Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Radom er en af Polens større byer, og den ligger i området syd for hovedstaden Warszawa. Radom voksede frem som bosættelse i middelalderen og opnåede stadsret i 1364. Byen voksede hurtigt med opførelsen af et rådhus, en kongelig residens og bymure. Mange konger besøgte byen, der var hjemsted for flere politiske beslutninger som fx nihil novi i 1505. Tiden med vækst kom dog til en ende med Sveriges invasion i 1655.

I dag er der flere spændende seværdigheder i Radom. Man kan starte med en spadseretur i den gamle del af byen, hvor markedspladsen Rynek danner Radoms centrum. På pladsen kan man se byens rådhus fra 1848, et monument for de polske legioner, der blev dannet under 1. Verdenskrig, og man kan besøge Jacek Malczewski Museum, der udstiller diverse kunst, arkæologi og naturvidenskab.

Der er også andre museer i byen. På det tidligere kraftværk Elektrownia fra 1903 kan man opleve et museum for moderne kunst, der er skabt i spændende arkitektoniske rammer. Sydvest for Radom ligger Muzeum Wsi Radomskiej, der er et frilandsmuseum dedikeret livet på landet med spændende miljøer, der formidler Radom-regionens kultur og arkitektur.

Radoms store nygotiske katedral hører også til byens vartegn. Katedralen blev tegnet af Józef Pius Dziekoński og opført i årene 1898-1918. Katedralen står over for et af Radoms grønne områder, Park Kościuszki, hvorfra man kan gå til byens nyklassicistiske provinsadministrationsbygning fra 1825-1827 på pladsen Plac Antonio Corazziego. Herfra kan man gå en tur ad strøggaden Stefana Żeromskiego.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]