Site logo
Se på kortet
Læs om byen

London er en af de største byer i den canadiske provins Ontario. Byens historie startede i 1793, da løjtnant John Graves Simcoe udvalgte stedet med henblik på at grundlægge en fremtidig hovedstad for Upper Canada. Simcoe kaldte stedet for London efter den britiske hovedstad, og floden gennem området navngav han Thames.

Bosættelsen kom dog først i gang i 1826, og London blev ikke valgt som hovedstad. Byen voksede, men blev ramt af en stor brand i 1845, som ødelagde mange af byens daværende træhuse. Det var 3.500 indbyggere i London på dette tidspunkt, og tallet var tredoblet i 1855, hvor London var stor nok til formelt at blive en by.

To år tidligere var jernbanen kommet til byen, og gennem resten af 1800-tallet blev der etableret mange industrier i byen. Senere blev London blandt andet både en garnisonsby og universitetsby, som voksede betydeligt gennem 1900-tallet til et indbyggertal, der i dag overstiger 400.000.

Man kan gå nogle fine ture i Londons centrum, der ligger i området omkring Dundas Street. Her kan man nemt finde butikker, indkøbscentre og spisesteder mellem en arkitektonisk blanding fra byens historie. I gaderne kan man også bemærke flere bygninger som fx Grand Theatre og St. Paul's Cathedral, der er bispesæde i den anglikanske kirke i Canada. St. Paul's Cathedral blev opført 1844-1846 og er Londons ældste kirke.

Hvis man vil se nærmere på kunst og historie, er Museum London et godt sted. På museet kan man opleve skildringer fra Londons historie og de folk og begivenheder, der har formet byen. Der er også en kunstsamling på stedet, lige som der er skiftende udstillinger. Man kan også besøge museumshuset Eldon House, der ligger i Harris Park. Huset blev bygget i Londons tidlige år i 1834, og det var beboet af Harris-familien, indtil byen fik huset i 1959.

Der er også mange muligheder for at nyde naturen i Londons parker og omgivelser. Victoria Park er et stort grønt område i den nordlige del af centrum. Parken blev etableret i 1874 på et areal, hvor der tidligere lå en garnison. Der er flere monumenter i parken i dag. Man kan også gå en tur langs floden ad Riverwalk eller tage til Boler Mountain umiddelbart vest for London. På bjerget er der bl.a. ski om vinteren og ziplines og vandring om sommeren.

I det nordøstlige London kan man tage en tur til Fanshawe Pioneer Village. Det er et frilandsmuseum, der ligger smukt langs Thames River, og som blev etableret i 1959. Museet har en stor samling af fx møbler, tekstiler og dekorativ kunst med relation til byen London og Middlesex County. På museumsområdet kan man gå rundt mellem mange bygninger fra 1820 til 1920, og de er inddelt i perioder, hvor man får et godt indblik af livet dengang.

Ture fra byen

  Hamilton Dundurn Castle

  Hamilton

  Hamilton er en af de største byer i den canadiske provins Ontario. Området blev første gang besøgt af europæere i 1600-tallet, men der gik til tiden efter den amerikanske uafhængighedskrig, før nybyggere kom hertil i større mængder. I 1792 erhvervede den britiske krone den jord, hvor Hamilton i dag ligger, fra lokale stammer. De britisk-loyale nybyggere fra USA blev opfordret til at bosætte det købte jord. Senere købte George Hamilton jordarealer, som han tilbød regeringen for at etablere en fremtidig by, som blev til Hamilton.

  I 1816 blev byen valgt som regionalt administrationscentrum, og fra 1832 kom en betydelig vækst, da der blev gravet en kanal til Hamilton, som derved kunne blive en havneby. Hamilton blev formelt en by i 1846, og på det tidspunkt boede der cirka 6.500 mennesker her. Byen voksede betydeligt med industrialisering, og der kørte sporvogne i den stadigt større Hamilton. Den store vækst fortsatte til 1960erne, hvorefter flere industrier måtte lukke.

  Læs mere om Hamilton

   

  Niagara Falls

  Niagara Falls

  Niagara Falls er navnet på nogle af verdens mest berømte og besøgte vandfald. De mægtige fald er et af naturens vidundere og en oplevelse for sanserne, man altid vil huske. Hvert sekund strømmer tre millioner liter vand over vandfaldets kant, der ligger på grænsen mellem USA og Canada.

  På begge sider af grænsen og dermed vandfaldene ligger der en by, der også hedder Niagara Falls, og de to byer er naturligt nok centrum for den store turisme, der er til området. Her er der masser af aktiviteter og hoteller, så man kan få meget andet end oplevelsen af Niagara-vandfaldene med fra en tur hertil.

  Niagara Falls er en gruppe på tre vandfald, der ligger som den sydlige afslutning af kløften Niagara Gorge, som floden Niagara River gennem tiden har skåret ud af undergrunden. Det største af vandfaldene er det ikoniske Horseshoe Falls, der ligger som en hestesko med kaskader af vand på selve grænsen mellem Canada og USA.

  Ud over Horseshoe Falls består Niagara Falls af American Falls og Bridal Veil Falls, der begge er mindre end Horsehoe Falls. Begge de mindre fald ligger på den amerikanske side af grænsen. Mellem Horseshoe Falls og Bridal Veil Falls ligger øen Goat Island, og mellem Bridal Veil Falls og American Falls ligger Luna Island.

  Man kan se alle tre vandfald fra både den canadiske og den amerikanske side af Niagara River og derved grænsen. Fra Canada er der panoramaudsigt til faldene, og herfra får man det største kig på Horseshoe Falls og American Falls. Fra USA kan man komme helt tæt på alle faldene, og der er adgang til både Goat Island og Luna Island.

  Niagara River forbinder Lake Erie og Lake Ontario, og Niagara Falls ligger på strækningen mellem søerne. Faldhøjden er på op til 57 meter, og Horseshoe Falls er det mest vandrige fald i Nordamerika. Faldet er 790 meter bredt, mens American Falls som det næststørste er 320 meter i bredden.

  Geologisk har Niagara River skåret sig gennem undergrunden hele vejen fra Lake Ontario, og vandfaldene ved Niagara Falls eroderer fortsat omkring 30 centimeter af klipperne om året i retning mod Lake Erie. Når denne proces er færdig, har faldene nået Lake Erie, hvorved vandfaldet stopper med at eksistere.

   

  Detroit, Michigan

  Detroit

  Detroit er den største by i den amerikanske stat Michigan. Dens historie startede i 1701, da franskmænd anført af Antoine de La Mothe Cadillac etablerede Fort Pontchartrain du Detroit som handelsstation på det sted, hvor downtown i dag ligger. Senere i århundredet blev stedet først britisk og derefter amerikansk, før Detroit i 1805 blev hovedstad i Michigan Territory.

  På dette tidspunkt var der under 750 indbyggere i byen, men det tal steg løbende gennem 1800-tallet. I 1837 blev Michigan en stat i USA, og Detroit forblev statens hovedstad indtil 1848, hvor regeringssædet blev flyttet til Lansing. I sidste halvdel af 1800-tallet boomede byen gennem transport og industrialisering, og fra 1850 til 1900 steg indbyggertallet fra 21.000 til 285.000. Det var en tid, hvor der blev anlagt brede boulevarder og bygget i smuk arkitektur med stadig større bygninger.

  Læs mere om Detroit

Tilmeld dig vores nyhedsbrev