Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Nottingham er en by i Midtengland. Den opstod som en angelsaksisk bosættelse, før danske vikinger erobrede byen i 800-tallet. Nottingham blev en del af Danelagen, og den var en befæstet by i denne periode. Efter vikingerne erobrede William I England i 1066, og to år senere lod ham en borg bygge i Nottingham, og byen voksede omkring borgen. Det var omkring denne borg, at legenderne om Robin Hood senere opstod. En del af byens indbyggere boede i de mange huler, der gennem tiden var hugget af i sandstensundergrunden, og de var beboede indtil 1700-tallet af bl.a. arbejdere på Nottinghams garverier. I 1642 startede den engelske borgerkrig i Nottingham, da kong Charles I hejste sit banner på byens slot. Byen voksede under den industrielle revolution, hvor Nottinghams velstand ikke mindst kom fra tekstilindustrien.

I dag kan man gå nogle dejlige ture i Nottingham, hvor Old Market Square udgør byens centrum. Det er en stor plads, hvor man kan i den østlige ende kan se bygningen Nottingham Council House, der blev opført i nybarok stil i årene 1927-1929. Nottingham Council House blev bygget som byens rådhus, og det er storslået indrettet med fine trappesale, banketsal og bygningens indre kuppel som eksempler på interiøret. Ved facaden kan man se byens to kendte løvestatuer i art deco-stil. Rådhustårnet er 61 meter højt og den markante kuppel er i dag et af Nottinghams vartegn. Under kuplen og i hele den bagvedliggende del af Council House ligger shoppingarkaden The Exchange, der som rådhuset er smukt i sin arkitektur. Fra Old Market Square kan man i øvrigt også gå videre ad nogle af Nottinghams gågader.

Går man mod sydvest fra Old Market Square, kommer man Nottingham Castle, der blev først blev opført som et fort af træ i 1068. I 1100-tallet byggede Henrik II borgen af sten i stedet for, og gennem middelalderen blev borgen vigtig for kongen, og den blev af og til også anvendt som residens. Selve borgens indre residens ligger på en høj hævet over de øvrige fæstningsdele som fx den store hovedport. Det nuværende residensslot blev opført af Newcastles hertug Henry Cavendish mellem 1674 og 1679. Det var i øvrigt her på Nottingham Castle, at den sidste og afgørende konfrontation mellem sheriffen af Nottingham og Robin Hood finder sted ifølge legenden om Robin Hood. I dag er Nottingham Castle indrettet som museum, hvor man kan se historiske og arkæologiske samlinger samt diverse kunst.

I byen kan man også besøge et unikke museum City of Caves, hvor man kan få en oplevelse af de gamle huler under Nottingham. Byens undergrund er sandsten, der er nemt at foretage udgravninger i med simpelt værktøj. Hulerne blev benyttet til beboelse og til forskellige formål som lagerrum og værksteder. Under 2. Verdenskrig fungerede de også som beskyttelsesrum. Der er identificeret hundredvis a huler i dag. Tæt på City of Caves ligger St Mary’s Church, der er den største anglikanske kirke i Nottingham. Kirken blev primært bygget i 1300-1400-tallene. Kvarteret omkring St Mary’s Church hedder Lace Market, og det var engang centrum for verdens blondeindustri. I dag er der mange victorianske bygninger at se i dette område, der har en særlig karakter. Mod byens nordvest kan man se byens største kirke, Cathedral Church of St. Barnabas, der er domkirke i den romersk-katolske kirke. Katedralen blev opført 1841-1844 og har et smukt kirkerum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev