byerne Sōunzan (早雲山) og Tōgendai (桃源台) over en strækning på cirka fire kilometer. Undervejs fra Sōunzan i 757 meters højde til Tōgendai i 741 meters højde passerer man Ōwakudani (大涌谷), der ligger 1.044 meter over havet. Hakone Ropeway leder ved Tōgendai til den kendte Ashi Sø/Ashinoko (芦ノ湖).

  På turen er der den ene betagende udsigt efter den anden, og det gælder også fra stationen Ōwakudani, hvor man skifter fra en svævebane til en anden. Det giver et fint ophold i højderne på vejen mod Tōgendai. I klart vejr troner det hellige bjerg Fuji i horisonten og kan ses fra store dele af svævebaneturen.

  Man kan med fordel tage et ophold i Ōwakudani, hvor der er flere ting at se. Navnet Ōwakudani betyder "den store kogende dal", og det er meget rammende, idet området er geologisk aktivt med svovl, der syder og kommer op fra undergrunden. Det skyldes et historisk vulkanudbrud, som man stadig tydeligt kan se og lugte resultatet af. Man kan besøge et geologisk museum på stedet, der er kendt for de sorte æg, der koges i den geologiske aktivitet.

Andre seværdigheder

  Arakurayama Sengen Park, Fuji Hakone

  Arakurayama Sengen Park
  新倉山浅間公園
  Arakurayama asama-kōen

  Arakurayama Sengen Park er en park, der ligger på bjerget Arakura (新倉山), der er et helligt sted med helligdommen Sangoku Daiichisan Arakura Fuji Sengen (三國第一山新倉富士浅間神社). Parken dækker et område på 4,3 hektarer, og helligdommens toriier og bygninger kan ses fra indgangen og op ad bjergsiden, hvortil der er adgang ad en lang trappe gennem landskabet. Den mest kendte og fotografede af bygningerne er pagoden Chūrei-tō (忠霊塔).

  Pagoden ligger umiddelbart foran parkens udsigtsplatform, der er et af de mest kendte og populære steder for at se til den 3.776 meter høje vulkan Fujisan. Fujisan ligger majestætisk foran platformen, og med i billedet får man pagodens top og det store landskab omkring byen Fujiyoshida (富士吉田市) ved foden af Arakurayama Sengen Park.

  Arakurayama Sengen Park er også berømt for de mange japanske kirsebærktræer, der vokser her. Der er flere end 600 kirsebærtræer, og de kan blandt andet ses omkring Chūrei-tō-pagoden. I parken er der også en del iris og anden smuk natur, og man kan naturligvis også besøge stedets helligdom, der ligger midt i det skovklædte område.

   

  Ashi, Hakone

  Ashi Sø
  芦ノ湖
  Ashinoko

  Ashi Sø er en kratersø, der ligger langs den sydvestlige del af vulkanen Hakones caldera. Søen ligger særdeles natursmukt, og den er kendt for det fine kig til toppen af stratovulkanen Fujisan, der er det højeste bjerg i Japan. Ashi Sø er et populært sted at sejle, og omkring søen er der også velbesøgte varme kilder og historiske steder.

  Området omkring Ashi Sø er også historisk vigtigt, idet vejen Tōkaidō passerede her. Tōkaidō var i Edo-tiden den vigtigste rejsevej mellem shōgunens regeringsby Edo og kejserens residensby Kyoto. Et af stederne, som shōguner, samuraier og rejsende har besøgt gennem århundreder, er shinto-helligdommen Hakone Jinja (箱根神社), der ligger malerisk ved bredden af søens sydøstlige del.

  Ved samme del af søen kan man se rester af den gamle Tōkaidō-hovedvej, besøge flere museer, se en del helligdomme og nyde ophold i onsen. Både herfra og fra den nordlige del af Ashi Sø kan man tage en sejltur med fx søens berømte piratskibe. Skibene besejler søen i rammerne, som replikerer historiske skibe, der besejlede japanske farvande. Fra sejlturene kan man i klart vejr nyde udsigten til Fujisan.

   

  Komagatake Svævebane
  駒ヶ岳索道線
  Komagatake Sakudō-sen

  Komagatake Ropeway er en svævebane, der forbinder bredden af Ashi Sø/Ashinoko (芦ノ湖) med en af de nærliggende bjergtoppe, der hedder Komagatake (駒ヶ岳). Bjerget er en 1.356 meter høj vulkantop, og med den 1.800 meter lange svævebaneture kommer man tæt på toppen. Komagatake er en af toppene på bjerget Hakoneyama (箱根山).

  På turen og og fra toppen kan man nyde et fantastisk syn over Ashi Sø/Ashinoko (芦ノ湖), landskabet omkring Hakone og naturligvis den ikoniske Fujisan, der med 3.776 meter er Japans højeste bjerg. Fra gammel tid har man bedt til bjerget, og fra topstationen på Komagatake Ropeway kan man gå et kort stykke vej til en shintohelligdom, hvis bedehal blev etableret i 1964.

   

  Hakone Tozan Railway

  Hakone Tozan Jernbane
  箱根登山鉄道線
  Hakone Tozan Tetsudō-sen

  Hakone Tozan Jernbane er en jernbane, der forbinder Hakone-Yumoto Station/Hakone-Yumoto-eki (箱根湯本駅) med bjergstationen Gōra Station/Gōra-eki (強羅駅). Banen er en populær måde at komme til Hakone og Ashi Sø/Ashinoko (芦ノ湖) på, og fra fx Tokyo og Yokohama kan man tage toget til Odawara Station/Odawara-eki (小田原駅) og tage toget til Hakone-Yumoto Station derfra.

  Jernbanen kører gennem smuk natur, og den er i sig selv en oplevelse. Togene kan stige op til 1 meter for hvert 12,5 meter skinner, og derved er højeste stigning på 8 %. For at forcere særligt stejle strækninger, stopper toget tre stedet for at køre i modsat retning videre op. Den ene vending sker ved Ohiradai Station/Ohiradai-eki (大平台駅), mens de andre to sker mellem stationer.

  Når man kommer til Gōra Station, kan man gå en tur i byen eller fortsætte med Hakone Tozan Kabelbane/Hakone Tozan Kēburukā (箱根登山ケーブルカー), der er en funiculare mellem Gōra Station og stationen Sōunzan (早雲山). Herfra kan man tage Hakone Ropeway/Hakone Rōpuwei (箱根ロープウェイ) videre. Hakone Ropeway er en svævebanetur, der bringer besøgende over områdets bjerge til bredden af Ashi Sø.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev