Site logo
Se på kortet
  • Cattedrale Santa Maria Assunta, Piazza Pericle Felici, Foggia, Provincia di Foggia, Italien

Læs om byen

Foggia er en af de større byer i regionen Apulia og i det sydlige Italien. Området har været beboet siden antikken, mens den nuværende by kendes fra år 1100, hvor stedets vådområder ved blevet drænet. Gennem 1100-1200-tallene byggede Siciliens konger en katedral og en residens i byen, der derved steg i vigtighed som et regionalt centrum. Gennem de følgende århundreder blev Foggia bl.a. ramt af flere jordskælv, så flere genopbygninger fandt sted, før byen blev en del af Italien i 1861.

I Foggias gamle bydel kan man gå nogle skønne ture i de hyggelige gader. Man kan fx starte på pladsen Piazza Francesco de Sanctis, hvor man kan se Foggias domkirke, Santa Maria Assunta. Domkirken blev bygget i romansk stil i 1170erne, men efter et jordskælv i 1731 blev den genopført i den nuværende barokke arkitektur. Kirken blev bispesæde i 1855 og ærkebispesæde i 1979. Tæt herpå ligger den smukke barokkirke, Chiesa di Gesù e Maria, der blev opført fra 1510. Kirken er bl.a. kendt for at have to prædikestole, hvilket var et resultat af en anvendelse af kirken som studiested med debatter.

I Foggia kan man også se kirken Chiesa delle Croci, der er en barok kirke, som blev opført fra 1693. Kirken blev opført på det sted, hvor præsten Antonio da Olivadi satte syv kors langs stien ved en bodsgang for at afværge den hungersnød, der grundet tørke ramte området. For enden af bodsgangen startede en storm, og derfor blev kirken opført. Komplekset består af en triumfbue og fem kapeller på linje for de første fem kors, og kirken står der, hvor de sidste to kors stod.

Man bør også se det elegante Palazzo Dogana i Foggias centrum. Det blev opført i 1400-tallet og er et af byens ældste og smukkeste palæer. I dag huser det provinsadministrationen, og der er også skiftende udstillinger her. Tæt på Palazzo Dogana kan man se Foggias rådhus, Palazzo di Città, der i arkitekturen er tidstypisk fra Italiens fascistiske tid. I byen kan man også gå til Piazza Vincenzo Nigri, hvor man kan se Arco di Federico II, der var adgangsporten til Federico II's kongepalads. Porten står ved bymuseet Museo Civico. Endelig kan man også også gå til den monumentale Piazza Cavour, hvor indgangen til byparken Villa Comunale ligger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev