Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Bydgoszcz er en by i den nordlige del af Polen, og den ligger ved floden Brda ved dennes udmunding i den noget større Wisła. Midt i byen ligger øen Wyspa Młyńska, og den var gennem århundreder centrum for industrialiseringen af Bydgoszcz. I dag er der ikke industrien, der præger bybilledet, men kultur og arkitektur. Man kan bl.a. besøge Opera Nova, byens filharmoni og Det Polske Teater.

Bydgoszcz er også en by, der er rig på arkitektur med bygninger fra forskellige æraer og i mange stilarter. Mødet med byen er derved et møde med bl.a. gotikken, nybarokken, modernismen og art nouveau. Byens bindingsværksmagasiner på Wyspa Młyńska er et særligt vartegn for Bydgoszcz som nogle af de mest kendte opførelser af denne type i Polen.

Som i mange andre polske byer danner markedspladsen Rynek byens centrum. Rynek i Bydgoszcz er en stor plads med en god atmosfære, restauranter og udsigt til byens rådhus. Pladsen blev anlagt i 1300-tallet, og indtil 1834 stod byens rådhus midt på pladsen. Indtil 1940 dannede en jesuiterkirke pladsens vestlige del, men i dag er denne del anlagt som et grønt område.

Bydgoszcz’ katedral ligger mellem Rynek og floden Brda. Den blev bygget 1466-1502 og er i dag den ældste opførelse i byen. Man bør også besøge kirken Bazylika św. Wincentego à Paulo, der er en kolossal kuppelkirke, som blev opført 1925-1945. På en spadseretur i Bydgoszcz’ gader kan man lægge mærke til byens mange art nouveau-huse, og om aftenen er der ganske stemningsfuldt langs bredderne af Brda.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev