Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Innsbruck er hovedstad i Tyrol og samtidig den femtestørste by i Østrig. Byen ligger vidunderligt smukt i Inn-floddalen med over 2.000 meter høje bjerge, der rejser sig mod både syd og nord. Naturen og byens dejlige atmosfære gør den til et godt feriemål både sommer og vinter.

Bykernen med hyggelige gader er naturligvis et must, når man er i Innsbruck. Det er her, man finder byens mest berømte seværdighed, Det Gyldne Tag, der er et smukt hus fra år 1500. Byens katedral og residensen Kaiserliche Hofburg er andre store seværdigheder.

Innsbrucks beliggenhed langs floden Inn er smuk, og man kan nyde nogle gode spadsereture i byens parker og ikke mindst i bjergene, der nærmest starter midt i byen. Mod nord ligger bjergene i Nordkette, og det er nemt at komme i højderne med Hungerburgbahn og svævebanen til topstationen Hafelekar.

Regionen omkring Innsbruck er præget af bjerge og dejligt skiterræn om vinteren. Om sommeren er de grønne omgivelser med landsbyer, vandreruter og søer naturligvis også en tur værd. Der er heller ikke langt til andre byoplevelser, som nås nemt i både Østrig, Italien og Tyskland.

Topseværdigheder

  Goldenes Dachl

  • Det Gyldne Tag/Goldenes Dachl: Det Gyldne Tag er Innsbruck vartegn og mest kendte værk. Taget ligger i den gamle bydel og blev bygget i år 1500 af 2.657 forgyldte kobberplader til minde om kejser Maximilian I’s bryllup med Biance Maria Sforza. Kejserparret benyttede netop balkonen under Goldenes Dachl ved særlige lejligheder.
  • Hofburg: Hofburg var residens for den kejserlige Habsburg-familie, og slottet i Innsbruck regnes sammen med Hofburg og Schönbrunn i Wien som de vigtigste i landet. Hofburg blev oprindeligt bygget i 1400-tallet, og det blev ombygget i 1700-tallet til tidens barok. Interiøret med bl.a. Riesensaal er særdeles smukt.

  Dom

  • Sankt Jakob Domkirke/Dom zu St. Jakob: Dette er Innsbrucks domkirke og en smuk 1700-talskirke i barok arkitektur. Katedralen blev opført 1717-1724 og regnes som en af Tyrols vigtigste barokbyggerier. Kirken har to tårne og en kuppel, der dominerer byens skyline. Interiøret er fornemt og med mange fine kunstværker.
  • Hofkirken/Hofkirche: Dette er en gotisk kirke, der ligger ved siden af kejserresidensen Hofburg. Kirken blev opført i 1553 af kejser Ferdinand I til minde om kejser Maximilian I. I kirken kan man se et smukt kirkerum, hvor Maximilian I’s kenotaf står; kejseren forblev begravet i Wiener Neustadt.

Andre seværdigheder

  Annasäule

  • Annasøjlen/Annasäule: Annasäule er et monument, der står i gaden Maria-Theresien-Straße. Søjlen er fra 1704, hvor den blev sat op for at fejre, at de sidste bayerske tropper blev drevet ud af Tyrol året inden. Det skete netop på Skt. Annæ Dag.
  • Det Gamle Rådhus/Altes Rathaus: Innsbrucks gamle rådhus på Herzog-Friedrich-Straße var et byhus, der blev købt af byens styre i 1358 og indrettet til Innsbrucks administration. I midten af 1400-tallet købte man nabohuset, og på samme tid blev rådhustårnet opført. Altes Rathaus var rådhus til 1897.

  Triumphpforte

  • Triumfbuen/Triumphpforte: Innsbrucks triumfbue blev opført 1765 i anledning af brylluppet mellem ærkehertug Leopold og den spanske prinsesse, Maria Luisa. Der er forskellige symboler på buen; fx fra Habsburg-monarkiet.
  • Det Nye Rådhus/Neues Rathaus: Innsbrucks rådhus har siden 1897 ligget i en bygning, der oprindeligt fungerede som hotel. I 2002 åbnede en større udbygning i moderne design, som bl.a. omfatter butikker i RathausGalerien.

  Landestheater

  • Tyrol Landsteater Innsbruck/Tiroler Landestheater Innsbruck: Dette er Tyrols statsteater, og den smukke bygning har huset utallige forestillinger og opsætninger siden åbningen i 1846. Der har dog været et skuespilhus i byen siden 1629.

Ture fra byen

  Nordkette

  • Nordkette: Nordkette er navnet på den majestætiske bjergkæde, der ligger umiddelbart nord for Innsbruck. Det er nemt at komme til toppen ved Hafelekar i 2.269 meters højde. Vejen dertil går først med Hungerburgbahn og derefter med svævebane til toppen, hvor der er en fantastisk udsigt.
  • Ambras Slot/Schloß Ambras: Dette renæssanceslot blev bygget i 1500-tallet og ligger i 587 meters højde. Stedet er et af de mest besøgte steder i Tyrol. Slottet er museum og hører under Kunsthistorisches Museum Wien. Man kan bl.a. se den fantastiske renæssancesal; Der Spanische Saal.

  Schloss Neuschwanstein

  • Neuschwanstein Slot/Schloß Neuschwanstein: Schloß Neuschwanstein er et af Tysklands og verdens mest ikoniske slotte. Det blev opført ved foden af Alperne af kong Ludwig II, der også blev kaldt eventyrkongen. Slottet blev opført fra 1869, og det kunne tages i brug i 1884.
  • Garmisch-Partenkirchen: Som Innsbruck selv har skisportsbyen Garmisch-Partenkirchen også været hjemby for de Olympiske Lege, nemlig vinterlegene i 1936. Byen ligger ved foden af Alperne, der er områdets største attraktion og som skaber nogle fantastiske kulisser i den idylliske by.

  Zugspitze

  • Zugspitze: Zugspitze er Tysklands højeste bjerg med sine 2.962 meter, og til forskel fra mange andre alpetoppe er Zugspitze let tilgængelig for turister. På selve toppen er der tre spidser, og her ligger der blandt andet en restaurant og en udsigtsterrasse.
  • Kufstein: Kufstein er en hyggelig by i det østrigske Tyrol. Byen er den næststørste i regionen, og det kendteste bygningsværk er borgen Festung Kufstein, der ligger hævet over byen på en bakketop. Borgen blev første gang nævnt i 1200-tallet og senere er det blevet udbygget.

  Kloster Ettal

  • Kloster Ettal: Midt mellem de sydtyske bjerge ligger landsbyen Ettal, der er hjemsted for et benediktinerkloster med en overdådig klosterkirke. Klostret blev grundlagt den 28. april 1330 af kejser Ludwig af Bayern.
  • Linderhof: I de smukke bjergddale ved foden af de tyske alper ligger det lille smukke slot Linderhof, der var en af kong Ludwig IIs residenser. Kong Ludwig II startede også byggerierne af to andre slotte i Bayern, men Linderhof var det eneste, han nåede at se i færdig tilstand.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]
Shopping
Med børn
Gode links