Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Cannes er en berømt og mondæn badeby, der ligger på den franske riviera. Cannes er blandt andet kendt for byens filmfestival, men der er også meget andet at komme hertil for. Byens historie går tilbage til bosættelsen Aegitna i 100-tallet f.Kr., der opstod som en fiskerlandsby. Senere fik byen navnet Canua, hvorfra det nuværende Cannes kommer. Byen blev befæstet med en borg i 1035, og i slutningen af samme århundrede blev der etableret fæstningstårne på Îles de Lérins, som ligger i havet ud for Cannes.

Cannes blev gennem århundreder styret af munke indtil cirka 1530, hvor byen blev uafhængig. Cannes udviklede sig i relativ fred, men gennem 1700-tallet forsøgte både England og Spanien af opnå kontrol med Îles de Lérins, men deres forsøg blev slået tilbage af Frankrig. I 1830erne byggede Henry Brougham en villa her, og hans indsats tiltrak folk fra det engelske aristokrati, som også opførte vinterresidenser. Det satte gang i Cannes’ turisme med etableringen af hoteller, kasinoer, veje og jernbaner, der gjorde byen populær og lettilgængelig. Gennem 1900-tallet fortsatte udviklingen med byggerier som Carlton og Le Majestic, og i 1946 blev byens filmfestival grundlagt.

I dag er Cannes fortsat en af de velbesøgte byer langs Côte d’Azur. Og hvad er bedre end at starte besøget med en tur langs La Croisette, der er navnet på promenaden langs Middelhavet. La Croisette har en længde på cirka to kilometer, og langs den palmeklædte boulevard finder man mange af Cannes’ mest kendte bygninger og seværdigheder. I den vestlige ende af boulevarden ligger Palais des Festivals et des Congrés, der er et kongrescenter, hvor byens filmfestival hvert år finder sted. Det er ved foden af dette center, man finder Le Chemin des Étoiles, der som pendanten i Hollywood hædrer filmstjerner.

Umiddelbart vest for kongrescentret kan man gå en tur i Vieux-Port, der er Cannes’ gamle havn, som i dag udgør en af byens marinaer. Marinaerne er hyggelige at gå rundt i under jagten på synet af flotte både. Man kan også gå mod øst ad La Croisette. Her ligger byens strande og de mest berømte hoteller. Det smukkeste og mest traditionsrige af hotellerne er Carlton, der blev åbnet i 1911. Det var den schweiziske hotelmand Henry Ruhl, der opførte hotellet, og det blev straks en så stor succes, at hotellet erhvervede nabohotellet året efter for at rive det ned og udvide Carlton. Langs La Croisette kan man også se Le Majestic fra 1926, Hôtel Martinez fra 1929 og JW Marriott fra 1990.

Der er også andre seværdigheder i Cannes. I den vestlige del af byen ligger det gamle kvarter Le Suquet, hvor byens karakter er helt anderledes end langs La Croisette. Man kan gå i smalle gader som fx Rue Saint-Antoine og Rue de Suquet og nyde udsigten til marinaen og Middelhavet fra terrasserne ved kirken Église Notre-Dame d'Espérance, der blev bygget gennem 1500-1600-tallene. Tæt på kirken ligger Musée des Explorations du Monde, der er et museum med blandt andet kunst og etnografiske samlinger. Tager man i stedet til den østlige del af byen, kan man se Église Saint-Michel-Archange, der er en smuk russisk-ortodoks kirke, som blev bygget i 1894.

Ture fra byen

  Nice, Frankrig

  Nice

  Nice er hovedbyen på den franske riviera, og de fleste associerer straks navnet med palmer, en varm sol, lækre strande og velsmagende mad. Med sin smukke beliggenhed ved bugten Baie des Anges og et mildt klima er Nice da også et godt udgangspunkt for mange oplevelser; i byen, langs kysten eller ind i landet.

  Nice har i århundreder tiltrukket turister, og muligvis startede romerne allerede for 2.000 år siden turismen med opførelsen af de romerske bade, som man stadig kan se i bydelen Cimiez. Det har særligt siden 1800-tallet udviklet byens mondæne promenader med elegante hoteller til det, man kan nyde ved et besøg i dag.

  Nice hører til blandt Frankrigs større byer, og den er derfor også meget andet end en afslappende strandtur værd. Byens gamle bydel emmer af god atmosfære fra forgangne århundreder, og både strøggader, indkøbscenter og mange fine museer bugner af aktiviteter og muligheder for besøgende.

  Læs mere om Nice

   

  Toulon Opera

  Toulon

  Toulon er en af de større byer langs den franske Middelhavskyst, og området har været beboet af græske kolonister allerede fra 600-tallet f.Kr. Gennem tiden har byen udviklet sig kraftigt, og blev en del af Frankrig i 1486 sammen med regionen Provence. Otte år senere initierede kong Karl VIII anlægget af den flådehavn, der fortsat har hjemme i Toulon. I 1524 blev Toulons havn forstærket med byggeriet af fæstningen Tour Royale, og gennem 1500-tallet var der løbende kampe i og om byen.

  Louis XIV ville gøre Frankrig til en magtfaktor på Middelhavet, og han lod militæringeniøren Vauban befæste Toulon og dens havn. Senere blev Toulon berømt for at være scene for Napoleons succesrige belejring i 1793, hvor han og Frankrig overvandt briterne. I midten af 1800-tallet blev befæstninger og dele af byen saneret og udbygget.

  I dag kan man opleve en spændende gammel bydel med hyggelige gader, pladser, springvand og markeder, hvor man kan købe provencalske varer. Bydelen ligger mellem Toulons havn og Boulevard de Strasbourg, og her kan man bl.a. se byens katedral, Cathédrale de Notre-Dame-de-la-Seds, der blev opført fra år 1096.

  Læs mere om Toulon

Tilmeld dig vores nyhedsbrev