Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Tampa er en storby ved kysten af Den Mexicanske Golf i Florida. Dens historie går tilbage til 1824, hvor Fort Brooke blev anlagt ved mundingen af Hillsborough River. Det skete efter det amerikanske køb af Florida fra Spanien i 1821. Umiddelbart nord for fortet opstod herefter den bosættelse, der med tiden blev til Tampa, og som i dag ligger i storbyområdet Tampa-St. Petersburg-Clearwater.

Tampa er i dag en by, der er kendt som turistby med dens skønne beliggenhed ved golfen. Der er flere ting at se og opleve i byen, hvor centrum er domineret af moderne højhuse. Der er downtown, hvor der er en del arkitektoniske højdepunkter og spændende museer. Man kan også gå en tur langs Hillsborough River og Garrison Channel ad Tampa Riverwalk, hvor man kan nyde udsigter over vandet og til byen.

Når man går en tur i centrum, kan man blandt andet se Tampas rådhus, City Hall, der blev bygget i 1915, og Tampa Theatre fra 1926. Teatret blev opført og indrettet som et såkaldt atmosfærisk teater i en Middelhavsinspireret stil. Man kan også besøge flere museer som fx Tampa Museum of Art og Glazer Children's Museum, der begge ligger ved Curtis Hixon Waterfront Park, der er en dejligt rekreativt område langs Hillborough River.

Ture fra byen

    Skyline, Orlando, USA

    Orlando

    Orlando er en by i det centrale Florida, som er kendt som en af USA's helt store underholdningsbyer. I byområdet bor der lidt over 2,5 millioner mennesker, og Orlando er derved en af statens største byer. Dertil kommer alle besøgende i byen, der er en af verdens mest besøgte.

    Man kan opleve en lang række af verdens mest berømte tema- og forlystelsesparker i Orlando. Det er fx Walt Disney World, Universal Studios og LEGOLAND, som alle tiltrækker mange besøgende året rundt. Hertil kommer akvarier, dyreparker, eksperimentarier og nærmest alle de aktiviteter, man kan drømme om. Det hele er muligt i Orlando.

    Læs mere om Orlando

Tilmeld dig vores nyhedsbrev