Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Padova er en gammel kulturby i regionen Veneto. Den regnes for at være grundlagt for cirka 3.000 år siden, og den udviklede sig hurtigt til at blive en af de vigtigste byer i regionen. Der kom dog også nedgangstider i Padova som følge af fx ødelæggende angreb fra ungarer i år 899. De følgende mange århundreder var der både vækst og tilbageslag i byens udvikling. Italiens andet universitet blev grundlag i Padova i 1222, men gentagne kampe med fx Venedig og Verona gav nederlag. Byen blev venetiansk i 1405 til 1797 og derefter østrigsk, før Padova blev en del af Italien i 1866.

I Padova ligger der mange hyggelige gader, arkader og smukke pladser som fx Piazza dei Signori, der gennem århundreder var byens politiske centrum, og hvor man kan se Padovas berømte klokketårn fra 1400-tallet. Tæt herpå ligger markedspladserne Piazza dei Frutti og Piazza delle Erbe, som ligger på hver side af markedsbygningen Palazzo della Ragione, der oprindeligt blev opført 1179-1219. Her ligger Den Store Sal, som er prydet af Nicolo Miretto og Stefano da Ferraras imponerende fresker fra første halvdel af 1400-tallet.

Man kan også se flere kirker i Padova. Byens domkirke ligger i hjertet af den gamle bydel. Den første kirke blev opført her i 313, mens den nuværende domkirke stammer fra 1500-tallet. Mod nordøst ligger Capella degli Scrovegni, der er en enestående bygning med Giottos smukke fresker fra årene 1303-1305. Freskerne er malet som en cyklus omkring Jomfru Marias liv. Sydøst for centrum kan man se den store Basilica di Sant’Antonio fra 1200-tallet. Basilikaen rummer Sankt Antonius’ grav og besøges i dag af mange pilgrimme fra hele landet.

I samme områder ligger den elegante 1700-talsplads Prato della Valle, der med dens omkring ni hektarer dækker en anselig størrelse. Den har form som en elipse med en central park omgivet af vand og 78 statuer af kendte borgere. Tæt herpå kan man gå en tur i Orto Botanico, der er verdens ældste botaniske have. Den er etableret i 1545 som urtehave, men det smukke anlæg i dag rummer maeget andet også, og haven er i dag optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]