Overblik over Belfast

Belfast ligger ved floden Lagan og er den største by og hovedstaden i Nordirland. Det er en by med mange seværdigheder, der bl.a. kommer fra byens historiske rolle som en vigtig britisk havne- og industriby.
En af de kendte industrier i byen var værftet Harland and Wolff, der byggede Titanic og søsterskibene til White Star Line. Titanic sank på sin jomfrurejse, og skibets korte historie bliver skildret på det imponerende museum, Titanic Belfast.
Der er mange imponerende bygningsværker i Belfast. Parlamentet Stormont og byens store rådhus er to af de mest berømte, men husk endelig også at se steder som Albert Memorial Clock, Belfast Castle og den anglikanske St Anne’s Cathedral.
I omegnen af den nordirske storby er der flere smukke udflugtsmål. Giant’s Causeway med omkring 40.000 sekskantede basaltsøjler ligger på nordkysten, hvor man også kan krydse havet ad den spinkle Carrick-A-Rede Bridge og se den dramatiske ruin af Dunluce Castle.

 

Om rejseguiden til Belfast
Antal ture: X ture i byen + ture i omegnen
Sider: XX
Udgivet: Udgives snart
Forfatter: Stig Albeck
Forlag: Vamados.com
Sprog: Dansk
ISBN: 978-87-93491-XX-X

 

Om rejseguiden
Rejseguiden til Belfast giver dig overblik over seværdigheder og oplevelser i den nordirske by. Læs om topseværdigheder og andre seværdigheder, og køb en rejseguide med turforslag og beskrivelser af alle byens vigtigste kirker, monumenter, palæer, museer m.v.

Belfast venter på dig, og på vamados.dk kan du også finde billige flybilletter og gode deals på hoteller til rejsen. Du vælger bare din rejsedatoer, og så får du forslag til fly og overnatning i og omkring byen.

 

Læs mere om Belfast og Nordirland
Rejseguide om Nordirland: vamados.dk/nordirland
Byturisme: visitbelfast.com

 

Køb rejseguiden
Klik på knappen “Put i varekurv” for at købe rejseguiden. Herefter kommer du til betalingen, hvor du indtaster købs- og betalingsinformation. Efter gennemført betaling af guiden får du straks en kvittering med et link til download af dit køb. Du kan således downloade guiden med det samme eller bruge downloadlinket i e-mailen senere.

 

Brug rejseguiden
Når du køber rejseguiden til Belfast, får du bogen online, så du kan have den med på mobilen, din tablet eller computer – og du kan selvfølgelig også vælge af printe den. Brug kortene og turforslagene, og så får du en god og indholdsrig rejse.

Læs om byen

Belfast ligger ved floden Lagan og er den største by og hovedstaden i Nordirland. Det er en by med mange seværdigheder, der bl.a. kommer fra byens historiske rolle som en vigtig britisk havne- og industriby.

En af de kendte industrier i byen var værftet Harland and Wolff, der byggede Titanic og søsterskibene til White Star Line. Titanic sank på sin jomfrurejse, og skibets korte historie bliver skildret på det imponerende museum, Titanic Belfast.

Der er mange imponerende bygningsværker i Belfast. Parlamentet Stormont og byens store rådhus er to af de mest berømte, men husk endelig også at se steder som Albert Memorial Clock, Belfast Castle og den anglikanske St Anne's Cathedral.

I omegnen af den nordirske storby er der flere smukke udflugtsmål. Giant's Causeway med omkring 40.000 sekskantede basaltsøjler ligger på nordkysten, hvor man også kan krydse havet ad den spinkle Carrick-A-Rede Bridge og se den dramatiske ruin af Dunluce Castle.

Andre seværdigheder

  • Ulster Museum: Dette er et museum, der indgår i det nordirske nationalmuseum. Man kan se fine udstillinger inden for bl.a. kunst, arkæologi og etnografi, som alle er med til at beskrive Nordirlands historie og kultur.
  • The Botanic Gardens: Belfasts smukke botaniske have åbnede som en privat have i 1828, og der var kun offentlig adgang om søndagen indtil 1895. I haven kan man bl.a. se det store palmehus fra 1840.
  • Grand Opera House: Grand Opera House er en smuk teaterbygning, der blev tegnet af teaterarkitekten Frank Matcham. Teatret åbnede i 1895 i flotte rammer med orientalsk inspireret indretning.
  • Crumlin Road Gaol: Dette tidligere fængsel, der også blot kaldes The Crum, var i brug fra åbningen i 1846 til 1996. Herefter lå det øde nogle år, før det blev restaureret og indrettet som museum, koncertsted og konferencecenter.
  • Belfast Castle: Belfast Castle var gennem århundreder Chichester-familiens residensslot. Det oprindelige byslot fra 1100-tallet brændte ned i 1708, og det nuværende blev opført som afløser fra 1811. Siden 1934 har Belfast Castle tilhørt byen Belfast.
  • St. George's Market: Dette er et overdækket marked i en fin markedshal fra den victorianske æra. Det var bystyret i Belfast, der opførte markedet i 1890erne, og det er fortsat i brug som marked med mange boder og butikker,
  • Waterfront Hall: Waterfront Hall er et stort konferencecenter og eventsted, der er vært for en del af Belfasts store begivenheder. Bygningen blev opført 1995-1997.

Find billige fly & hoteller
Se på kortet
Topseværdigheder

  • Parliament Buildings (Stormont): Det nordirske parlament kendes også som Stormont, og den imponerende hovedbygning ligger smukt for enden af Prince of Wales Avenue. Bygningen blev opført 1928-1932 efter etablering af det nordirske styre med loven Government of Ireland Act 1920.
  • Belfast City Hall: Dette er Belfasts store rådhus, som blev opført 1898-1906. Rådhusbygningen blev planlagt efter byens nye status af by, der blev tildelt af dronning Victoria i 1888. Stilen er nybarok, interiøret er flot, og den centrale kuppel er 53 meter høj.
  • Albert Memorial Clock: Dette klokketårn er et af Belfasts mest kendte bygningsværker. Det blev opført 1865-1869 til minde om dronning Victoria afdøde mand, prins Albert, der pryder tårnet i form af en statue.
  • Titanic Belfast: Luksuslineren Titanic, der sank på sin jomfrurejse i 1912, blev bygget i Belfast. I det tidligere værftområde kan man nu besøge museet Titanic Belfast, der er en oplevelse af skibets historie. Selve museumsbygningen blev designet af Eric Kuhne and Associates, og den er Belfasts moderne vartegn.
  • Peace Wall Belfast: Peace Wall er et manifest bevis på nyere nordirsk historie og en slags seværdighed, som man sikkert gerne ville være foruden. Muren er nemlig rejst som fysisk deling af Belfasts protestantiske og katolske befolkningsgrupper og ses bl.a. i gaden Cupar Way.

Ture fra byen

  • Giant's Causeway: På nordkysten af Nordirland ligger Giant's Causeway, der er et uforglemmeligt møde med naturen i form af omkring 40.000 basaltsøjler. De fleste er sekskantede, og de højeste er op til 12 meter høje. Stedet er optaget på UNESCO's liste over verdens naturarv, og det er skabt gennem vulkansk aktivitet.
  • Dunluce Castle: Dette er en borgruin med en betagende beliggende på de nordirske kystklipper. Borgen var sæde for McDonnell-klanen. Den første borg på stedet blev bygget i 1200-tallet, mens den nuværende blev forladt og gik i forfald fra år 1690.
  • Mussenden Temple: Dette er en smuk bygning, der ligger højt hævet over Atlanterhavet på det yderste klippestykke fra kysten. Templet blev opført i 1785 som en del af residensen Downhill House, der ligger som en ruin 200 meter syd for Mussenden Temple.
  • Carrick-A-Rede Bridge: Dette er en hængebro, hvor man svævende over havet går fra det nordirske fastland til den lille ø Carrickarede. Broen er 20 meter lang og hænger 30 meter over klippeskærene under den.
  • Londonderry: Byen Londonderry er den næststørste by i Nordirland. Man kan opleve spændende georgiansk, victoriansk og edwardiansk arkitektur i byen, hvis centrum blev bygget som en befæstet med mure omkring. Murene kan stadig ses sammen med andre af byens seværdigheder.
  • Dublin: Dublin er Republikken Irlands hovedstad, og som sådan er der mange seværdigheder som fx det berømte Trinity College med Book of Kells, flere katedraler og museer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Gode links
Shopping
Med børn

  Du er måske også interesseret i..

  Gå ikke glip af gode tilbud!

  ER DU OPDATERET?

  gå ikke glip af gode tilbud, rejsenyt og inspiration

  TILMELD DIG VAMADOS NYHEDSBREV