Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Siena er en by, der gemmer på utallige kulturelle skatte, og samtidigt betragtes byen som Toscanas vinhovedstad. Der er på den måde aldrig langt til den nærmeste vingård eller til nogle smagfulde køb i selve byen. Blandt de kendte vine herfra er Chianti, som kan nydes med byens egen stemning i de mange gamle hyggelige gader.

Piazza del Campo er en smuk plads, der udgør Sienas gamle centrum. Pladsen domineres af byens berømte rådhus, Palazzo Pubblico, der blev bygget i en nærmest borgagtig arkitektur i perioden 1297-1310. Der rummer en række fornemme sale fra middelalderen, og der er indrettet et museum, Museo Civico, hvor man kan se malerier af store kunstnere fra Siena.

Rådhustårnet Torre del Mangia måler 102 meter i højden, og fra toppen er der byens bedste udsigt til domkirken og den charmerende bys tage. Fra toppen kan man også rigtigt se belægningen på Piazza del Campo, der stråler som en vifte i ni felter ud fra rådhuset. De ni felter symboliserer Nimandsrådet, der styrede byen i middelalderen.

Blandt pladsens øvrige bygninger er flere palæer, der er med til at give pladsen dens enestående atmosfære, som man kan nyde fra et af de mange udendørs serveringssteder. Man kan også se den firkantede fontæne, Fonte Gaiai, der blev udført af Jacopo della Quercia 1409-1419. Fontænen er en kopi fra 1800-tallet, og originalen findes fortsat.

Byens anden store seværdighed er Domkirken/Duomo, der regnes blandt Italiens smukkeste. Den blev grundlagt i romansk stil i 1100-tallet, men ændret til et af de bedste eksempler på italiensk gotik omkring 100 år senere. Opførelsen af den imponerende kirke stod færdigt i 1382, dvs. det sydlige skib er aldrig blevet færdigt. Det står som begyndelsen på en skal, og dimensionerne i grundplanet er 50x30 meter. Det skulle være den største kristne kirke, men en pestepidemi satte en stopper for planerne.

Byggematerialet er hovedsageligt sorte og hvide sten. De blev for en stor dels vedkommende hentet af lokale borgere i stenbrud udenfor Siena. Kirkens ydre er rigt ornamenteret, ligesom det smukke, stribede tårn. Indenfor kan man se de store marmorgulvmosaikker, søjler med indlæg i sort og hvidt marmor, glasmalerier og fresker samt relieffer af blandt andet Donatello. Det er også værd at se Piccolomini-biblioteket. I den ufuldendte sydfløj er der nu indrettet et domkirkemuseum, Museo dell’ Opera del Duomo, hvor man kan se kirkens historie skildret.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev