Site logo
Se på kortet
 • Charleston City Hall, Virginia Street East, Charleston, West Virginia, USA

Læs om byen

Charleston er hovedstad og den største by i den amerikanske stat West Virginia. Byen historie startede i 1794 med en beslutning i Virginias lovgivende forsamling om at reservere et område til byens Charlestown. Byen blev etableret, og i 1818 blev den omdøbt til Charleston. I første halvdel af 1800-tallet blev der bl.a. etableret en skole, en avis og forskellig produktion og handel, og i midten af århundredet boede der ca. 1.000 indbyggere her.

Under den amerikanske borgerkrig blev den vestlige del af staten Virginia udskilt som en nye stat, West Virginia, og Charleston blev dens hovedstad i 1870. Som hovedstad blev statens regeringsbygning opført i byen, der voksede som nyt administrativt centrum. I 1900-tallet gav industri og transport vækst i byen, hvor der på et tidspunkt boede over 85.000 inden for bygrænsen.

I dag er Charleston en hyggelig by med flere seværdigheder med et bycentrum, der er overskueligt at nyde til fods. Downtown ligger langs Kanawha River, og man kan starte i krydset mellem Court Street og Virginia Street. Her ligger byens rådhus og Kanawha County Courthouse, der står som et af Charlestons fineste offentlige bygningsværker. Domhuset blev bygget i såkaldt Richardsonian-romansk stil i 1892. Det nyklassicistiske rådhus er nyere og stammer fra 1921.

Tæt på Kanawha County Courthouse kan man se Municipal Auditorium, der er en anden karakteristisk opførelse i centrum af Charleston. Municipal Auditorium blev opført i art deco i 1939 som det største teater i West Virginia. Det monolitiske art deco-ydre matches stilmæssigt af et smukt interiør, og bygningen står som et imponerende monument fra sin tid.

Syd for centrum ligger en af Charlestons største seværdigheder. Det er West Virginia State Capitol, der er statens regeringsbygning og derved sæde for West Virginias senat og hus for delegerede. Staten blev dannet af en del af Virginia i 1863, og efter at have haft sæde i flere bygninger i Wheeling og Charleston, kunne politikerne tage den nuværende State Capitol i brug i 1932. Foran bygningen kan man se over Kanawha River og til regeringsbygningen.

Når man er ved State Capitol, er det oplagt at nabobygningen, der er hjemsted for West Virgina State Museum, der kan betragtes som et nationalmuseum for staten. Udstillingerne dækker West Virginias naturhistorie og kulturhistorie, og man kan også se kunst, geologi, palæontologi og meget andet. Man kan også gå til det nærliggende Clay Center med blandt andet videnskabsmuseet The Avampato Discovery Museum og kunstmuseet Juliet Art Museum.

Gaden Capitol Street er et andet godt sted i Charleston. Langs gaden ligger gamle murstensbygninger på stribe, og de danner et unikt byrum, der krydres af gadens mange spisesteder og butikker. Fortsætter til den nordøstlige ende af gaden, kommer man til det stemningsfulde Capitol Market.

Ture fra byen

  Columbus, Ohio

  Columbus

  Columbus er hovedstad og den største by i den amerikanske stat Ohio. Byens forhistorie startede i 1803, da Ohio blev en stat og skulle have en hovedstad. Chillicothe og Zanesville var de første hovedstæder, og man overvejede andre byer, før det blev besluttet at anlægge en ny by centralt i staten som hovedstad, og det blev Columbus med grundlæggelse i 1812. De følgende årtier voksede byen efter åbningen af National Road og Ohio and Erie Canal, der begge gav Columbus gode transportveje, hvilket igen skete med jernbanen fra 1850.

  I midten af 1830erne havde Columbus omkring 4.000 indbyggere, og det tal steg til 125.000 med udgangen af århundredet, hvor der var etableret mange store industrier i byen af bl.a. stål og hestetrukne køretøjer. Columbus fortsatte sin vækst gennem 1900-tallet, hvor der var byggeboom i 1920erne og igen i 1970erne med moderne kontorbygninger.

  Læs mere om Columbus

   

  Cincinnati, Ohio

  Cincinnati

  Cincinnati er en af de største byer i den amerikanske stat Ohio. Byens historie går tilbage til 1788, hvor nybyggere kom til regionen og grundlagde flere bosættelser som fx Losantiville, der i 1790 blev navngivet Cincinnati. Navnet kom fra The Society of the Cincinnati, hvis navn kom af romeren Lucius Quinctius Cincinnatus.

  Efter et par årtier havde byen ca. 2.500 indbyggere, og med hjuldampere på Ohiofloden fra 1811 udviklede Cincinnati sig til en vigtig flodhavn med handel med bl.a. St. Louis og New Orleans. Produktionen af svinekød udviklede byen disse år, og det samme gjorde åbningen af først kanaler og senere jernbaner. Industrien boomede i Cincinnati, hvis befolkning nåede 115.000 i 1850.

  Læs mere om Cincinnati

Tilmeld dig vores nyhedsbrev