Site logo
Se på kortet
  • Yellowknife City Hall, 52 Street, Yellowknife, Nordvestterritoriet, Canada

Læs om byen

Yellowknife er hovedstad og den største by i det canadiske territorium Northwest Territories. Byens forhistorie startede i 1920erne, hvor fly blev brugt til at udforske Canadas arktiske områder. Der blev fundet uran og sølv ved Great Bear Lake i starten af 1930erne, og det tiltrak nybyggere, der hurtigt også fandt andre metaller.

Der blev også fundet guld flere steder, og fundet ved den senere Con Mine satte gang i en egentlig bosættelse i Yellowknife fra 1936-1937. I sommeren 1938 boomede Yellowknife, og der blev åbnet forretninger, værtshus, hotel og en bank, og Hudson’s Bay Company etablerede sig også her. Indbyggertallet steg til 1.000 i 1940, og med årene åbnede flere guldminer.

I 1967 blev Yellowknife officielt hovedstad i Northwest Territories, og befolkningstallet fortsatte med at stige, da byen blev administrationsby og senere servicecenter for diamantminer, der åbnede nord for byen. I dag ligger Legislative Building i Yellowknife, og den er sæde for den lovgivende forsamling i Northwest Territories.

Byens centrum ligger på en halvø i Great Slave Lake, og man kan få et fint overblik over byen og området fra klippen, hvor Bush Pilot's Monument står som mindesmærke over de piloter, der med deres flyvningen i ukendte området var med til at åbne og udvikle denne del af Canada. Monumentet står på The Rock, hvortil der er adgang fra byens veje ad nogle trapper.

I centrum kan man også besøge The Wildcat Café, der er en hyggelig café og spisested, som ligger i en bygning fra 1937. Restauranten åbnede som den første i Yellowknife, og træhytten står som et stemningsfuldt eksempel på den tidlige tids minehytter i den nyetablerede bosættelse. Gold Range Hotel er et andet historisk sted i Yellowknife. Det nuværende hotel åbnede i 1958.

Det moderne centrum i Yellowknife ligger sydvest for den gamle bydel, og det adskiller sig markant fra det tidligste kvarter. Langs Franklin Avenue kan man se nogle af byens højhuse og en del af Yellowknifes butikker. I denne del af byen kan man besøge Prince of Wales Northern Heritage Centre, der er et kulturarvsmuseum for Northwest Territories.

Man kan også gå på opdagelse i byens gader og se nogle af de bevarede bygninger på Yellowknife gennem årene. Det drejer sig blandt andet om Bank of Torontos bjælkehytte fra 1944, Log School House fra 1939, der var den første skole i byen, og Fireweed Studio fra 1939, der blev benyttet til at opmagasinere sprængstoffer til minedriften i området.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev