Site logo
Se på kortet
 • City Hall of Quebec City, Rue des Jardins, Quebec City, QC, Canada

Læs om byen

Québec er hovedstaden i den fransktalende, canadiske provins af samme navn. Efter Montréal er den provinsens største by, og den byder på utallige seværdigheder og oplevelser for besøgende.

Byen blev grundlagt i 1608, og den er således Canadas næstældste by. I Québecs tidlige tid blev der bygget mure og befæstninger omkring byen efter europæisk forbillede, og de kan fortsat ses og er de eneste af sin art i USA og Canada. Murene omkranser den gamle bydel, Vieux-Québec, der er optaget på UNESCO's liste over verdens kulturarv.

Québecs skyline er domineret af det imponerende og slotslignende hotel Château Frontenac, der står som et af landets berømte gamle jernbanehoteller. Neden for hotellet kan man opleve mere af byens historie i form af det spændende citadel, der i dag bl.a. er residens for den canadiske monark.

Man kan også besøge flere interessante museer i Québec som fx byens nationale kunstmuseum. Der er også dejlige, rekreative områder med byens mange grønne parker og hele området langs St Lawrence River, der deler sig omkring øen île d'Orléans umiddelbart øst for Québecs centrum.

Topseværdigheder

  Vieux Québec

  • Det Gamle Québec/Vieux-Québec: Centrum af byen Québec udgøres af Vieux-Québec, der er den gamle bydel. Her er der en del af se og flere fine pladser som fx Place de l'Hôtel de Ville og Place d’Armes, hvor man kan gå til promenaden Terrasse Dufferin, hvorfra der er en dejlig udsigt over St. Lawrence-floden.
  • Vor Frue af Québec/Notre-Dame de Québec: Vor Frue kirke i Québec er byens førende katolske kirkebygning, og den blev ophøjet til basilika af paven i 1874. Der har ligget en kirke på dette sted siden 1647, men gennem tiden er den to gange blevet ødelagt af en brand og efterfølgende bygget igen.

  Chateau Frontenac

  • Château Frontenac: Québecs vartegn er det imponerende og storslåede hotel, Château Frontenac, der er et af de slotslignende hoteller, der blev opført langs den transcanadiske jernbane omkring år 1900. Frontenac åbnede i 1893 som et jernbanehotel, der søgte at give velhavende rejsende en enestående oplevelse og luksus på deres hotelovernatninger.
  • Petit Champlain-bydelen/Quartier Petit Champlain: I dette charmerende kvarter ved St. Lawrence-flodens bred lå der handelsstationer ved Québecs grundlæggelse, og det er således et af byens ældste områder. De oprindelige bygninger var bygget af træ. I 1759 blev kvarteret lagt i ruiner under et engelsk bombardement og efterfølgende genopbygget.

Andre seværdigheder

  Citadelle de Québec

  • Québec Citadel/Citadelle de Québec: Citadellet i Québec er et imponerende fæstningsanlæg, som ligger ved bredden af floden St Lawrence River. Det blev opført fra 1673 og huser i dag Québecs officielle residens for landets monark.
  • Québec Museum for Skønne Kunster/Musée national des beaux-arts du Québec: Dette er et kunstmuseum, der blev grundlagt i 1933. Man kan bl.a. opleve et stor samling kunst fra provinsen Québec på det spændende museum.

  Hôtel du Parlement

  • Parlamentsbygningen/Hôtel du Parlement: Québec er hovedstad i provinsen Québec. Denne imponerende bygning blev opført i årene 1877-1886 og er sæde for provinsens parlament.
  • St. Louis Port/Porte St. Louis: Porte St. Louis er en af de fire bevarede byporte i Québecs bevarede bastioner, der omkranser den gamle bydel. De øvrige er Porte St. Jean, Porte Kent og Porte Prescott, der alle kan ses på en fin vandretur rundt om bycentrum.

Ture fra byen

  Montréal skyline

  • Montréal: Montréal er det største, fransktalende by i Canada, og der er mange seværdigheder at komme efter. Her er alt fra dejlige parker med panoramaudsigter til bygningsværker fra 1600-tallet til i dag med mange arkitektoniske højdepunkter.

  Parliament Hill

  • Ottawa: På grænsen mellem provinserne Ontario og Québec ligger byen Ottawa, der er Canadas hovedstad. I Ottawa kan man bl.a. se de canadiske regeringsbygninger, National War Memorial, Château Laurier og Rideau-kanalen blandt mange seværdigheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]
Shopping
Med børn
Gode links
Historisk overblik

  Byen Québec er den ældste by i det franske Canada. Den er grundlagt i 1608 og rummer en del bygningsværker og en atmosfære, der kan henlede tankerne på Europa. Québec er grundlagt som en by og ikke som mange andre bosættelser, der var handelsstationer.

  Allerede i 1535 havde der været forsøg på et etablere en permanent bosættelse, et fort blev bygget og efter nogle omganges beboelse blev det forladt i 1542.

  Byen og derved reelt den franske koloni faldt til englænderne 1759, og Québec blev officielt en del af den britiske koloni fire år senere. På det tidspunkt havde byen omkring 8.000 indbyggere, og bygningsmæssigt var der flere forsvarsstillinger og monumentale arkitektoniske værker.

  I nyere tid var Québec vært for to topmøder under 2. Verdenskrig. I 1943 mødtes USA’s præsident Franklin D. Roosevelt med premierministrene fra Storbritannien og Canada, Winston Churchill og William Lyon Mackenzie King, og den kinesiske udenrigsminister Soong. Året efter mødtes Roosevelt og Churchill igen i byen.

  Québec har gennem tiden fastholdt sin franske kultur, og i dag er stort set hele byens befolkning således fransktalende.