Site logo
Se på kortet
  • Plaza de España, Plaza de España, Santa Cruz de Tenerife, Spanien

Læs om byen

Byen Santa Cruz er hovedstaden på Tenerife, der er en af De Kanariske Øer. Området, hvor byen ligger, har ifølge arkæologiske fund været beboet i omkring to tusind år. I 1494 kom spanske tropper til Tenerife, og de gik i land ved det nuværende Santa Cruz, som de grundlagde som militærlejr ved deres ankomst. Fra dette sted begyndte erobringen af øen. Med årene blev Santa Cruz til øens vigtigste havneby, og havnen var blandt de vigtigste i denne del af Atlanterhavet. I 1833 blev Santa Cruz hovedstad for De Kanariske Øer, hvilket blev ændret i 1927, hvor Santa Cruz og Las Palmas på Gran Canaria måtte dele den status.

Den gamle del af Santa Cruz ligger tæt på byens havn, og her kan man gå nogle hyggelige spadsereture og nyde stemningen. Man kan fx starte ved kirken Iglesia de la Concepción, der stod færdig i år 1500 på det sted, hvor de første spaniere havde bygget et kapel ved deres landgang på Tenerife. Over for kirken kan man besøge museet Museo de la Naturaleza y Arqueología, der har fine udstillinger om natur og arkæologi fra Tenerife og øvrige øer og øgrupper i regionen. Tæt herpå ligger kunstmuseet Museo de Bella Artes, der har fine malerier fra bl.a. kanariske og flamske malere. Museet ligger bag kirken Parroquia de San Francisco de Asís, der også er seværdig. På Plaza de España kan man se Palacio Insular, der stod færdig i 1940 som sæde for Tenerifes regering.

I centrum af det nuværende Santa Cruz blev fortet Castillo de San Cristóbal bygget 1575-1577. Det var den første spanske fæstning på Tenerife, og den kom flere gange i aktiv tjeneste. Fortet blev revet ned i 1928 for at give plads til anlægget af Plaza de España. De bevarede dele af fortet under pladsen er dog indrettet som museum, hvor man bl.a. kan se Cañón Tigre, der er kanonen, som blev brugt til at ramme Horatio Nelson den 25. juli 1797. Syd for centrum ligger fortet Castillo de San Juan Bautista, der blev bygget til forsvaret af Santa Cruz og Tenerife i årene 1641-1644. Det blev udbygget i 1700-tallet og hørte under det spanske militær til 1924. I dag er fortet indrettet som museum.

Ved siden af Castillo de San Juan Bautista kan man se en af de mest kendte bygninger på Tenerife og De Kanariske Øer. Det er arkitekten Santiago Calatravas bygning fra 2003, Auditorio de Tenerife, der er en koncertsal og hjemsted for Santa Cruz’ filharmoniske orkester. I dette område er der også gode muligheder for at nyde det milde klima i Santa Cruz. Palmetum er en smuk botanisk have, som ligger langs Atlanterhavets kyst. Som navnet antyder, er haven specialiseret i palmer, og på en tur rundt i Palmetum kan man også nyde gode udsigter, vandfald, små søer og et museum dedikeret palmer. Ved siden af den botaniske have kan man besøge Parque Marítimo César Manrique, der er et stort udendørs vandland med flere pools og en lille strand.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev