Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Victoria er hovedstad og en af de største byer i den canadiske provins British Columbia. Området omkring det nuværende Victoria blev udforsket fra 1790, da spaniere sejlede ind i naturhavne på sydspidsen af Vancouver Island. I 1841 fik James Douglas opgaven med at etablere en handelsstation her, og i 1843 grundlagde Hudson’s Bay Company Fort Victoria til ikke mindst pelshandel.

Fortet var opkaldt efter dronning Victoria, og stedet blev hovedstad i den britiske kronkoloni på øen, som blev oprettet i 1849. Der var cirka 300 indbyggere i byen i 1858, hvor rygterne om guldfund i British Columbia nåede Californien. Byen blev transitsted for guldgraverne, og Victoria voksede på få dage til over 5.000 indbyggere.

Handelen til Victorias havn voksede med byen, der var regionens førende indtil 1886, hvor Canadian Pacific Railways jernbane nåede Vancouver, der overtog rollen som kommercielt centrum i provinsen. Victoria blev fortsat udbygget, og gennem 1900-tallet blev den universitetsby og i vækst med mange nye forstæder.

I dag er Victoria en by med masser af seværdigheder og aktiviteter, og den centrale del af downtown ligger langs Victoria Harbour, som gennem tiden har været omdrejningspunkt for byens udvikling. Her ligger utallige arkitektoniske højdepunkter, kendte institutioner og mange stemningsrige byrum.

Man kan starte en gåtur ved det inderste af Victoria Harbour, hvor man kan se British Columbia Parliament Buildings, der er hjemsted for provinsens lovgivende forsamling. Det storladne nybarokke bygningskompleks blev opført 1893-1897 efter Francis Rattenburys tegninger. På toppen af parlamentets kuppel kan man se en statue af George Vancouver, og foran bygningerne står en statue af dronning Victoria.

Ved parlamentet kan man også se nærmere på havnens maritime stemning og også gå til The Empress Hotel. Hotellet blev designet af Francis Rattenbury og bygget af Canadian Pacific Hotels, der var en del af selskabet Canadian Pacific Railway. The Empress Hotel blev åbnet i 1908 i châteaustil, og der er et af Canadas berømte jernbanehoteller, som ligger på tværs af det store land.

Går man mod nord langs havnen, kommer man blandt andet forbi Victorias lufthavn for vandfly, der altid er et kig værd. Man kan også se Fort Victoria National Historic Site, det er stedet, hvor Hudson's Bay Company etablerede Fort Victoria i 1843. Fortsætter man, kan man nyde stemningen på Bastion Square, der var centrum for meget af byens aktivitet i 1800-tallet.

Bag området ved parlamentsbygningen og The Empress Hotel ligger Royal BC Museum, der er at regne som provinsen British Columbias nationalmuseum. Museet blev etableret i 1886, og i dag kan man opleve fremragende udstillinger om mange temaer fra provinsen som fx provinsens naturhistorie, historiske udvikling og den oprindelige befolkning. Ved museet ligger Thunderbird Park, hvor man kan se totempæle og andre First Nation-monumenter.

I den nordlige del af downtown ligger Centennial Square, der er et moderne byrum, hvor byens rådhus og koncertsalen McPherson Playhouse er to af bygningerne på stedet. Fra pladsen kan man gå til første gadekryds mod nordøst, der udgør Victorias chinatown. I krydset står den kinesiske portal Gate of Harmonious Interest fra 1981 som vartegn for bydelen, der tydeligt byder på kinesisk stemning. Man bør gå en tur ad den smalle Fan Tan Alley.

I byen kan man også se Christ Church Cathedral, der er Victorias anglikanske domkirke. Efter nogle mindre kirker i 1800-tallet besluttede man at bygge en større katedral, der skulle passe til byens udvikling. Efter flere forsinkelser kom byggeriet i gang i 1920erne, og den smukke domkirke stod færdig i slutningen af 1950erne.

Lidt øst for Christ Church Cathedral ligger kunstmuseet Art Gallery of Greater Victoria og Craigdarroch Castle, der er en af Victorias mest kendte bygninger. Craigdarroch Castle er et stort palæ, der blev opført i stilen Scottish baronial, der var en nygotisk 1800-talsarkitektur med inspiration fra gamle skotske slotte. Palæet stod færdigt i 1890 og er i dag indrettet som museum, hvor man kan opleve den gamle residens.

Ture fra byen

  Vancouver skyline

  Vancouver

  Vancouver er en storby ved den canadiske vestkyst, og den er en af verdens smukkest beliggende byer, hvor alene naturen i og omkring den gør enhver tur hertil til en uforglemmelig oplevelse. Den er en af Canadas største byer, og det er det økonomiske og turistmæssige lokomotiv i British Columbia; skarpt fulgt af krydstogter og ture til Victoria og Rocky Mountains, som med fordel kan udgå netop herfra.

  Vancouver er opkaldt efter George Vancouver, der som den første europæer gik i land i området. Det skete i 1792, og siden da har en kolossal udviklet fundet sted her. Vancouver er en af Canadas største byer, og det er det økonomiske og turistmæssige lokomotiv i British Columbia; skarpt fulgt af krydstogter og ture til Victoria og Rocky Mountains, som med fordel kan udgå fra netop Vancouver.

  Læs mere om Vancouver

   

  Seattle skyline

  Seattle

  Den amerikanske storby Seattle i USA’s nordvestlige hjørne er et af de teknologiske centre i landet, og samtidigt har byen været særdeles betydende for blandt andet nyere amerikanske musik. At byen ligger omgivet af storslået natur, er noget, der blot giver ekstra perspektiver på en tur til Seattle.

  Seattles historie er spændende, fx har den været transitsted for lykkeridderne til guldfund i Canada, hvilket man kan stifte bekendtskab med på et af byens museer. Seattle nedbrændte i 1889, og det skabte grobund for både en ny by efter branden og ture til undergrunden fra før 1889. Seattle holdt verdensudstilling i 1962, og det sætter også sine spor på byens oplevelser for turister i dag.

  Læs mere om Seattle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev