Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Byen Shkodër er en af de største og ældste i Albanien. Dens grundlæggelse kendes ikke med sikkerhed, men den er etableret af illyrere fra det græske område. En tid fra midten af 200-tallet f.Kr. havde byen status af hovedstad i et illyrisk kongerige for stammen ardiaei. Siden da var der flere herskere over byen og området, der kom ind under Det Osmanniske Rige i 1470erne. For osmannerne var Shkodër en strategisk vigtig by på vejene mod øvrige dele af Balkan og til havet.

I dag er Shkodër en interessant by at besøge, hvor man kan opleve stemningen i en af landets store provinsbyer. Byens moderne centrum er pladsen Sheshi Demokracia, hvor der er springvand og grønne anlæg. Ved pladsen kan man også se Teatri Migjeni, der er Shkodérs førende teater. Man kan også tage en tur ad den elegante gågade Rruga Kolë Idromeno, hvor der er butikker, caféer og restauranter, og af den hyggelige sidegade Rruga Gjuhadol.

Der er flere seværdigheder i det centrale Shkodër. Byen har bl.a. to katedraler; den katolske og den ortodokse. Den katolske Shkodër Katedral blev opført 1858-1867 og står med et lyst og fint kirkerum, mens byens ortodokse katedral blev åbnet i år 2000. Man kan også se Shkodërs franciskanerkirke fra 1905 og flere moskéer i og uden for bykernen.

Den mest berømte seværdighed i Shkodër er borgen Rozafa, der ligger vest for selve byen. Borgen ligger smukt og imponerende på toppen af et højdedrag, og fra borgområdet er der en uforglemmelig udsigt over både Shkodër og den omkringliggende natur med bl.a. Shkodërsøen. Rozafa ligger som en ruin, hvor der er en del mure og andre strukturer bevaret. Der er også et borgmuseum i Rozafa, og tæt på borgen kan man se den såkaldte Blymoské, der stod færdig i 1773.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev