Site logo
Se på kortet
 • Saskatchewan Legislative Building, Legislative Drive, Regina, Saskatchewan, Canada

Læs om byen

Regina er en storby, der er hovedstad i Saskatchewan, som regnes som en af Canadas tre prærieprovinser. Regina er kulturelt og økonomisk center for det sydlige Saskatchewan og byder på et fint udvalg af storbyoplevelser og rekreation.

Regina blev grundlagt på prærien i et landskab, hvor der kun var et mindre vandløb. Det blev dæmmet op, og derved kunne man danne Wascana Lake og den omkringliggende park, der er et populært udflugtsmål i byen.

I området omkring Wascana Lake ligger mange af Reginas kendte bygninger og monumenter som fx Saskatchewans parlament, statuerne af dronning Elizabeth II og Walter Scott og det fornemme museum, Royal Satkatchewan Museum. På museet kan man opleve naturhistorie og canadisk kulturhistorie.

Den rivende udvikling af den canadiske prærie fra byens grundlæggelse i 1882 og 1900-tallets vækstperiode til i dag kan man se flere steder. I forretningskvarterets højhuse står Dominion Government Building i 1930ernes art deco, mens St Paul's Anglican Cathedral fra 1894 er den ældste kirke i byen.

Topseværdigheder

  Saskatchewan Legislative Building, Regina

  Saskatchewan Parlament
  Saskatchewan Legislative Building

  Saskatchewan Legislative Building er navnet på provinsen Saskatchewans parlamentsbygning. Den store bygning er også et af byen Reginas arkitektoniske højdepunkter. Det var Montréal-arkitekterne Edward og William Sutherland Maxwell, der tegnede den store opførelse, der blev bygget i beaux-arts-arkitektur og opført i årene 1908-1912.

  Med 53 meter til kuplen var Saskatchewan Legislative Building Reginas højeste bygning, der den åbnede. I dag er parlamentet overgået af flere moderne højhuse. Der er adgang til bygningen på guidede rundture, hvor man kan se nogle af de smukt indrettede rum og sale.

  Man kan se nogle interessante steder i området omkring Saskatchewan Legislative Building. Nord for bygningen ligger Queen Elizabeth II Gardens, hvor man kan se en rytterstatue fra 2005 af netop dronning Elizabeth II, der rider på hendes hest Burmese, som hun fik i gave i 1969 af Royal Canadian Mounted Police.

  Fortsætter man nord for rytterstatuen, kan man se en statue af Walter Scott, og bag ham ligger Wascana Lake. Langs søen er der en fin promenade, og går man ad den til stik øst for Saskatchewan Legislative Building, kommer man til Trafalgar Fountain. Det er et springvand, der oprindeligt stod på Trafalgar Square i engelske London.

   

  Centret for Det Beredne Canadiske Politi
  Royal Canadian Mounted Police Heritage Centre

  Royal Canadian Mounted Police Heritage Centre er et museum med politihistorie fra Canadas berømte rødfrakkede beredne politikorps. Royal Canadian Mounted Police havde indtil 1920 hovedkvarter i Regina, og på museet skildres korpsets spændende historie.

  Kulturarvscentret åbnede i 2007, og den permanente udstilling udforsker den beredne styrkes historie fra skabelsen af det beredne politi til opretholdelse af lov og orden i det vesten Canada. Der er mange spændende effekter og temaer i museets samlinger.

   

  Royal Saskatchewan Museum, Regina

  Det Kongelige Satkatchewan Museum
  Royal Saskatchewan Museum

  Royal Saskatchewan Museum er Reginas førende museum, og det blev grundlagt som provinsens Saskatchewans første museum i 1906. Formålet var at bevare fund af historisk, etnografisk og naturhistorisk værdi, og siden begyndelsen har stedet opbygget en fin samling inden for mange temaer.

  Institutionen hed oprindeligt Saskatchewan Museum of Natural History og fik sit nuværende navn i 1993. Den nuværende bygning blev åbnet i 1955, efter mange år med forskellige beliggenheder. Der er flere temaer i udstillingerne som fx provinsens geologi og naturrigdomme, de oprindelige folk og Saskatchewans biodiversitet.

   

  Holy Rosary Cathedral, Regina

  Hellige Rosenkrans Katedral
  Holy Rosary Cathedral

  Holy Rosary Cathedral er en imponerende katedral, der blev bygget i romansk inspireret stil i årene 1912-1917. Inspirationen til arkitekturen kom blandt andet fra nordfranske kirker, og det var arkitektfirmaet Joseph Fortin fra Montréal, der stod for designet.

  Kirkens størrelse imponerede i sin samtid, og størrelsen skyldes ikke mindst, at katedralen er katolsk ærkebispesæde for stiftet i Regina. Kirkens 27 meter høje spir står som tvillinger omkring indgangen til det store kirkerum med flere seværdige detaljer som fx glasmosaikker.

Andre seværdigheder

  Government House, Regina

  Guvernørhuset
  Government House

  Government House i Regina er det palæ, hvor Saskatchewans guvernører tidligere boede. Den flotte og nu restaurerede bygning blev opført i 1891, og dengang var huset residens for den såkaldte lieutenant governor i North-West Territories.

  Regina blev provinshovedstad, da provinserne Alberta og Saskatchewan blev etableret i 1905 ud fra North-West Territories. Herefter var Government House residens indtil 1944 for guvernørerne. Efter 1944 blev huset anvendt til andet brug, før det blev taget i brug igen i 1984 til repræsentative formål.

  Det var arkitekten Thomas Fuller, der tegnede Government House, der afløste en tidligere og meget mindre træbygning fra 1880erne. I huset var der både private gemakker og officielle rum og sal som fx husets ballroom. I dag er der et besøgscenter i Government House.

   

  Wascana Centre

  Wascana Centre er et 930 hektarer stort rekreativt område, der blev etableret af bystyret i Regina i 1962. Dets historie går dog tilbage til 1905, hvor Regina var blevet provinshovedstad. Søen Wascana Lake ligger centralt i området, og man kan gå nogle dejlige ture rundt om søen.

  Wascana Center strækker sig over områder og bygninger, der ejes af byen Regina, University of Regina og provinsen Saskatchewan. Parken ligger umiddelbart syd for byens centrum, og den største og mest kendte bygning er Saskatchewan Legislative Building.

   

  St. Paul's Anglican Cathedral, Regina

  Skt. Paul Anglikanske Katedral
  St. Paul's Anglican Cathedral

  St. Paul's Anglican Cathedral er Reginas ældste religiøse bygningsværk og domkirke i den anglikanske kirke. Den nuværende katedral blev opført fra 1894 som sognekirke, og den afløste en tidligere trækirke, der var bygget i 1883.

  Kirken fik status af katedral i 1973. Selve bygningen er relativt beskeden, hvilket ikke mindst skyldes dens rødder som almindelige sognekirke i den daværende mindre Regina. Kirken har et hyggeligt interiør.

Ture fra byen

  Bessborough Hotel, Saskatoon, Canada

  Saskatoon

  Saskatoon er den største by i provinsen Saskatchewan, og den ligger på den vidtstrakt prærie og på den transcanadiske jernbane mellem øst og vest i landet. Byens navn kommer fra bærret Saskatoon Berry, der vokser i dette område af Canada.

  Byen Saskatoon blev grundlagt i 1882, og fra byens første årtier kan man fortsat se nogle opført i fx bydelene Nutana og Riversdale. Det er hyggelige kvarterer, hvor man kan tage på spadsereture ad hovedgaderne Broadway Avenue og 20st Street, der begge byder på bevarede bygninger.

  Læs mere om Saskatoon

   

  Grasslands National Park

  Grasslands National Park er en canadisk nationalpark, der ligger i den sydlige del af provinsen Saskatchewan. Parken blev etableret i 1981, og den har en størrelse på 907 km². Gletsjeres smeltevand dannede i sin tid mange af parkens karakteristiske træk, hvor Frenchman River Valley, Seventy Mile Butte og Rock Creek er geologiske højdepunkter.

  Parken er et smukt eksempel på den vidtstrakte prærie, der tidligere dominerede store områder i Nordamerika. Det er et uforstyrret landskab, som der ikke er mange tilbage af i Canada, og det unikke sted med et barskt og halvtørt klima er hjem for flere dyr, der har tilpasset sig livet her. I parken er der blandt andet bisoner og prærieulve.

  Grasslands National Park er delt i to sektioner, der benævnes East Block og West Block. Der ligger et besøgscenter ved begge sektioner, men det er West Block, der er nemmest tilgængelig. Her er der nemlig en rundstrækning, man kan køre. Det er en tur med mange smukke udsigter, og man kører fx et stykke langs Frenchman River.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Shopping
Med børn
Gode links
Historisk overblik

  Regina er provinsen Saskatchewans regeringsby. Dens moderne historie går tilbage til 1881, hvor Edward Carss bosatte sig her som den første nybygger. Sommeren efter kom der ganske få nye tilflyttere, der slog sig ned i området, hvor Wascana Lake ligger.

  Bosættelsen blev i sine første år kaldt Pile-o-Bones, men i 1883 blev den navngivet Regina efter dronning Victoria. Byen voksede hurtigt, og i 1884 boede her 1.000 mennesker.

  Jernbanen kom til Regina, og som så mange andre steder førte den mange tilflyttere med sig; så mange, at Regina i 1905 blev valgt som provinshovedstad, da Satkatchewan var tiltrådt Canada. Udviklingen gik fortsat stærkt, bl.a. åbnedes 14,5 km sporvognsnet i 1911.

  Saskatchewans økonomi var i stor udstrækning baseret på fund af potaske samt salg af landbrugsprodukter til landets befolkningsrige østlige provinser. Regina fungerede som det regionale centrum for denne handel. Provinsens finanser blev styrket efter 2. Verdenskrig, da der blev fundet olie, og det medvirkede til en hurtig udvikling til det Regina, man oplever i dag.