Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Hamilton er en af de største byer i den canadiske provins Ontario. Området blev første gang besøgt af europæere i 1600-tallet, men der gik til tiden efter den amerikanske uafhængighedskrig, før nybyggere kom hertil i større mængder. I 1792 erhvervede den britiske krone den jord, hvor Hamilton i dag ligger, fra lokale stammer.

De britisk-loyale nybyggere fra USA blev opfordret til at bosætte det købte jord. Senere købte George Hamilton jordarealer, som han tilbød regeringen for at etablere en fremtidig by, som blev til Hamilton. I 1816 blev byen valgt som regionalt administrationscentrum, og fra 1832 kom en betydelig vækst, da der blev gravet en kanal til Hamilton, som derved kunne blive en havneby.

Hamilton blev formelt en by i 1846, og på det tidspunkt boede der cirka 6.500 mennesker her. Byen voksede betydeligt med industrialisering, og der kørte sporvogne i den stadigt større Hamilton. Den store vækst fortsatte til 1960erne, hvorefter flere industrier måtte lukke.

I dag er Hamilton en moderne storby med mange seværdigheder i og omkring byens downtown. I centrum ligger Hamiltons rådhus i midten af moderne arkitektur, der blandt andet huser FirstOntario Concert Hall fra 1973, hvor byens opera og symfoniorkester spiller. Man kan også besøge kunstmuseet Art Gallery of Hamilton, der har en stor og bred samling.

Der er også mange eksempler på anden arkitektur i Hamilton. Tæt på rådhuset Whitehern Historic House & Garden, der er et residenspalæ fra midten af 1800-tallet, som i dag er åbent som husmuseum for sin tid. I samme område står Pigott Building fra 1929 med en højde på 64 i en blanding af nygotik og art deco.

Man kan også se flere kirker i Hamilton. Der er blandt andet to større domkirker. Lidt nord for centrum står den anglikanske Christ's Church Cathedral, der blev opført mellem 1852 og 1873. I kirken kan man se et fint interiør med smukke glasmosaikker. Vest for downtown ligger Cathedral Basilica of Christ the King, der er byens katolske domkirke. Den blev indviet i 1933 med et ligeledes smukt kirkerum.

Med Hamiltons beliggenhed ved Lake Ontario kan man også nyde en tur langs søbredden. Man kan gå en tur i byens marina, og tæt herpå ligger Bayfront Park som et stort rekreativt område ude i Burlington Bay. Herfra kan man følge Waterfront Trail mod nord til et udsigtspunkt med panoramakig over området. Vil man nyde det bedst kig over Lake Ontario, bør man tage til Hamilton Beach mod øst.

Man kan også besøge HMCS Haida National Historic Site i Hamiltons gamle industrihavn. HMCS Haida er en destroyer, der var aktiv i den canadiske flåde fra 1943 til 1963, og i dag ligger destroyeren i havnen som museumsskib. Herfra kan man tage mod øst til Hamilton Museum of Steam & Technology, der er et victoriansk industrikompleks fra 1850erne, som er indrettet som museum.

Når man er i Hamilton, bør man også tage til Dundurn Castle, der ligger i byens nordlige udkant. Dundurn Castle er et nyklassicistisk palæ, der stod færdigt som et lille slot i 1835. Palæet blev berømt for store selskaber og underholdning, og kong Edward VII var blandt gæsterne her. I dag en palæet ejet af byen Hamilton, og både huset og parken er åbent for besøgende.

I samme retning som Dundurn Castle ligger Royal Botanical Gardens, der er den største botaniske have i Canada. Haverne er 980 hektarer i areal, og store dele kommer fra et naturområde, der blev udlagt i 1927. Siden da blev Royal Botanical Gardens anlagt med forskellige temaer og anlæg, og kong George V gav i tilladelse til det kongelige tilnavn i 1930.

Ture fra byen

  Toronto, Canada

  Toronto

  Toronto er Canadas største by og en moderne by, der ligger smukt ved bredden af Lake Ontario. Der er noget for enhver smag i Toronto af storbyoplevelser, museer, historiske steder og udflugtsmuligheder i naturen.

  På toppen af Toronto står det 553 meter høje CN Tower, der er et imponerende bygningsværk. Turen i tårnet er et must for de fleste, og fra dets observationsplatforme er den en enestående udsigt over storbyen, omegnen og Lake Ontario.

  Læs mere om Toronto

   

  Niagara Falls

  Niagara Falls

  Niagara Falls er navnet på nogle af verdens mest berømte og besøgte vandfald. De mægtige fald er et af naturens vidundere og en oplevelse for sanserne, man altid vil huske. Hvert sekund strømmer tre millioner liter vand over vandfaldets kant, der ligger på grænsen mellem USA og Canada.

  På begge sider af grænsen og dermed vandfaldene ligger der en by, der også hedder Niagara Falls, og de to byer er naturligt nok centrum for den store turisme, der er til området. Her er der masser af aktiviteter og hoteller, så man kan få meget andet end oplevelsen af Niagara-vandfaldene med fra en tur hertil.

  Niagara Falls er en gruppe på tre vandfald, der ligger som den sydlige afslutning af kløften Niagara Gorge, som floden Niagara River gennem tiden har skåret ud af undergrunden. Det største af vandfaldene er det ikoniske Horseshoe Falls, der ligger som en hestesko med kaskader af vand på selve grænsen mellem Canada og USA.

  Ud over Horseshoe Falls består Niagara Falls af American Falls og Bridal Veil Falls, der begge er mindre end Horsehoe Falls. Begge de mindre fald ligger på den amerikanske side af grænsen. Mellem Horseshoe Falls og Bridal Veil Falls ligger øen Goat Island, og mellem Bridal Veil Falls og American Falls ligger Luna Island.

  Man kan se alle tre vandfald fra både den canadiske og den amerikanske side af Niagara River og derved grænsen. Fra Canada er der panoramaudsigt til faldene, og herfra får man det største kig på Horseshoe Falls og American Falls. Fra USA kan man komme helt tæt på alle faldene, og der er adgang til både Goat Island og Luna Island.

  Niagara River forbinder Lake Erie og Lake Ontario, og Niagara Falls ligger på strækningen mellem søerne. Faldhøjden er på op til 57 meter, og Horseshoe Falls er det mest vandrige fald i Nordamerika. Faldet er 790 meter bredt, mens American Falls som det næststørste er 320 meter i bredden.

  Geologisk har Niagara River skåret sig gennem undergrunden hele vejen fra Lake Ontario, og vandfaldene ved Niagara Falls eroderer fortsat omkring 30 centimeter af klipperne om året i retning mod Lake Erie. Når denne proces er færdig, har faldene nået Lake Erie, hvorved vandfaldet stopper med at eksistere.

   

  London, Ontario

  London

  London er en af de største byer i den canadiske provins Ontario. Byens historie startede i 1793, hvor løjtnant John Graves Simcoe udvalgte stedet med henblik på at grundlægge en fremtidig hovedstad for Upper Canada. Simcoe kaldte stedet for London efter den britiske hovedstad, og floden gennem området navngav han Thames.

  Bosættelsen kom dog først i gang i 1826, og London blev ikke valgt som hovedstad. Byen voksede, men blev ramt af en stor brand i 1845, som ødelagde mange af byens daværende træhuse. Det var 3.500 indbyggere i London på dette tidspunkt, og tallet var tredoblet i 1855, hvor London var stor nok til formelt at blive en by.

  Læs mere om London

Tilmeld dig vores nyhedsbrev