Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Mae Sot er en grænseby, der ligger i det vestlige Thailand blot få kilometer fra grænsen til Myanmar. Byen er livlig og præget af den grænsehandel, der krydser Moei-floden, som danner en naturlig landegrænse.

Mae Sot-området er præget af mange etniske folkeslag, hvor de fire dominerende er thaier, burmesere, kinesere og karenfolket. I og omkring Mae Sot kan man se mange burmesere, der arbejder i Thailand, og kvindernes pudrede kinder og mændenes sarong-bukser er blandt deres kendetegn.

Vejen til Myanmar går ad Thai-Myanmar Venskabsbroen, der blev bygget i 1997, og det er netop langs vejen til Myanmar, at nogle af byens seværdigheder ligger. Man kan også tage på ture i omegnen af Mae Sot, der er omgivet af bjergrige landskaber med brusende floder, smukke vandfald og andre af naturens perler.

Topseværdigheder

  Chumphon Khiri Tempel
  Wat Chumphon Khiri

  Wat Chumphon Khiri er et tempel, der blev bygget i 1800-tallet. Gennem tiden er anlægget blevet restaureret og ombygget flere gange, og der er blandt andet blevet opført en chedi, som var inspireret af Shwedagon-chedien i Myanmars hovedstad Yangon.

  Ud over den store, forgyldte chedi er der også andre bygninger i templet, der med sine rige udsmykning er ganske seværdige.

   

  Thai Wattanaram Tempel
  Wat Thai Wattanaram

  Wat Thai Wattanaram er et tempelkompleks, der ligger den del af Mae Sot, som ligger nær grænsebroen til Myanmar. I templet kan man blandt andet se en del Buddhafigurer, der blev produceret i burmesisk stil som fx en kolossal liggende Buddha fra 1993.

  I tempelanlæggets viharn kan man se en udstilling af burmesiske musikinstrumenter. Derved kan et besøg på stedet give en smag af at være i Myanmar, som ligger under en kilometer fra templet.

   

  Talat Rim Moei Grænsemarked
  ตลาดริมเมย

  Talat Rim Moei er navnet på et marked, der ligger ved grænsebroen til Myanmar. Som grænseby er handel naturligvis udbredt i Mae Sot, og på Rim Moei-markedet sælger forskellige befolkningsgrupper alskens varer.

  Markedet er et godt sted, hvis man vil købe nogle burmesiske produkter, og alene atmosfæren giver en forsmag på nabolandets kultur. Der er naturligvis også en del lokale thaier, der benytter markedet og området omkring det.

Ture fra byen

  Pha Charoen Vandfald
  Namtok Pha Charoen
  น้ำตกพาเจริญ

  Namtok Pha Charoen er et vandfald, som er en af de spektakulære naturlige oplevelser i landskabet omkring Mae Sot. Der er hele 97 små fald i hele vandfaldet, der ganske tæt på hovedvejen nærmest udspringer af ingenting i de junglelignende omgivelser.

  Vandfaldet ligger i en nationalpark med samme navn som faldet. Parken er 855 km2 i størrelse og ganske bjergrig, og parkens højeste tinde når en højde på 1.765 meter. Ud over Namtok Pha Charoen er der andre vandfald, varme kilder og en planterigdom, der er en fryd for enhver besøgendes øje.

  Vejen, der går fra Mae Sot til Namtok Pha Charoen og videre til Um Phang er i sig selv en oplevelse. Her er der hårnålesving og et kuperet landskab, der byder på det ene udsigtspunkt efter det andet. Det er noget af det, man kan glæde sig til på turen og på strækningen mellem byerne Mae Sot og Tak.

   

  Highland Farm and Wildlife Refuge

  Highland Farm and Wildlife Refuge er et refugium for ikke mindst gibboner, der ligger cirka fem kilometer syd for vandfladet Namtok Pha Charoen. Det er et refugium for aber, der er fundet uønskede, tilskadekomne eller misrøgtede.

  Gibbonerne kommer fra blandt andet hjem, barer og zoologiske haver rundt omkring i Thailand. Refugiet drives privat og søger at give gibbonerne et nyt og bedre liv, hvor de får pleje, tilstrækkeligt med plads og den rigtige mad.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev