Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Saint John er en af de største byer i den canadiske provins New Brunswick. Byens forhistorie startede, da franskmanden Samuel de Champlain udforskede området i 1604 og gik i land i naturhavnen i den senere by. Det skete på Johannes Døberens navnedag, og deraf fik byen sit navn.

I 1631 blev Fort Latour anlagt som den første franske bosættelse i regionen. I 1758 erobrede britiske tropper fortet, der blev ødelagt under den amerikanske uafhængighedskrig. Herefter opstod byerne Parrtown og Carleton, der blev slået sammen under navnet Saint John i 1785.

I 1800-tallet voksede Saint John betydeligt grundet en stor handel på dens vigtige havn, og tømmerindustri og værfter udviklede også økonomien. I denne tid blev Canadas første bank og første offentlige museum etableret i Saint John, der fortsat er en vigtig industriby med bl.a. en oliehavn og raffinaderi.

Ture fra byen

    Moncton, New Brunswick

    Moncton

    Moncton er en af de største byer i den canadiske provins New Brunswick. Dens historie begyndte, da akadiske nybyggere kom til området i 1733, hvor de grundlagde Le Coude som deres bosættelse. I 1755 erobrede britiske tropper området, og de deporterede den akadiske befolkning. I stedet kom området under Pennsylvania Land Companys kontrol, og tyske bosættere fra Pennsylvania kom hertil og gengrundlagde det forladte Le Coude som et landbrugsområde med navnet The Bend.

    Sådan forblev The Bend i mange år, og der var kun 20 husholdninger her i 1836, hvor vejen mellem Halifax og Saint John blev åbnet for trafik hele året. Vejen gjorde Moncton til et velbeliggende sted, og herefter blev der hurtigt udviklet skibsværfter og tømmerindustri, som fik Moncton til at vokse. Væksten tog fart i 1847 med Joseph Salters værft, der skabte arbejdspladser og en ny serviceindustri. I 1855 blev Moncton formelt en by, og Joseph Salter blev byens første borgmester.

    Læs mere om Moncton

     

    Charlottetown, Prince Edward Island

    Charlottetown

    Charlottetown er hovedstad og den største by i den canadiske provins Prince Edward Island. Dens historie startede i 1720, da franske soldater fra Louisbourg anlagde fortet Port-la-Joye tæt på Charlottetowns nuværende centrum. I 1758 erobrede briter byen og øen, og de deporterede de franske indbyggere. Briterne byggede Fort Arnherst og grundlagde i 1764 Charlottetown, der blev opkaldt efter dronning Sophie Charlotte von Mecklenburg-Strelitz.

    Gennem 1800-tallet blev byen udbygget, og den var vokset til cirka 6.500 indbyggere i midten af århundredet. I 1864 blev Charlottetown-konferencen holdt i byen, og på den blev en konføderation af britiske kolonier i et fremtidigt Canada diskuteret. I slutningen af 1800-tallet voksede Charlottetown, og den blev en vigtig by for fiskeri, tømmer og skibsbygning.

    Læs mere om Charlottetown

Tilmeld dig vores nyhedsbrev