Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Kobe er en af Japans største havnebyer, og den udgør sammen med Osaka et af de mest befolkede områder i landet. Kobe er en relativt ny storby, der i 1870 havde godt 18.000 indbyggere. Gennem Tokugawa-shogunatets tid var byens havn direkte kontrolleret af shogunatet, og det var først med åbningen af Kobes havn for international handel i 1868, at byens større vækst begyndte.

Under 2. Verdenskrig blev Kobe bombet af USA, og den 17. marts 1945 døde næsten 9.000 indbyggere under et bombardement, der lagde cirka 20 % af byen i grus. Næste store ødelæggelse ramte 17. januar 1995 med det store Hanshin-jordskælv, der krævede 6.434 ofre, og som gjorde flere end 200.000 hjemløse. Byens havn blev også ødelagt af jordskælvet, og det mindskede aktiviteten i byen, der er blevet genrejst siden da.

I dag er Kobe en by med mange seværdigheder, og man kan starte en rundtur i byen på havnen, der har domineret Kobes historie. Her ligger Kobe Port Tower/Kōbe Pōto Tawā (神戸ポートタワー), der er byens vartegn og et udsigtstårn, der blev åbnet i 1963. Tårnet er 108 meter højt og designet med inspiration fra en japansk tromme. Fra toppen er der en smuk udsigt over byen og området.

Kobe Port Tower ligger i Meriken Park/Meriken Pāku (メリケンパーク), der er en moderne indrettet havnefront, hvor man kan besøge Kobe Søfartsmuseum/Kōbe kaiyō Hakubutsukan (神戸海洋博物館), der formidler historierne om Kobes havn og uviklingen af den japanske søfart. Museumsbygningen er interessant med taget, der symboliserer skibes sejl.

I Kobe kan man også opleve historien om det store Hanshin-jordskælv, der rystede byen i 1995. Lige øst for søfartsmuseet kan man se Kobe Havns Mindepark for Jordskælvet/Kōbe-kō Shinsai Memoriarupāku (神戸港震災メモリアルパーク), der er en bevaret del af Kobes gamle havnekaj, som den så ud umiddelbart efter jordskælvets hærgen. Som kontrast til de ødelagte brokker i parken ligger den nye havnekaj.

Et stykke øst herfra kan man besøge Mindemuseet for Hanshin-jordskælvet/Hanshin Awaji daishinsai kinen (阪神・淡路大震災記念). Det er et mindemuseum, der gennem blandt andet film og billeder fortæller om jordskælvet og dets konsekvenser for Kobe og det omgivende område.

Videre mod øst kan man opleve Jordskælvsmuseet for Hanshin-motorvejen (阪神高速 震災資料保管庫). Hanshin-motorvejens kollaps over 635 meter var en af de store katastrofer under jordskælvet i 1995, og på museet kan man se nærmere på ødelæggelserne inklusive sektioner fra den kollapsede konstruktion.

Man kan også gå tilbage i tiden og besøge kvarteret Kitanochō (北野町), der ligger i den nordlige del af Kobes centrum. Kitanochō er en bydel, der er kendt for sine mange palæer i europæisk stil, der blev opført i 1800-1900-tallene til udenlandske handelsmænd og diplomater.

Bydelens udvikling hang sammen med åbningen af Kobe Havn, der bragte international handel og udlændinge med sig. I datidens Japan skulle udlændingene bo i særlige områder, og det var i Kitanochō i Kobes tilfælde. Tilflytterne begyndte med årene at opføre palæer, der ofte var i en stil, de kendte fra deres hjemlande.

Kitanochō Plads/Kitanochō hiroba (北野町広場) er et godt sted at begynde en tur i Kitanochō. Her kan man se Weathercock Hall/Kazamidori no yakata (風見鶏の館), der blev opført i 1909 af tyskeren Gottfried Thomas. Et par huse vest herfra ligger Moegi House/Moegi no yakata (萌黄の館), der blev bygget i 1903 til Kobes amerikanske konsul.

Uroko House/Urokonoie (うろこの家) er et andet spændende hus. Det blev opført i 1905 som en luksuriøs lejebolig for udlændinge, hvilket er tydeligt i husets rum og værelser. I den vestlige del af Uroko House kan man besøge Uroko Museum/Uroko bijutsukan (うろこ美術館), der åbnede i 1982 med udstilling af europæisk samtidskunst. Fra museet kan man også nyde en panoramaudsigt over Kobes centrum.

Der er også andre interessante museer i Kobe som fx Kobe Bymuseum/Kōbe Shiritsu Hakubutsukan (神戸市立博物館). På museet kan man blandt andet se arkæologiske fund fra regionen, temaer fra den japanske historie og en samling såkaldt namban-kunst. Det var en særlig japansk stil fra 1500-1600-tallene, hvor de europæiske missioner og ankomster til Japan påvirkede kunsten.

Et andet godt valg er Hyōgo Kunstmuseum/Hyōgo Kenritsu Bijutsukan (兵庫県立美術館), der er et museum for samtidskunst og moderne kunst, som ligger ved byens havnefront. Museets samlinger spænder over både japanske og internationale værker, og der er også værker med fokus på tilknytning til præfekturatet Hyōgo. Man bør også gå i tur i kulturområdet Nankinmachi (南京町), der er stedet, hvor kinesiske handelsmænd bosatte sig efter åbningen af Kobes havn for international handel i 1868. Nankinmachi har siden da udviklet sig til en af Japans Chinatowns.

Ture fra byen

  Osaka Dotonbori

  Osaka
  大阪

  Osaka-Kyoto-Kobe er Japans næststørste byområde efter Tokyo-Yokohama, og metropolen Osaka byder som centrum på alt, hvad man kan begære i en moderne storby. Som en af Japans største og mest moderne og driftige byer, byder Osaka på et væld af oplevelser fra både historiens og nutidens Japan. Sammen med den moderne højhusarkitektur ligger således smukke værker fra byens rige historie, blandt andet Osaka Borg og fine templer i ægte japansk stil.

  Osakas strøggade Dotonbori ligger som centrum for den moderne underholdning med overdækkede arkader, enorme shoppingcentre, utallige spisesteder, neonreklamer, spillehaller og hvad man ellers kan forestille sig. Fra gaden tårner skyskraberne sig op, og byens subway, s-tog og anden trafik glider i en lind strøm. Vil man se det hele fra oven, er Umeda Sky Building og tårnet Tsutenkaku særlige steder. Flere pariserhjul er også en mulighed; fx i kvarteret Tempozan ved havnen, som også giver adgang til byens Universal Studios temapark.

  Læs mere om Osaka

   

  Kyoto Den Gyldne Pavillon

  Kyoto
  京都

  Kyoto er Japans gamle hovedstad, og den er med sine utallige templer, paladser, haver og pagoder det historiske og kulturelle Japans højborg. Under et besøg i får man primært et fornemt billede af landets kejserby i Edo-tiden 1603-1867.

  Byen var Japans hovedstad før Tokyo, og alle de storladne paladser og templer er bevaret i gadebilledet, der også byder på alt det gode fra det moderne Japan. Den særlige blanding er unik, og Kyoto er derfor et must, hvis man vil have det bedste indtryk af landets historie gennem de seneste 500 år.

  Læs mere om Kyoto

   

  Himeji Borg

  Himeji
  姫路

  Himeji er en storby, der ligger i den japanske Kansai-region. Byen har været centrum for Harima-provinsen siden Nara-perioden, og den var både provinshovedstad og sæde for templet Harima Kokubun-ji. Efter slaget ved Sekigahara i år 1600 modtog Ikeda Terumasa et område i provinsen, og her etablerede han Himeji-regionen under Tokugawa-shogunatet. Ikeda Terumasa regerede fra Himeji Slot, og han udvidede både slottet og byen omkring det.

  På grund af sin strategisk gode placering, der dominerede San'yōdō-hovedvejen mellem Kinai-regionen og det vestlige Japan, var Himeji en vigtig højborg for Tokugawa-shogunatet gennem Bakumatsu-perioden. Efter Meiji-restaurationen blev Himeji fra 1871 hovedstad i Himeji-præfekturet. Efter det store Kantō-jordskælv i 1923 overvejede den japanske regering angiveligt at flytte landets hovedstad fra Tokyo til Himeji, hvilket dog ikke skete.

  Læs mere om Himeji

Tilmeld dig vores nyhedsbrev