Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Raleigh er hovedstad og en af de største byer i den amerikanske stat North Carolina. Byens beliggenhed inde i landet blev valgt i 1788 som sted for en ny hovedstad i North Carolina, så angreb langs kysten kunne undgås. I 1792 blev Raleigh grundlagt og opkaldt efter Sir Walter Raleigh, og gennem de følgende årtier blev der bygget mange institutioner i den unge by som fx regeringsbygningen North Carolina State House.

I 1853 blev den første statsdækkende udstilling holdt i Raleigh, og fire år senere åbnede Peace College som byens første højere uddannelsessted. I starten af 1900-tallet var befolkningstallet vokset til over 15.000, og der kørte sporvogne i Raleighs gader. Gennem århundredet steg antallet af indbyggere støt, og byen voksede både i højden og med nye forstæder.

I dag er Raleigh en by med et centrum, hvor kan kan opleve flere seværdigheder og overskuelige afstande fra sted til sted. Man kan starte en spadseretur ad hovedgaden Fayetteville Street, der danner en nord-sydgående akse i byen. Langs gaden ligger byens skyskrabere, der blandt andet tæller PNC Plaza med en højde på 164 meter, der stod færdigt som Raleighs højeste hus i 2008.

Der ligger også en del bygninger fra tidligere års Raleigh i downtown. Langs Fayetteville Street kan man således se frimurerhuset Masonic Temple Building fra 1907, Mahler Building fra 1876, Federal Building fra 1878, Sir Walter Hotel fra 1924 og Briggs Hardware Building fra 1874, som i dag huser det interessante lokalhistoriske City of Raleigh Museum.

I den nordlige ende af Fayetteville Street ligger Raleighs nok mest kendte bygning, North Carolina State Capitol, der blev North Carolinas regeringsbygning ved dens åbning i 1840. Capitolbygningen blev opført i nygræsk stil, og den var sæde for statens lovgivende forsamling indtil 1963, hvor bygningen lidt mod nord, North Carolina State Legislative Building, blev taget i brug som moderne afløser for Capitol.

Mellem de to regeringsbygninger ligger to spændende museer. På North Carolina Museum of History kan man opleve interessante udstillinger om statens historie og udvikling gennem en stor samling effekter. Over for det historiske museum ligger North Carolina Museum of Natural Sciences, som formidler statens naturvidenskabelige historie.

Man kan også besøge North Carolina Museum of Art, der er et kunstmuseum med brede samlinger af blandt andet europæisk kunst fra renæssancen til 1800-tallet. Nordøst for Raleighs centrum ligger Mordecai Historic Park, der er åbent som endnu et museum. Som centrum af Mordecai Historic Park ligger Mordecai House fra 1785, som et byens ældste hus, der stadig står på sit oprindelige sted. I parken ligger også fødehjemmet for den amerikanske præsident Andrew Jackson.

Ture fra byen

    Charlotte, North Carolina

    Charlotte

    Charlotte er den største by i den amerikanske stat North Carolina. Området blev bosat i midten af 1700-tallet i den nuværende forstad Elizabeth. Charlotte blev formelt en by i 1768 og opkaldt efter prinsesse Charlotte af Mecklenburg-Strelitz, der var kong George III’s dronning. I 1775 menes den såkaldte Mecklenburg Declaration of Independence at være underskrevet i Charlotte, og det var angiveligt den første uafhængighedserklæring i de 13 britiske kolonier i det senere USA.

    I første halvdel af 1800-tallet var byen centrum for guldproduktion, og der lå en mønt i Charlotte. Produktion og banker fik byen til at blomstre, og væksten tog fart efter den amerikanske borgerkrig, hvor byen blev et knudepunkt for regionens jernbaner. I 1890 boede her over 11.000 indbyggere, og i 1910 blev Charlotte med 34.000 statens største by.

    Læs mere om Charlotte

     

    Richmond, Virginia

    Richmond

    Richmond er hovedstad og en af de største byer i den amerikanske stat Virginia. Den engelske udforskning af området går tilbage til 1607, og 30 år senere etablerede Thomas Stegg en handelsstation her. I 1645 blev Fort Charles anlagt på stedet, men der gik til 1733, før den lille bosættelse fik navnet Richmond, fordi floden her mindede om Themsen i England. I 1737 blev byen udlagt efter William Mayos plan, og i 1779 afløste Richmond Williamsburg som statens hovedstad.

    Efter den amerikanske uafhængighed blev Richmond en vigtig industriby, og der blev anlagt kanaler til den vigtige flodtransport. Under den amerikanske borgerkrig var Richmond den største industriby i sydstaterne, og den var hovedstad i Amerikas Konfødererede Stater i årene 1861-1865. Efter borgerkrigen kom der igen vækst i byen, som atter blev en industriby med bl.a. en stor tobaksproduktion, og i 1888 åbnede USA’s første elektriske sporvognslinje i Richmond.

    Læs mere om Richmond

Tilmeld dig vores nyhedsbrev