Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Ottawa er Canadas hovedstad og ligger i Ontario på grænsen mellem det engelsktalende og det fransktalende Canada. På den modsatte bred af Ottawa River ligger således byen Gatineau, der er en del af storbyområdet omkring hovedstaden.

I Ottawa er der mange seværdigheder, og naturligvis er de canadiske regeringsbygninger blandt de mest kendte. Hovedbygningen på Parliament Hill er den såkaldte Centre Block, som står i nygotisk arkitektur, hvilket tydeligt ses indvendigt i fx Confederation Hall og Hall of Honour.

Et besøg i Ottawa byder også på fornemme nationalmuseer, hvor man kan stifte bekendtskab med kunst, kultur og historie. Man bør også gå i gå i kvarteret Marché By/ByWard Market, som er lig med afslapning, aktiviteter, shopping og gastronomiske oplevelser.

Der er mange rekreationsmuligheder i Ottawa og i byens omegn. Man kan fx tage på sejlture på Canal Rideau og på Ottawa River, og gå ture i byens parker som ved Dow's Lake. Udflugtsmulighederne er også mange og kan fx gå til storbyen Montréal.

Topseværdigheder

  Parliament Buildings, Ottawa

  • Édifices du Parlement/Parliament Buildings: Ottawas parlamentsbygninger blev opført fra 1867 med tydelig inspiration fra den britiske nygotiske byggestil. Bygningerne, der ligger hævet på Parliament Hill, er et af byens vartegn og også landets politiske centrum.
  • Rideau Hall: Rideau Hall er generalguvernøren i Canadas officielle residens. Bygningen blev opført 1838 som bolig for skotske Thomas McKay. Efter dronning Victorias valg af Ottawa som canadisk hovedstad blev stedet indrettet som monarkens bolig ved besøg i byen.

  National Gallery of Canada, Ottawa

  • Musée des beaux-arts du Canada/National Gallery of Canada: Dette kunstmuseum er et af landets førende. Den spændende bygning blev i 1988 opført i glas og granit af Moshe Safdie. Museets samling består hovedsageligt af værker af canadiske kunstnere.
  • Musée Canadien des Civilisations/Canadian Museum of Civilization: Alene museumsbygningen for dette museum for Canadas civilisations historie er et besøg værd. Arkitekten Douglas Cardinal har ladet sig inspirere af bl.a. Canadas natur.

  Château Laurier, Ottawa

  • Château Laurier: Det store Château Laurier er et velbeliggende hotel i nygotisk slotsstil, der åbnede overfor parlamentsbygningerne i 1912. Hotellet åbnede som et af Canadas mange smukke jernbanehoteller, og det var forbundet med den daværende Union Station gennem en tunnel. Château Laurier er fortsat indrettet som luksushotel.

Andre seværdigheder

  Rideau Canal, Ottawa

  • Canal Rideau/Rideau Canal: Dette er en 202 kilometer lang kanal, der forbinder Ottawa ad vandvejen med søen Lake Ontario og St Lawrence River. Kanalen kan ses gennem det centrale Ottawa, og dens slusesystem er det ældste, fortsat anvendte i Nordamerika.
  • Marché By/ByWard Market: Dette er et butiks- og underholdningskvarter i Ottawa, som er populært blandt lokale og turister. Der er markedshaller og også livlig aktivitet i markedsgaderne George, York, ByWard og William Street.

  Canadian Museum of History, Ottawa

  • Musée canadien de l’histoire/Canadian Museum of History: Dette er Canadas nationalmuseum for menneskets historie med naturligt fokus på canadisk kultur og historie. Her er der mange spændende skildringer og interessante effekter i udstillingerne.
  • Hôtel de ville d'Ottawa/Ottawa City Hall: Dette er byens rådhus, som består af en kombination af en fløj fra 1800-tallet og moderne tilbygninger. Den gamle del er den interessante; den blev opført som lærerseminariet Ottawa Normal School i 1874.

  National War Memorial, Ottawa

  • Monument commémoratif de guerre/National War Memorial: Dette er et mindesmærke, der blev rejst i 1939 til minde om faldne i 1. Verdenskrig. Siden da også det også blevet dedikeret faldne i andre krige, hvor canadiske soldater har deltaget.
  • Édifice du Sénat du Canada/Senate of Canada Building: Canadas senat har sæde i Ottawas tidligere hovedbanegård, der har heddet både Central Station og Union Station. Den blev bygget i beaux-arts med inspiration fra Caracallas Bade i Rom, og her har der bl.a. været holdt G20-møde.

Ture fra byen

  Montréal, Canada

  • Montréal: Montréal er den største, fransktalende by i Canada, og der er mange seværdigheder at komme efter. Her er alt fra dejlige parker til bygningsværker fra 1600-tallet til i dag med mange højdepunkter.

  Québec, Canada

  • Québec: Byen Québec er hovedstad i provinsen Québec, og den nås nemt fra Montréal. Québec byder bl.a. på en gammel bykerne med bevarede befæstninger og det berømte jernbanehotel, Château Frontenac, på toppen af byen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]
Shopping
Med børn

  • Krybdyr: Little Ray’s Reptile Zoo, 5305 Bank Street Highway 31, Gloucester, www.raysreptiles.com
  • Naturvidenskab: Musée Canadien de la Nature/Canadian Museum of Nature, 240 McLeod Street, www.nature.ca
  • Fly og luftfart: Musée de l’aviation du Canada/Canada Aviation Museum, 11 Aviation Parkway, www.aviation.nmstc.ca
  • Videnskab: Musée National Sciences & Technologie/National Museum Science & Technology, 1867 St Laurent Blvd, www.science-tech.nmstc.ca
  • Zoologisk have: Papanack Park Zoo, 150 County Road 19, Wend, www.papanack.com

Gode links
Historisk overblik

  Ottawa i staten Ontario er Canadas hovedstad, og byen byder på nogle fine oplevelser af historisk, nutidig og national betydning for hele landet. 

  Den første europæiske bosættelse skete i år 1800, da Philemon Wright grundlagde et lille samfund. Områdets udvikling boomede næsten med det samme, idet stedet var godt for at transportere tømmer ad floden til Montréal.

  Regeringen motiverede indvandrere til at slå sig ned i den voksende by, og handelsmæssigt gik byen fortsat frem gennem åbningen af Rideau-kanalen til søen Lake Ontario i 1932. I samme perioden havde byen fået navnet Bytown, det var først i 1850erne, den officielt fik navnet Ottawa.

  Den engelske dronning Victoria skulle i 1857 udpege en hovedstad for Storbritanniens canadiske provins, og valget faldt på den dengang relativt lille og ubetydelige Ottawa, hvilket ikke mindst skyldtes, at den lå på grænsen mellem Québec og Ontario og dermed også på grænsen mellem den franske og den engelske del af provinsen.

  Regeringsbygningen, universitet og fornemme museer er nogle af de mange bygninger, der siden er blevet opført, og byen er nu en af Canadas største urbane områder med en rigtig hovedstadsstemning.