Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Cartagena er en by ved den spanske middelhavskyst. Dens historie går tilbage til år 227 f.Kr., hvor militærmanden Hasdrubal fra Karthago grundlagde byen, hvis navn kommer af Karthago. I romertiden blev Cartagena en vigtig by, hvilket ikke mindst skyldtes den store naturhavn, der lå strategisk godt. De senere byzantinere gjorde Cartagena hovedstad i provinsen Spania, men byen oplevede en nedtur, der gjorde den til en mindre fiskerby, da maurerne erobrede den i 714. Efter den kristne generobring voksede byen, og det skete yderligere fra 1728, da Cartagena blev sæde for den spanske flåde i Middelhavet.

I dag kan man opleve mange seværdigheder fra forskellige perioder og kulturer i Cartagena. Man kan starte en tur i den smukke by på pladsen Plaza Ayuntamiento, hvor Cartagenas rådhus ligger. Det blev opført 1900-1907 med et smukt interiør som fx trappepartiet Escalera Imperial. Herfra kan man gå til Plaza Héroes de Cavita, der ligger ned mod havet, og til flådemuseet Museo Naval de Cartagena, der er indrettet i en tidligere flådebygning fra 1700-tallet. På museet kan man bl.a. se ubåden Peral fra 1888.

I Cartagenas gamle bydel kan man også se ruiner fra flere tidsaldre. Byens Santa María la Vieja-katedral fra 1200-tallet blev ødelagt i 1939 under den spanske borgerkrig, og den henligger som efter bombardementerne. Ved siden af katedralen kan man se det relativt velbevarede romerske teater, som blev bygget omkring år 0. Ved teatret er der i dag et arkæologisk museum for stedet. Ikke langt fra teatret ligger ruinerne af et romersk amfiteater, der bliver udgravet under stedet for en tyrefægterarena fra 1800-tallet.

På toppen af Cartagena ligger borgen Castillo de la Concepción på højdedraget af samme navn. Borgen blev anlagt som rekonstruktion af en tidligere fæstning i 1200-tallet med anvendelse af byggematerialer fra det nærliggende romerske amfiteater. Fra borgen er der en fantastisk udsigt over hele Cartagena og over byens havn. I byen kan man også besøge Cartagenas arkæologiske museum og det maritime arkæologiske museum. Når man går i gaderne, kan man også lægge mærke til byens art nouveau-bygninger fra det tidligere 1900-tals vækstperioden. Man kan fx se Gran Hotel og Casino Cartagena.

Ture fra byen

    Murcia Rådhus

    Murcia

    Murcia er en by i det sydøstlige Spanien i regionen af samme navn. Byen blev grundlagt i 825 af emiren af Córdoba. Den fik navnet Mursiyah, der er blevet til det spanske Murcia. Maurerne udviklede områdets landbrug gennem kunstvanding fra floden Segura, og det gav vækst i Murcia.

    Gennem århundrederne var der flere styrer og statsdannelser i det muslimske Murcia, før den kristne generobring gjorde byen spansk i 1243. Herefter kom der bosættere til Murcia fra store dele af Den Iberiske Halvø. Med Middelhavets faldende betydning for verdens handel, stagnerede Murcia, der dog boomede igen med silkeindustrien i 1700-tallet, og byen blev regional hovedstad i 1833.

    Læs mere om Murcia

     

    Plaza Luceros, Alicante

    Alicante

    Alicante og Costa Blanca-kysten omkring byen nyder et af Europas mildeste klimaer. Der er dejligt at komme hertil året rundt, og det skyldes ikke mindst de mange solskinstimer, det meget velsmagende spanske middelhavskøkken og de kilometerlange sandstrande, der ligger langs hele Costa Blanca.

    Alicante er med sine flere end 300.000 indbyggere en storby med en lang og interessant historie. Og der er både nye og gamle seværdigheder i byen, hvis hyggelige gamle centrum og to højtliggende fæstningsanlæg hører til de største oplevelser.

    Mødet med Alicante er et møde med en moderne spansk by, hvor det er fine parker og promenader, en mondæn marina og et rigt kulturudbud. En tur ad havnepromenaden Explanada de España er således et must ved et besøg.

    Læs mere om Alicante

Tilmeld dig vores nyhedsbrev