Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Larisa er hovedby i regionen Thessalien, og den er en af Grækenlands største byer. Området har været beboet gennem årtusinder, og ifølge overleveringen døde Hippokrates i byen. Larisa var en græsk bystat i antikken, og herefter fulgte en hellenistisk og en romersk periode. Senere blev Thessalien erobret af de muslimske osmanner, før Larisa blev en del af det selvstændige græske kongerige i 1881, og i nyere tid voksede byen betydeligt til dagens moderne storby.

Pladsen Kentrikí Plateía danner det moderne centrum i Larisa, og herfra kan man gå ad byens kendte strøggader som fx gågaden Kouma. Man kan også gå nogle gader mod nordvest til den store kirke, Agios Achillios, der er den seneste af en række kirker, der alle har været dedikeret Achilleus. Han var biskop i Larisa, og han deltog i det første koncil i Nikæa i år 325, hvor biskopper fra hele den kristne kirke var samlet. Agios Achillios er en smuk kirke, der som den seneste i rækken blev indviet i 1965.

Tæt herpå ligger Larisas gamle akropolis, Lofos Frouriou, der betyder Fæstningsbakken. Bakken udgjorde Larisas citadel i antikken og i den byzantinske tid. På bakken kan man i dag stadig se ruiner af bl.a. byens første basilika til Achilleus, et byzantinsk bad og ikke mindst Larisas berømte teater. Teatret blev bygget i 200-tallet f.Kr., og det kunne rumme 10.000 tilskuere. De store rammer blev brugt til omkring år 300, og det er i dag Larisas vartegn.

I Larisa kan man også gå nogle dejlige ture i byens store parker, der ligger langs floden Pineios. Den største og mest kendte er Alkazar Park, der blev benyttet til hesteudstillinger 1887-1937 og derefter som zoologisk have til 1990. Der er smukke grønne anlæg her, og midt i parken kan man se Monumentet for den Nationale Modstand. Umiddelbart vest for parken kan man se Hippokrates-monumentet, der ligger ved den græske læges grav, som blev fundet i 1826.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev