Site logo
Se på kortet
 • Nagoya Castle, 1-1 Honmaru, Naka Ward, Nagoya, Aichi-præfekturet, Japan

Læs om byen

Nagoya ved Stillehavskysten er en af Japans største byer. Dens moderne historie begyndte med Tokugawa-shōgunatet, som Tokugawa Ieyasu etablerede i 1603. Han lod byens slot bygge på stedet for et daværende slot, og Nagoyas nye slot blev regionalt regeringssæde, hvor Tokugawa Ieyasus syvende søn fik magten. Nagoya voksede gennem århundrederne, men 2. Verdenskrig udviskede de fleste spor af historien, da bombetogter lagde det meste af byen i grus i 1945. Siden da er Nagoya blevet genopbygget og udvikling til en af Japans vigtigste havne- og industribyer.

Der er flere seværdigheder og spændende bygningsværker i Nagoya. Man kan blandt andet se Nagoya Slot/Nagoya-jō (名古屋城), der troner over byens som et klassisk japansk slot. Slottet blev opført 1610-1619 af Tokygawa Ieyasu, og det var sæde for en regional daimyō i Edo-tiden. Efter Meiji-restaurationen blev Nagoya Slot kongelig residens i 1893. Den status varede til 1930, hvor det overgik til byen Nagoya, og det følgende år åbnede stedet for besøgende. Slottet blev ødelagt under 2. Verdenskrigs bombardementer, og det er efterfølgende blevet genopbygget.

Man kan også besøge buddhisttemplet Ōsu Kannon (大須観音), der blev etableret i 1333 og flyttet til det nuværende sted under Tokugawa Ieyasu i 1612. Et andet kendt bygningsværk er byens rådhus, Nagoya Shiyakusho (名古屋市役所), der blev bygget i 1933 i den japanske kejserstil, der prægede mange byggerier i første del af 1900-tallet. Stilen kendetegnes ved blandingen af europæisk og japansk arkitektur, hvor det typisk er opførelser med nyklassicistiske træk og japanske tagkonstruktioner. Disse byggerier ses flere steder i Japan, og Nagoyas rådhus er et imponerende eksempel.

I Nagoya ligger Hisaya Ōdōri Park/Hisaya Ōdōri kōen (久屋大通公園) som en grøn kile i byens centrum. Parken blev anlagt efter 2. Verdenskrigs ødelæggelser, hvor bystyret med parken skabte et rekreativt område på omkring to kilometer i længden. I midten af parken kan man se og besøge Nagoya Tv-Tårn/Nagoya Terebi-tō (名古屋テレビ塔), der officielt hedder Chubu Electric Mirai Tower. Tv-tårnet blev bygget i 1954 med en højde på 180 meter. Der er observationsdæk i 90 og 100 meters højde, hvorfra der er en smuk panoramaudsigt over den japanske storby.

I den sydlige del af centrum ligger shinto-helligdommen Atsuta Jingū (熱田神宮), der blev grundlagt under kejser Keikō i 100-tallet. Helligdommen er en af de vigtigste i Japan, og her opbevares en af De tre hellige skatte, der er Japans kejserlige regalier. Regalierne består af sværdet Kusanagi no Tsurugi (草薙劍), der hører hjemme i Atsuta Jingū, spejlet Yata no Kagami (八咫鏡) og juvelen Yasakani no Magatama (八尺瓊勾玉). Skattene repræsenterer de tre primære dyder: Tapperhed (sværdet), visdom (spejlet) og velvilje (juvelen). Man kan ikke se Kusanagi no Tsurugi i helligdommen, men derimod andre sværd m.v. i en spændende udstilling i det interessante shinto-kompleks.

Topseværdigheder

  Nagoya Slot

  Nagoya-jō (名古屋城)
  Adresse: 1-1 Honmaru (本丸1−1)
  Metro: Nagoyajo (Meijō Line), Sengen-cho (Tsurumai Line)
  Web: nagoyajo.city.nagoya.jp

   

  Atsuta Jingū Helligdom

  Atsuta Jingū (熱田神宮)
  Adresse: 1 Chome-1-1 Jingu (神宮1丁目1−1)
  Metro: Jingu Nishi (Meijō Line)
  Web: atsutajingu.or.jp

   

  Ōsu Kannon Tempel

  Ōsu Kannon (大須観音)
  Adresse: 2 Chome-21-47 Osu (大須2丁目21−47)
  Metro: Osu Kannon (Tsurumai Line)

   

  Hisaya Ōdōri Park

  Hisaya Ōdōri kōen (久屋大通公園)
  Adresse: 3 Chome-6-15先 Nishiki (錦3丁目6−15先)
  Metro: Sakae (Meijō Line), Sakae (Higashiyama Line), Hisaya-odori (Sakura-dori Line)

   

  Nagoya Tv-Tårn

  Nagoya Terebi-tō (名古屋テレビ塔)
  Adresse: 3 Chome-6-15先 Nishiki (錦3丁目6−15先)
  Metro: Sakae (Meijō Line), Sakae (Higashiyama Line), Hisaya-odori (Sakura-dori Line)
  Web: nagoya-tv-tower.co.jp

   

  Nagoya Rådhus

  Nagoya Shiyakusho (名古屋市役所)
  Adresse: 3 Chome-1-1 Sannomaru (三の丸3丁目1−1)
  Metro: Nagoyajo (Meijō Line)

Ture fra byen

  Kyoto Den Gyldne Pavillon

  Kyoto
  京都

  Kyoto er Japans gamle hovedstad, og den er med sine utallige templer, paladser, haver og pagoder det historiske og kulturelle Japans højborg. Under et besøg i får man primært et fornemt billede af landets kejserby i Edo-tiden 1603-1867.

  Byen var Japans hovedstad før Tokyo, og alle de storladne paladser og templer er bevaret i gadebilledet, der også byder på alt det gode fra det moderne Japan. Den særlige blanding er unik, og Kyoto er derfor et must, hvis man vil have det bedste indtryk af landets historie gennem de seneste 500 år.

  Læs mere om Kyoto

   

  Todai-ji, Nara

  Nara
  奈良

  Nara er hovedby i Nara Præfekturatet, som ligger øst for Osaka og syd for Kyoto. Nara er også en by med en spændende historie, idet den var Japans hovedstad fra 710 til 794, hvor Kyoto blev ny hovedstad. Der var dog allerede aktivitet i området inden 710, og man kan se en række gamle grave kaldet Kofun (古墳), der stammer fra 200-600-tallene. Nara har på denne måde mange seværdigheder, der strækker sig tilbage i Japans historie.

  Det var kejserinde Genmei, der i år 708 dekreterede, at Nara skulle være hovedstad. På det tidspunkt hed byen Heijō-kyō (平城京), og den blev udbygget som hovedstad med inspiration fra Chang’an i Kina, der var hovedstad under Tang-dynastiet. Flytningen til Heijō-kyō var gennemført i 710, og der blev herefter bygget mange templer og andre af de bygningsværker, man kan se i Nara i dag.

  Læs mere om Nara

Tilmeld dig vores nyhedsbrev