Park, Regina, Canada

 

Overblik over Regina

Byen Regina er hovedstad i Saskatchewan, der regnes som en af Canads tre prærieprovinser. Byen er kulturelt og økonomisk center for det sydlige Saskatchewan og byder på et fint udvalg af storbyoplevelser og rekreation.

 

Byen blev grundlagt på prærien i et landskab, hvor der kun var et mindre vandløb. Det blev dæmmet op, og derved kunne man danne Wascana Lake og den omkringliggende park, der er et populært udflugtsmål i byen. Det er her, man bl.a. finder mange af byens kendte bygningsværker.

 

Om rejseguiden til Regina
 • Antal ture: X ture i byen + ture i omegnen
 • Sider: XX
 • Udgivet: Udgives snart
 • Forfatter: Stig Albeck
 • Forlag: Vamados.dk
 • Sprog: Dansk
 • ISBN: 978-87-93491-XX-X

 

Om rejseguiden

Rejseguiden til Regina giver dig overblik over seværdigheder og oplevelser i den canadiske by. Læs om topseværdigheder og andre seværdigheder, og køb en rejseguide med turforslag og beskrivelser af alle byens vigtigste kirker, monumenter, palæer, museer m.v.

 

Regina venter på dig, og på vamados.dk kan du også finde billige flybilletter og gode deals på hoteller til rejsen. Du vælger bare din rejsedatoer, og så får du forslag til fly og overnatning i og omkring byen.

 

Læs mere om Regina og Canada

 

Køb rejseguiden

Klik på knappen “Put i varekurv” for at købe rejseguiden. Herefter kommer du til betalingen, hvor du indtaster købs- og betalingsinformation. Efter gennemført betaling af guiden får du straks en kvittering med et link til download af dit køb. Du kan således downloade guiden med det samme eller bruge downloadlinket i e-mailen senere.

 

Brug rejseguiden

Når du køber rejseguiden til Regina, får du bogen online, så du kan have den med på mobilen, din tablet eller computer – og du kan selvfølgelig også vælge af printe den. Brug kortene og turforslagene, og så får du en god og indholdsrig rejse.

Læs om byen

Byen Regina er hovedstad i Saskatchewan, der regnes som en af Canads tre prærieprovinser. Regina er kulturelt og økonomisk center for det sydlige Saskatchewan og byder på et fint udvalg af storbyoplevelser og rekreation.

Regina blev grundlagt på prærien i et landskab, hvor der kun var et mindre vandløb. Det blev dæmmet op, og derved kunne man danne Wascana Lake og den omkringliggende park, der er et populært udflugtsmål i byen.

I området omkring Wascana Lake ligger mange af Reginas kendte bygninger og monumenter som fx Saskatchewans parlament, statuerne af dronning Elizabeth II og Walter Scott og det fornemme museum, Royal Satkatchewan Museum. På museet kan man opleve naturhistorie og canadisk kulturhistorie.

Den rivende udvikling af den canadiske prærie fra byens grundlæggelse i 1882 og 1900-tallets vækstperiode til i dag kan man se flere steder. I forretningskvarterets højhuse står Dominion Government Building i 1930ernes art deco, mens St Paul's Anglican Cathedral fra 1894 er den ældste kirke i byen.

Andre seværdigheder

  • Wascana Centre: Wascana Centre er et 930 hektarer stort rekreativt område, etableret af bystyret i 1962. Dets historie går dog tilbage til 1905, hvor Regina var blevet provinshovedstad.
  • Government House: Government House er det palæ, hvor Saskatchewans guvernører tidligere boede. Den flotte og nu restaurerede bygning er opført 1891.
  • St. Paul's Cathedral: St. Paul’s er Reginas ældste religiøse bygningsværk. Den nuværende katedral blev opført fra 1894, og den afløste en tidligere trækirke, der var bygget i 1883.

Historisk overblik

  Læs om byens historie

  Regina er provinsen Saskatchewans regeringsby. Dens moderne historie går tilbage til 1881, hvor Edward Carss bosatte sig her som den første nybygger. Sommeren efter kom der ganske få nye tilflyttere, der slog sig ned i området, hvor Wascana Lake ligger.

   

  Bosættelsen blev i sine første år kaldt Pile-o-Bones, men i 1883 blev den navngivet Regina efter dronning Victoria. Byen voksede hurtigt, og i 1884 boede her 1.000 mennesker.

   

  Jernbanen kom til Regina, og som så mange andre steder førte den mange tilflyttere med sig; så mange, at Regina i 1905 blev valgt som provinshovedstad, da Satkatchewan var tiltrådt Canada. Udviklingen gik fortsat stærkt, bl.a. åbnedes 14,5 km sporvognsnet i 1911.

   

  Saskatchewans økonomi var i stor udstrækning baseret på fund af potaske samt salg af landbrugsprodukter til landets befolkningsrige østlige provinser. Regina fungerede som det regionale centrum for denne handel. Provinsens finanser blev styrket efter 2. Verdenskrig, da der blev fundet olie, og det medvirkede til en hurtig udvikling til det Regina, man oplever i dag.
  Skjul indhold her

Find billige fly & hoteller
Se på kortet
Topseværdigheder

  • Saskatchewan Legislative Building: Legislative Building er provinsen Saskatchewans parlamentsbygning, og den er et af byens arkitektoniske højdepunkter. Stilen er beaux-arts, og bygningen blev opført 1908-1912.
  • Royal Saskatchewan Museum: Reginas førende museum, Royal Saskatchewan Museum, blev etableret i 1906 for at bevare fund af historisk, etnografisk og naturhistorisk værdi. Den nuværende bygning blev åbnet i 1955.
  • Holy Rosary Cathedral: Denne imponerende katedral i romansk inspireret stil blev opført i 1912. Størrelsen skyldes ikke mindst, at katedralen er ærkebispesæde.
  • Royal Canadian Mounted Police Heritage Centre: Canadas berømte rødfrakkede beredne politikorps, Royal Canadian Mounted Police, havde indtil 1920 hovedkvarter i Regina. På dette sted skildres korpsets spændende historie.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Gode links
Shopping
Med børn

  Du er måske også interesseret i..

  Gå ikke glip af gode tilbud!

  ER DU OPDATERET?

  gå ikke glip af gode tilbud, rejsenyt og inspiration

  TILMELD DIG VAMADOS NYHEDSBREV