Site logo
Se på kortet
  • Vřídelní kolonáda, Divadelní náměstí, Karlovy Vary, Tjekkiet

Læs om byen

Karlovy Vary er en af de berømte kurbyer i det nordvestlige Tjekkiet. Byen ligger ved sammenløbet af floderne Ohře og Teplá, og den er opkaldt efter grundlæggeren, Karl IV, der var konge af Bøhmen og tysk-romersk kejser. Karlovy Vary blev grundlagt i 1349, og det skete på grund af byens varme kilder, som siden da skabte grobund for en kolossal turisme fra store dele af verden.

I Karlovy Vary kan man nyde nogle dejlige spadsereture i det hyggelige centrum, hvor elegant arkitektur præger bybilledet. Det er særligt langs bredderne af floden Teplá, man kan opleve det karakteristiske Karlovy Vary fra tiden, da byen blev en af Europas mest besøgte kurbyer. Her ligger der pladser, parker, hoteller, kurbade og naturligvis udsigten til byens smukke bygninger i fx gaden Lázeňská.

Man kan se og besøge mange af de klassiske kurbade, hvoraf Alžbětiny lázně, Císařské lázně og Zámecké Lazně hører til blandt højdepunkterne. Karlovy Vary er også kendt for kolonnaderne, der ligger flere steder i byens gadebillede. Her bør man se Mlýnská kolonáda, Sadová kolonáda og Tržní kolonáda, der alle blev opført i begyndelsen af 1880erne. Man kan også se den mere moderne Vřídelní kolonáda.

Der er andre seværdigheder i Karlovy Vary som fx Grandhotel Pupp og Hotel Imperial, og der ligger også flere smukke kirke i byen. Det gælder bl.a. Kilian Ignaz Dientzenhofers smukke barokkirke fra 1730erne, Kostel svaté Máří Magdaleny, og den russisk-ortodokse kirke. Man kan også køre til de nærliggende byer, Mariánské Lázně og Františkovy Lázně, hvis man gerne vil opleve flere klassiske kurbyer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]