Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Byen Pescara ligger i regionen Abruzzo ved floden Aterno-Pescaras udmunding i Adriaterhavet. Den blev grundlagt som havneby, og gennem tiden har Pescara altid været en vigtig handelshavn. Dette var bl.a. tilfældet i Romerriget, hvor byen gav forbindelse til rigets østlige provinser. Efter år 1000 var Pescara en større fiskerby, og deraf kommer dens navn. Pescara var forholdsvis beskeden i størrelse helt til 1800-tallet, og i 1927 blev byen slået sammen med Castellamare Adriatico, der lå nord for Aterno-Pescara.

I Pascaras moderne centrum kan man gå nogle skønne spadsereture i de brede gader og på de åbne pladser. Denne del ligger nord for floden med Corso Umberto I som byens hovedstrøg, og den forbinder pladserne Piazza della Repubblica ved byens banegård og Piazza Primo Maggio ved Pescaras dejlige sandstrande. I området ligger flere af de populære indkøbsgader i byen, og naturligvis bør man også gå en tur langs Adriaterhavet.

Tæt på floden Aterno-Pescaras nordlige bred kan man se Piazza Italia, der er byens administrative centrum med præfekturatet som den dominerende bygning. Herfra kan man krydse floden og komme til det, der tidligere udgjorde det gamle Pescara. I dette område kan man bl.a. se byens katedral, der blev opført i nyromansk stil i 1930erne. Katedralen afløste en tidligere kirke, som man kan se resterne af på fortovet over for domkirken. Tæt herpå kan man besøge Abruzzos etnografiske museum og fødehjemmet for Gabriele d’Annunzio.

I Pescara skal man også gå til byens store lystbådehavn og nyde stemningen. Herfra kan man gå over Aterno-Pescara ad en fodgængerbro til flodens nordlige bred, hvor man i retning mod havet kan se de traditionelle trabuccoer, der historisk har præget kysterne i Abruzzo og andre regioner. En trabucco er en konstruktion, der årtusinder har været anvendt til fiskeri, og i konstruktionen er der et stort fiskenet, der sænkes ned i vandet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev