Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Vigo er en storby i den nordvestspanske region Galicien. Den var dog længe at betragte som en mindre landsby, og det var først i 1400-tallet, at en egentlig by udviklede sig her. Gennem 1500-1600-tallene blev byen angrebet fra søsiden flere gange, og i både 1585 og 1589 satte englændere med Sir Francis Drake i spidsen ild til dele af Vigo. Tyrkere forsøgte også angreb, og i midten af 1600-tallet blev der bygget mure og forter til forsvar af byen. Gennem 1900-tallet voksede Vigo hurtigt, hvilket bl.a. skete gennem som skattefri zone fra 1947.

Der er hyggeligt at gå rundt i Vigos gamle bydel, Casco Vello, der er af en overskuelig størrelse. Kvarteret omkring pladsen Praza Igrexa byder på smalle gader og stemningsfulde pladser. På Praza Igrexa kan man se Concatedral de Santa María de Vigo, der er byens hovedkirke. Den nuværende kirke blev opført i nyklassicisme og barok i årene 1816-1834 på samme sted som en tidligere kirke, der var blevet ødelagt af Sir Francis Drakes angreb på byen i 1585.

Der er også mange skønne rekreative områder i Vigo. Blandt de smukke pladser og parker er den store Alameda da Praza de Compostela, hvor man kan nyde springvandet Fuente Oriental og en del skulpturer. Der ligger et tilsvarende grønt anlæg langs gaden Avenida da Beiramar, hvor man også kan se et monument for Jules Verne. Her kan man også gå en tur langs Vigos marina og nyde den maritime stemning, der altid har sat sit præg på byen.

På toppen af Vigo ligger fortet Castelo de Castro på bakken Monte do Castro. Herfra er der en fornem udsigt over byen og området, og man kan også gå en tur i parken, der ligger rundt om fortet. Castelo de Castro blev anlagt i 1665 som forsvar mod britiske angreb. Fortet udgjorde sammen med det nærliggende Castelo de San Sebastián og de nu nedrevne bymure fæstningsværkerne omkring Vigo. Sydøst for fortet kan man se det gamle 1800-talsfængsel, der i dag er indrettet som museum for samtidskunst, Museo de Arte Contemporánea de Vigo.

Ture fra byen

    Katedralen, Santiago de Compostela

    Santiago de Compostela

    Santiago de Compostela er en by i det nordvestlige Spanien. Den er hovedstad i regionen Galicien og verdenskendt for at være det sidste hvilested for Jakob, der var en af Jesu disciple. Byens begyndelsen tog sin start i svebernes bosættelse her i 400-tallet. Stedet kom under skiftende herredømme, og i århundreder blev byen angrebet af maurer, vikinger m.fl., før den blev befæstet i 1000-tallet og fik status af galicisk hovedstad. Allerede dengang var Santiago de Compostela kendt for Jakobs relikvier, og byen udviklede til at være et stadig større pilgrimsby.

    I dag er pladsen Praza do Obradoiro centrum i Santiago de Compostelas gamle bydel. Det er en plads, hvor der ligger fire betydningsfulde og seværdige bygninger. Mod vest ligger Pazo de Raxoi, der stod færdigt i 1766, og som huser bystyret og den regionale administration. Mod syd ligger Colexio de San Xerome fra 1600-tallet, som huser en del af byens universitet, og mod nord kan man se Hostal dos Reis Católicos, der blev bygget som pilgrimsherberg i årene 1501-1511. Efter at have været herberg i over 400 år blev bygningen indrettet som hotel på foranledning af Francisco Franco, hvilket det fortsat er.

    Læs mere om Santiago de Compostela

     

    Braga, Portugal

    Braga

    Braga ligger i det nordlige Portugal, og den er en af de største byer i landet. Byens historie går tilbage til romernes erobring af regionen i omkring år 136 f.Kr. I år 20 f.Kr. grundlagde de byen Bracara Augusta og gjorde den til regional hovedstad. I 283 blev byen hovedstad i provinsen Gallaecia, og derved blev dens vigtighed øget. Braga blev indtaget af maurerne i 711, og i 868 blev området generobret af kristne. Braga blev et vigtigt kristent center på Den Iberiske Halvø og senere en af drivkræfterne for det selvstændige Portugal. Senere udviklede byens ærkebiskopper Braga efter først renæssancen og siden barokkens tid.

    I dag er Braga en smuk by, hvor der er meget stemningsfuldt i den gamle bydels gader. I midten af byen ligger der flere pladser som fx Rossio da Sé, hvor man kan se Bragas katedral. Katedralen er sæde for ærkebiskoppen af Braga, der også har status af primas. Byens bispesæde går tilbage til det første århundreder og er dermed det ældste i denne del af Den Iberiske Halvø. Katedralen blev hovedsageligt opført i 1100-tallet, men blev senere ombygget i tidernes stilarter som fx gotisk, manuelinsk og barok. Der ligger en fin klostergård ved siden af katedralen, og man kan også besøge katedralens museum med bl.a. fin kirkekunst.

    Læs mere om Braga

Tilmeld dig vores nyhedsbrev