Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Kielce er en by, hvis historie går mange århundreder tilbage. Det er ikke kendt, hvornår byen opstod, men den opnåede stadsret i 1384. Kielce udviklede sig herefter med tilbageslag under 1600-tallets polsk-svenske krig. Fra 1795 var Kielce østrigsk, og tyve år senere blev byen en del af det det russiske kejserrige, hvilket varede indtil 1. Verdenskrig.

Kielce er i dag en polsk by, hvor forskellige kulturer gennem tiden har været med til at sætte deres præg på byen, der i dag har omkring 200.000 indbyggere og flere seværdigheder. Den gamle del af byen er overskuelig, og seværdighederne kan opleves i gåafstand fra hinanden. Som i mange andre polske byer udgør markedspladsen Rynek centrum.

På Rynek ligger Kielces nyklassicistiske rådhus fra 1800-tallet mod vest, og pladsens øvrige sider er bebygget med lave opførelser, hvor der er en del spisesteder med hyggelig udeservering i sæsonen. Tæt herpå ligger hovedstrøget Henryka Sienkiewicza, der forbinder byens banegård og kulturcenter. Man kan også besøge bymuseet Muzeum Historii Kielc, der formidler byens historie.

I centrum kan man også nyde en spadseretur til de mest berømte seværdigheder, der kan ses på borghøjen Wzgórze Zamkowe. Her ligger Pałac Biskupi, der blev opført som biskopperne af Krakóws sommerpalads, og som i dag er nationalmuseum med udstillinger inden for maleri, håndværk, folkekunst, arkæologi og naturvidenskab. Ved paladset kan man også se Kielces domkirke, der blev opført i barok i 1700-tallet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]