Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Cartagena er en by ved den spanske middelhavskyst. Dens historie går tilbage til år 227 f.Kr., hvor militærmanden Hasdrubal fra Karthago grundlagde byen, hvis navn kommer af Karthago. I romertiden blev Cartagena en vigtig by, hvilket ikke mindst skyldtes den store naturhavn, der lå strategisk godt. De senere byzantinere gjorde Cartagena hovedstad i provinsen Spania, men byen oplevede en nedtur, der gjorde den til en mindre fiskerby, da maurerne erobrede den i 714. Efter den kristne generobring voksede byen, og det skete yderligere fra 1728, da Cartagena blev sæde for den spanske flåde i Middelhavet.

I dag kan man opleve mange seværdigheder fra forskellige perioder og kulturer i Cartagena. Man kan starte en tur i den smukke by på pladsen Plaza Ayuntamiento, hvor Cartagenas rådhus ligger. Det blev opført 1900-1907 med et smukt interiør som fx trappepartiet Escalera Imperial. Herfra kan man gå til Plaza Héroes de Cavita, der ligger ned mod havet, og til flådemuseet Museo Naval de Cartagena, der er indrettet i en tidligere flådebygning fra 1700-tallet. På museet kan man bl.a. se ubåden Peral fra 1888.

I Cartagenas gamle bydel kan man også se ruiner fra flere tidsaldre. Byens Santa María la Vieja-katedral fra 1200-tallet blev ødelagt i 1939 under den spanske borgerkrig, og den henligger som efter bombardementerne. Ved siden af katedralen kan man se det relativt velbevarede romerske teater, som blev bygget omkring år 0. Ved teatret er der i dag et arkæologisk museum for stedet. Ikke langt fra teatret ligger ruinerne af et romersk amfiteater, der bliver udgravet under stedet for en tyrefægterarena fra 1800-tallet.

På toppen af Cartagena ligger borgen Castillo de la Concepción på højdedraget af samme navn. Borgen blev anlagt som rekonstruktion af en tidligere fæstning i 1200-tallet med anvendelse af byggematerialer fra det nærliggende romerske amfiteater. Fra borgen er der en fantastisk udsigt over hele Cartagena og over byens havn. I byen kan man også besøge Cartagenas arkæologiske museum og det maritime arkæologiske museum. Når man går i gaderne, kan man også lægge mærke til byens art nouveau-bygninger fra det tidligere 1900-tals vækstperioden. Man kan fx se Gran Hotel og Casino Cartagena.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev