Site logo
Se på kortet
  • Banff National Park, Improvement District No. 9, Alberta, Canada

Læs om byen

Banff National Park blev oprettet i 1885, og den er derved Canadas ældste nationalpark. Den 6.641 km² store park ligger langs den gamle jernbane mellem Calgary og Vancouver, og det er en nemt tilgængelig park med indkørsler fra Calgary i øst, fra Rocky Mountain House i nordøst, fra Jasper National Park i nord og fra to veje i vest, der ligger i retningen af blandt andet Vancouver og Kamloops.

Canadian Pacific Railway var i de tidlige år afgørende for udviklingen af nationalparkens turisme. Jernbaneselskabet opførte såldes Banff Springs Hotel og Château Lake Louise og tiltrak turister til de luksuriøse hoteller i de fantastisk smukke omgivelser. I begyndelsen af 1900-tallet blev der anlagt veje i parken, og derved blev adgangen med årene nemmere for mange.

De væsentligste veje i Banff National Park er Trans-Canada Highway, der kommer fra Calgary i øst, og som krydser parken. I Lake Louise udgår Icefields Parkway mod nord til Jasper og Jasper National Park. Der er mange populære ture og udflugtsmål i den store park, og der er nærmest smukke udsigter overalt.

Starter man turen i parken fra øst og derved i retningen fra Calgary, kommer man hurtigt til byen Banff, der blev etableret i 1885. Navnet Banff blev givet til området af Canadian Pacific Railways præsident i 1884. Omgivelserne mindede ham om hans fødested, der var Banff i Skotland. I Banff kan man blandt andet se Banff Springs Hotel, der åbnede i 1888 som mondænt resorthotel.

Floden Bow River løber gennem byen Banff, og midt i byen kan man nyde synet af Bow River Falls, der er nogle smukke vandfald i de bjergrige omgivelser. Man kan se mere af naturen nordøst for byen ved Lake Minnewanka eller syd for byen på en tur med Banff Gondola. Det er en svævebane, der bringer gæster til toppen af Sulphur Mountain med et smuk udsigt over området.

Fra Banff kan man køre mod nordvest ad Bow Valley Parkway til Johnston Canyon, hvor der udgår en vandrerute gennem en smuk kløft med flere vandfald. Man parkerer ved hovedvejen og kan nemt tage turen eller dele af den herfra. Kører man videre herfra, kommer man gennem nationalparkens imponerende landskab på vejen til byen Lake Louise.

Lake Louise er en lille by, der hedder det samme som den måske mest berømte sø i Canadas Rocky Mountains. Ved søbredden kan man se luksushotellet Fairmont Château Lake Louise og en betagende udsigt. Fra Lake Louise kan man fortsætte til søen Moraine Lake syd for byen, der på smukkeste vis supplerer Lake Louise.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev