Site logo
Se på kortet
 • Vřídelní kolonáda, Divadelní náměstí, Karlovy Vary, Tjekkiet

Læs om byen

Karlovy Vary er en af de berømte kurbyer i det nordvestlige Tjekkiet. Byen ligger ved sammenløbet af floderne Ohře og Teplá, og den er opkaldt efter grundlæggeren, Karl IV, der var konge af Bøhmen og tysk-romersk kejser. Karlovy Vary blev grundlagt i 1349, og det skete på grund af byens varme kilder, som siden da skabte grobund for en kolossal turisme fra store dele af verden.

I Karlovy Vary kan man nyde nogle dejlige spadsereture i det hyggelige centrum, hvor elegant arkitektur præger bybilledet. Det er særligt langs bredderne af floden Teplá, man kan opleve det karakteristiske Karlovy Vary fra tiden, da byen blev en af Europas mest besøgte kurbyer. Her ligger der pladser, parker, hoteller, kurbade og naturligvis udsigten til byens smukke bygninger i fx gaden Lázeňská.

Man kan se og besøge mange af de klassiske kurbade, hvoraf Alžbětiny lázně, Císařské lázně og Zámecké Lazně hører til blandt højdepunkterne. Karlovy Vary er også kendt for kolonnaderne, der ligger flere steder i byens gadebillede. Her bør man se Mlýnská kolonáda, Sadová kolonáda og Tržní kolonáda, der alle blev opført i begyndelsen af 1880erne. Man kan også se den mere moderne Vřídelní kolonáda.

Der er andre seværdigheder i Karlovy Vary som fx Grandhotel Pupp og Hotel Imperial, og der ligger også flere smukke kirke i byen. Det gælder bl.a. Kilian Ignaz Dientzenhofers smukke barokkirke fra 1730erne, Kostel svaté Máří Magdaleny, og den russisk-ortodokse kirke. Man kan også køre til de nærliggende byer, Mariánské Lázně og Františkovy Lázně, hvis man gerne vil opleve flere klassiske kurbyer.

Ture fra byen

  Plzeň, Tjekkiet

  Plzeň

  Plzeň er en af Tjekkiets største byer, og den kendes historisk fra år 976, hvor et slag udspillede sig mellem Böhmens hertug og den tysk-romerske kejser. Byen fik stadsret som kongelig by i 1295, og på samme tid blev byen flyttet fra det nuværende Starý Plzenec til Plzeňs beliggenhed i dag. Senere kom industrialiseringen, og i 1859 grundlagde Emil Škoda fabrikken Škodovy závody, der bedst kendes for deres bilproduktion.

  Plzeň er verdensberømt for den pilsnerøl, som den bayerske brygmester Josef Groll skabte i byen i 1842. Det var byen, der etablerede et bryggeri i 1839, og da Groll bryggede sin nye øltype, var det en sensation, som hurtigt blev kopieret. Det originale bryggeri hedder i dag Pilsner Urquell, og det er naturligvis en af de populære attraktioner i Plzeň. Man kan besøge Pilsner Urquell tæt på byens centrum.

  Læs mere om Plzeň

   

  Bridges in Prague

  Prag

  Prag er en af Centraleuropas mest fortryllende byer. Floden Vlatava slynger sig mellem flere højdedrag og gennem de mange bydele, der hver især rummer enestående arkitektoniske perler, stemningsfulde pladser, grønne oaser og alt det, der ellers hører en storby til. Et møde med Prag er et møde med en af Europas gamle og store kulturbyer. Overalt i de gamle bydeles gader støder man på fascinerende bygningsværker, store institutioner, kirker og historiske steder, hvor kejsere og konger gennem årene har sat deres aftryk på byen.

  Den Gamle By og Den Nye By ligger på den østlige side af floden, og sammen med Den Lille By og Prags Borg på den vestlige bred byder alle kvartererne på forskellige oplevelser fra de tidsaldre, der er anlagt i. De ofte smalle gader byder på moderne indkøbsstrøg, farverige attraktioner og eksperimenterende moderne arkitektur, der står som spændende kontraster til fx gotikken og barokken, der er meget synlig i Prag med byens mange kirker og adelspalæer

  Læs mere om Prag

Tilmeld dig vores nyhedsbrev