Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Albacete er en spansk by, der ligger i regionen Castilla-La Mancha mellem Madrid og Middelhavet. Historisk kendes Albacete tilbage til den mauriske tid på Den Iberiske Halvø, og det arabiske navn for byen var Al-Basīṭ, hvorfra det spanske Albacete kommer. Senere blev byen spansk efter den kristne generobring, og Albacete opnåede status som en egentlig by med betegnelsen villa i 1375. Hundrede år senere belønnede de katolske monarker byen, der dermed fik tilladelse til at holde marked hver uge. Dette blev i 1710 suppleret med tilladelsen til en årlig festival. Omkring år 1800 boede der 10.000 i Albacete, og det tal er mangedoblet siden da.

I centrum af Albacete kan man se Catedral de San Juan, der er byens domkirke. Kirken blev bygget fra 1515, og gennem årene er der gennemført flere ombygninger. Kirken blev bispesæde i 1949, og den har et smukt interiør. Ved siden af katedralen kan man besøge museet Museo Municipal de la Cuchillería de Albacete, der er et bestikmuseum, som er indrettet i Casa del Hortelano, der er et særdeles smukt modernistisk hus fra 1912. På museet kan man se historisk bestik, gamle knive og meget andet. Omkring samme plads som museet kan man også se Albacetes rådhus i moderne stil. Albacetes gamle rådhus blev opført som et smukt palæ i 1902, og det kan man se på Plaza del Altozana, der er en af byens smukkeste pladser. Byens kunstmuseum ligger i dag i den historiske rådhusbygning.

Fra Plaza del Altozana kan man gå ad den fornemme strøggade Calle Marqués de Molins, hvor der ligger mange smukke huse fra omkring år 1900. I en sideside ligger den modernistiske arkade Pasaje de Lodares fra 1925, som blev tegnet af arkitekten Buenaventura Ferrando Castells fra Valencia. Fra 1800-tallet står det smukke palæ Diputacion Provincial fra 1880 som et godt eksempel på tiden offentlige byggerier. Tæt på palæet kan man se Teatro Circo, der blev bygget i 1887, og som siden da er blevet udbygget i moderne arkitektur omkring den gamle bygning. Fra ældre tid kan man bl.a. se huset Posada del Rosario fra 1500-tallet, som er et tidstypisk hus med inspiration fra gotikken, renæssancen og den regionale mudejar-stil.

Lidt mod syd kan man gå en tur i den skønne park, Parque Abelardo Sánchez, hvor der er brede alléer, flere monumenter, en musikpavillon og Museo de Albacete, der er et historisk museum med en del arkæologiske fund fra området. I den vestlige del af byen kan man se nogle andre seværdigheder og store anlæg. Her ligger byens smukke tyrefægterarena, der stod færdig som byens tredje i 1917, og det er også i dette kvarter, Albacetes festivalplads ligger. Hvert år bliver der holdt en stor festival i byen, og den tradition går tilbage til 1200-tallet. De permanente festivalbygninger blev opført i 1783, og de danner en traditionel markedsplads med et naturligt centrum og aktiviteter omkring.

Ture fra byen

  City of Art and Science, Valencia

  Valencia

  Valencia er Spaniens tredjestørste by og byder på en lang række gode oplevelser, som man kan glæde sig til, hvis man har været andre steder i det spanske. Sproget er valenciansk, og fodboldholdet hedder Valencia CF, og det kan man se mange steder på byens hyggelige caféer og spisesteder.

  Den gamle bydel i Valencia er en af de største i Spanien, og bydelen bugner af smukke bygninger for enhver smag. Her er alt fra gamle kirker og byens katedral til skønne pladser, kolossale byporte, fine museer og fornemme eksempler på den lokale modernista, som er samtidig med art nouveau.

  Læs mere om Valencia

   

  Plaza Luceros, Alicante

  Alicante

  Alicante og Costa Blanca-kysten omkring byen nyder et af Europas mildeste klimaer. Der er dejligt at komme hertil året rundt, og det skyldes ikke mindst de mange solskinstimer, det meget velsmagende spanske middelhavskøkken og de kilometerlange sandstrande, der ligger langs hele Costa Blanca.

  Alicante er med sine flere end 300.000 indbyggere en storby med en lang og interessant historie. Og der er både nye og gamle seværdigheder i byen, hvis hyggelige gamle centrum og to højtliggende fæstningsanlæg hører til de største oplevelser.

  Mødet med Alicante er et møde med en moderne spansk by, hvor det er fine parker og promenader, en mondæn marina og et rigt kulturudbud. En tur ad havnepromenaden Explanada de España er således et must ved et besøg.

  Læs mere om Alicante

   

  Murcia Rådhus

  Murcia

  Murcia er en by i det sydøstlige Spanien i regionen af samme navn. Byen blev grundlagt i 825 af emiren af Córdoba. Den fik navnet Mursiyah, der er blevet til det spanske Murcia. Maurerne udviklede områdets landbrug gennem kunstvanding fra floden Segura, og det gav vækst i Murcia.

  Gennem århundrederne var der flere styrer og statsdannelser i det muslimske Murcia, før den kristne generobring gjorde byen spansk i 1243. Herefter kom der bosættere til Murcia fra store dele af Den Iberiske Halvø. Med Middelhavets faldende betydning for verdens handel, stagnerede Murcia, der dog boomede igen med silkeindustrien i 1700-tallet, og byen blev regional hovedstad i 1833.

  Læs mere om Murcia

Tilmeld dig vores nyhedsbrev