Site logo
Se på kortet
 • Sendai City Hall, 3 Chome-7-1 Kokubunchō, Aoba Ward, Sendai, Miyagi-præfekturet, Japan

Læs om byen

Sendai er en af de største byer i den nordlige del af Japan. Den ligger ved den japanske Stillehavskyst som hovedby i præfekturatet Miyagi. Sendais historie startede i år 1600, da daimyō Date Masamune grundlagde byen som afløser for hans oprindelige sæde i Iwadeyama, som lå for svært tilgængeligt fra Edo. Date Masamune startede byggeriet af en borg i det nye Sendai efter tilladelse fra Tokugawa Ieyasu efter Masamunes loyalitet og kamp under slaget ved Sekigahara.

Sendai opstod som en by omkring Date Masamunes nye borg, og gadenettet i det moderne Sendai stammer grundlæggende fra Masamunes byplan fra grundlæggelsen. Byen voksede gennem århundrederne som regionalt administrationssæde, og med jernbanen fra Tokyo, som åbnede i 1887, kom Sendai pludselig tættere på hovedstaden, hvilket gav ny vækst. I 1907 åbnede Tōhoku Kejserlige Universitet. Da Sendai blev en by i Japans nye administrative inddeling i 1889, boede der 86.000 i byen.

1900-tallet bød på både vækst og ødelæggelse i Sendai. I 1925 åbnede en jernbanestrækning som den første underjordiske bane i Asien, og det skete to år tidligere end åbningen af Tokyos første metrolinje. Ødelæggelserne kom under 2. Verdenskrig, hvor amerikanske bombardementer den 10. juli 1945 lagde store dele af Sendais gamle bykerne i ruiner, og hvor 2.755 af byens befolkning blev dræbt. Efterfølgende blev byen genopbygget med moderne bygninger, og Sendai er i dag en millionby.

Sendai er blandt andet kendt som byen med de mange træer. Man finder hurtigt ud af årsagen til det, når man går gennem Sendais centrale gader, hvor de japanske zelkovatræer står på rad og række gennem byen. Traditionen med mange træer går dog tilbage til daimyō-tiden, hvor byens borgere blev opfordret til at plante træer for blandt andet at sikre forsyninger til eget forbrug. Der ligger også en del parker i byen, og de bliver brugt af både lokale og turister som rekreative områder.

Man kan starte en spadseretur i Sendai med en tur ad hovedgaderne Jozenji-Dori/定禅寺通り og Aoba-Dori/青葉通り, hvor man kan se byens berømte træer. Man kan også vælge en tur til Sendais tidlige historie med et besøg på ruinerne af Date Masamunes gamle borg i byen, som giver et indtryk af det store anlæg, hvorfra byens daimyōer regerede fra. Man kan også se Zuihōden, der er navnet på Date Masamunes gravsted- og monument. Et andet sted fra Sendais tidlige historie er Sendai Tōshōgū/仙台東照宮, der er en shintohelligdom for Tokugawa Ieyasu, der var Edo-tidens første shogun.

Man kan også besøge flere museer i Sendai, hvor Sendai Bymuseum/仙台市博物館 er et godt sted at starte, hvis man vil lære mere om byens historie og se flere historiske effekter fra Date Masamune tid og efterfølgende inden for hans klan. På Miyagi Kunstmuseum/宮城県美術館 kan man se en del regional kunst fra ikke mindst Miyagi-præfekturatet, men der er også andre værker og udstillinger. Man kan også komme tættere på livet i de japanske have på Sendai Umino-Mori Akvarium/仙台うみの杜水族館.

Ture fra byen

  Nikko, Japan

  Nikko
  日光

  Nikko er en by, der ligger nord for Tokyo, og den er nemt tilgængelig med tog fra den japanske hovedstad. Byens historie startede, da Shōdō Shōnin (勝道上人) etablerede Rinnō-ji-templet i 766, efterfulgt af Chūzen-ji-templet i 784. Omkring disse templer udviklede landsbyen Nikkō sig, og senere blev Nikkō hjemsted for helligdommen Nikkō Tōshō-gū (日光東照宮), der stod færdig i 1617. Helligdommen Det blev kendt som begravelsesstedet for shōgun Tokugawa Ieyasu, der grundlagde Tokugawa- shōgunatet.

  I Meiji-perioden udviklede Nikkō sig som et bjergresort og blev særligt populært blandt udenlandske besøgende til Japan. De japanske nationale jernbaner begyndte at betjene Nikkō i 1890, og byen er stadig velbesøgt med Nikkō Tōshō-gū, Futarasan-helligdommen/Futarasan jinja (二荒山神社) og Rinnō-ji (輪王寺), der udgør Nikkōs helligdomme og templer, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

  Læs mere om Nikko

Tilmeld dig vores nyhedsbrev