Site logo
Se på kortet
 • Saskatchewan Legislative Building, Legislative Drive, Regina, Saskatchewan, Canada

Læs om byen

Byen Regina er hovedstad i Saskatchewan, der regnes som en af Canads tre prærieprovinser. Regina er kulturelt og økonomisk center for det sydlige Saskatchewan og byder på et fint udvalg af storbyoplevelser og rekreation.

Regina blev grundlagt på prærien i et landskab, hvor der kun var et mindre vandløb. Det blev dæmmet op, og derved kunne man danne Wascana Lake og den omkringliggende park, der er et populært udflugtsmål i byen.

I området omkring Wascana Lake ligger mange af Reginas kendte bygninger og monumenter som fx Saskatchewans parlament, statuerne af dronning Elizabeth II og Walter Scott og det fornemme museum, Royal Satkatchewan Museum. På museet kan man opleve naturhistorie og canadisk kulturhistorie.

Den rivende udvikling af den canadiske prærie fra byens grundlæggelse i 1882 og 1900-tallets vækstperiode til i dag kan man se flere steder. I forretningskvarterets højhuse står Dominion Government Building i 1930ernes art deco, mens St Paul's Anglican Cathedral fra 1894 er den ældste kirke i byen.

Andre seværdigheder

  Government House, Regina

  • Guvernørhuset/Government House: Government House er det palæ, hvor Saskatchewans guvernører tidligere boede. Den flotte og nu restaurerede bygning blev opført 1891, og i dag er der et besøgscenter her.
  • Wascana Centre: Wascana Centre er et 930 hektarer stort rekreativt område, etableret af bystyret i 1962. Dets historie går dog tilbage til 1905, hvor Regina var blevet provinshovedstad. Centralt ligger søen Wascana Lake.

  St. Paul's Anglican Cathedral, Regina

  • Skt. Paul Anglikanske Katedral/St. Paul's Anglican Cathedral: St. Paul’s er Reginas ældste religiøse bygningsværk. Den nuværende katedral blev opført fra 1894, og den afløste en tidligere trækirke, der var bygget i 1883.

Historisk overblik

  Regina er provinsen Saskatchewans regeringsby. Dens moderne historie går tilbage til 1881, hvor Edward Carss bosatte sig her som den første nybygger. Sommeren efter kom der ganske få nye tilflyttere, der slog sig ned i området, hvor Wascana Lake ligger.

  Bosættelsen blev i sine første år kaldt Pile-o-Bones, men i 1883 blev den navngivet Regina efter dronning Victoria. Byen voksede hurtigt, og i 1884 boede her 1.000 mennesker.

  Jernbanen kom til Regina, og som så mange andre steder førte den mange tilflyttere med sig; så mange, at Regina i 1905 blev valgt som provinshovedstad, da Satkatchewan var tiltrådt Canada. Udviklingen gik fortsat stærkt, bl.a. åbnedes 14,5 km sporvognsnet i 1911.

  Saskatchewans økonomi var i stor udstrækning baseret på fund af potaske samt salg af landbrugsprodukter til landets befolkningsrige østlige provinser. Regina fungerede som det regionale centrum for denne handel. Provinsens finanser blev styrket efter 2. Verdenskrig, da der blev fundet olie, og det medvirkede til en hurtig udvikling til det Regina, man oplever i dag.

Topseværdigheder

  Saskatchewan Legislative Building, Regina

  • Saskatchewan Parlament/Saskatchewan Legislative Building: Legislative Building er provinsen Saskatchewans parlamentsbygning, og den er et af byens arkitektoniske højdepunkter. Stilen er beaux-arts, og bygningen blev opført 1908-1912.
  • Centret for Det Beredne Canadiske Politi/Royal Canadian Mounted Police Heritage Centre: Canadas berømte rødfrakkede beredne politikorps, Royal Canadian Mounted Police, havde indtil 1920 hovedkvarter i Regina. På dette sted skildres korpsets spændende historie.

  Royal Saskatchewan Museum, Regina

  • Det Kongelige Satkatchewan Museum/Royal Saskatchewan Museum: Reginas førende museum, Royal Saskatchewan Museum, blev etableret i 1906 for at bevare fund af historisk, etnografisk og naturhistorisk værdi. Den nuværende bygning blev åbnet i 1955.

  Holy Rosary Cathedral, Regina

  • Hellige Rosenkrans Katedral/Holy Rosary Cathedral: Denne imponerende katedral i romansk inspireret stil blev bygget i 1912. Størrelsen skyldes ikke mindst, at katedralen er ærkebispesæde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]
Shopping
Med børn
Gode links