Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Chester er by, som ligger tæt på Wales i området syd for Liverpool. Byen blev grundlagt af romerne omkring år 70 med navnet Deva Victrix, og byen hørte til de vigtigste i det romerske England. Efter romernes tilbagetrækning, fortsatte bosættelsen, og angelsaksere udbyggede bymurene som forsvar mod angreb fra vikinger. Senere blev Chesters havn landets travleste flodhavn, og byen nød stor succes som handelssted. Floden Dee sandede dog til, hvilket fik nærliggende Liverpool til at vokse. Chester blomstrede igen i den georgianske tid, og med den industrielle revolution blev byen hjem for mange fra overklassen i modsætning til industribyerne Liverpool og Manchester.

I dag er Chester en meget hyggelig by med en del seværdigheder. Man kan gå nogle dejlige spadsereture i byen, og Chester Cross er et godt sted at starte. Her er man i Chesters strøggader, hvor man kan se mange af de såkaldte Chester Rows, der er sort-hvide bygninger, der går tilbage fra 1200-tallet med butikker og arkader i de nederste etager. En del af byens centrum ligner i dette kvarter en tidslomme fra middelalderen, men det er ikke alle bygninger, der er fra dengang. Senere er mange andre bygninger blevet bygget, så de er med til at give Chester det smukke sort-hvide gadebillede. Ved Chester Cross kan man også se St Peter’s Church, der blev bygget i nygotisk stil i 1886. Og lidt mod øst i Eastgate Street kan man se det fine Eastgate Clock fra 1897.

Chester er også kendt for sine bymure, der hører til de bedst bevarede i England. De blev oprindeligt opført af romerne omkring Deva Victrix, og senere udvidede normannerne dem rundt om middelalderbyen. Murene kan stadig ses stort set hele vejen rundt om bykernen. Gaden Water Tower Street er et af de bedste steder at se murene, idet en af byens kanaler ligger umiddelbart nord herfor. Man kan følge murene rundt herfra, og man krydser Eastgade Street ved den østlige byport, og fortsætter man mod sydøst, kommer man til byporten Newgate. Umiddelbart øst herfra kan man se de udgravede rester af Chester romerske amfiteater, der blev anlagt i århundredet e.Kr.

Katedralen i Chester er også seværdig. Den er en normannerkirke, der blev bygget som klosterkirke for benediktinerklostret St. Werburgh. Den store kirkebygning er dog løbende blevet om- og udbygget gennem århundrederne efter normannerne. Den nuværende katedral stammer hovedsageligt fra 1200-1500-tallene, og det indvendige kirkerum er stort og imponerende at komme ind i. Her kan man opleve forskellige stiltræk fra gotikken og bl.a. se fine glasmosaikvinduer fra 1800-1900-tallene. Området og bygningerne omkring den hyggelige klostergård er de ældste i komplekset omkring katedralen, og 1900-talstårnet er det nyeste.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev