Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Debrecen er en by i det østlige Ungarn. Den er landets næststørste by og et af de kulturelle centre i Ungarn. Debrecen oplevede en stor vækst fra sidste halvdel af 1200-tallet, hvor efterdønningerne efter datidens mongolske invasion manifesterede byen som regionalt centrum. Debrecen udviklede sig også som en vigtig markedsby og senere et vigtigt sted for den ungarske reformation. I midten af 1800-tallet var byen en overgang hovedstad, hvilket skete under den ungarske revolution.

Pladsen Kossuth tér er byens centrum, og her ligger et af byens vartegn i form af den store kirke Református nagytemplom. Kirken ligger smukt på pladsen, og den er Ungarns største protestantiske kirke. Den blev opført i nyklassicisme i årene 1805-1824. Man kan også se Debrecens katolske katedral, Szent Anna székesegyház, der er en smuk barokkirke med et fint interiør fra første halvdel af 1700-tallet.

I Debrecen kan man besøge flere spændende museer som fx Déri Múzeum, der er et stort museum for arkæologi, historie, kunst og folklore. Museet ligger i en nybarok museumsbygning, der blev bygget 1923-1929. På Det Reformerte Kollegiums Museum er der også store og spændende samlinger. Man kan også se på andre smukke bygninger som fx teatret Csokonai Nemzeti Színház fra 1865, som er Debrecens ældste og største teater med en arkitektur inspireret af maurisk stil.

Et stykke nord for Debrecens centrum ligger byens store universitet, hvis slotsagtige hovedbygning er en af Debrecens mest kendte opførelser. Bygningen blev taget i brug i 1932 og bygget i en arkitektur, der trækker på både nybarok og eklektisk stil. I samme område kan man besøge termalbadet Aquaticum, hvor man kan nyde undergrundens naturlige vand i forskellige temperaturer.

Ture fra byen

  Miskolc, Ungarn

  Miskolc

  Miskolc er en by i det nordøstlige Ungarn ved bredderne af floden Szinva. Byen er en af de største i Ungarn, og historisk kendes den fra starten af 1200-tallet. I 1365 blev Miskolc formelt en markedsby, og den udviklede sig til at være sæde for II. Rákóczi Ferenc i 1700-tallet, hvilket medførte, at kejserens tropper angreb og brændte byen i 1707. Gennem 1700-1800-tallene blev Miskolc genopført i tidens arkitektoniske stilarter. Senere blomstrede byen grundet bl.a. minedrift og industrialisering.

  I centrum af Miskolc kan man gå nogle fine spadsereture, og pladsen Hősök tere er et godt sted at starte. På pladsen er der monumenter, skulpturer og flere interessante bygninger. Mod nord ligger skolen Földes Ferenc Gimnázium ved siden af barokkirken Vor Frue af Miskolc, der blev opført 1729-1760 som klosterkirke til de tilstødende bygninger. I den sydlige ende af Hősök tere kan man se byens store synagoge, der stod færdig i 1863. Vest for pladsen ligger Deák Ferenc tér med en fin lille bypark og det smukke palæ, Erdészeti Palota. I området bag palæet ligger byens ortodokse kirke med en smuk ikonostas.

  Læs mere om Miskolc

   

  Budapest

  Budapest

  Budapest er en af Donaus perler, og dens storslåede historie starter tilbage i romertiden med militærposten Aquincum, som man fortsat kan se udgravede rester af. Siden da har en af de smukkeste byer i Centraleuropa bredt sig på begge sider af flodens løb.

  Det bakkede Buda rejser sig over for det flade Pest, og de to bydele ligger på hver sin side af Donau, der slynger sig gennem den ungarske hovedstad. Byen er særdeles rig på monumenter fra alle perioder inden for de sidste 2.000 år, og kombineret med den meget smukke beliggenhed giver det rig mulighed for mange fornemme oplevelser.

  De varme kilder under byen er særlig og meget populær seværdighed, der for mange er målet med en tur til Budapest. I flere af byens bade kan man året rundt både udendørs og indendørs hoppe i det dejlige varme vand med masser af velvære som resultat.

  Læs mere om Budapest

Tilmeld dig vores nyhedsbrev