Site logo
Se på kortet
  • Athlone Castle Visitor Centre, Castle Street, Athlone, County Westmeath, Irland

Læs om byen

Athlone er en af de største byer i det indre Irland, og det ligger smukt ved floden Shannon. Athlone opstod ved et vigtigt vadested over netop Shannon. Der blev bygget en bro over floden i 1100-tallet, og i 1129 lod Turloch Mór Ó Conor et fort opføre på den vestlige bred af vadestedet og derved i byen Athlone. Gennem 1600-tallets krige i Irland var Athlone og byens borg et strategisk vigtigt sted for de stridende parter. Under de Vilhelminske Irlandskrige blev Athlone belejret og besejret af engelske kong Williams tropper i 1690-1691.

I dag udgør borgen Athlone Castle stadig centrum af byen, og i kvartererne på begge sider af Shannon kan man gå nogle hyggelige spadsereture i byen og langs floden. Athlone Castle blev opført i sin oprindelige udgave i 1129, men den nuværende borg af sten går tilbage til 1210. Borgens kernetårn er den centrale bygningsdel, og omkring det kan man ved et besøg se nærmere på alle borgens tykke mure og stærke fæstningsdele. Stedet har været indrettet som museum siden 1966.

Over for Athlone Castle ligger den imponerende katolske kirke, Church of Saints Peter and Paul, der blev opført 1932-1939. Det er en smuk kirke, hvor man kan se nogle fine glasmosaikvinduer, som blev produceret af Richard King. Ved siden af kirken kan man besøge kunstgalleriet Luan Gallery, som ligger langs Shannon. På galleriet er der skiftende udstillinger af diverse interessant irsk og udenlandsk kunst. Syd for Athlone Castle kan man besøge Sean’s Bar, der er den ældste pub i Irland, og hvis man krydser Shannon, ligger nogle af Midtirlands mest populære indkøbscentre her; Athlone Towncentre og Golden Island.

Athlone og området omkring byen er også kendt for sine gode fiskemuligheder, og naturen er også populær for fugleinteresserede. En anden god mulighed for at komme ud i regionen er Athlone to Mullingar Cycleway, der er en 42 kilometer lang cykel- og vandresti, som følger den nedlagte jernbane mellem Athlone og Mullingar, der ligger mod øst fra byen. Jernbanestrækningen blev åbnet i 1850 og nedlagt i 1987, og i dag kan man nyde turen gennem de afvekslende irske landskaber.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Shopping