Site logo
Se på kortet
 • Sapporo Station North Square, 3 Chome-12–2 Kita 7 Jōnishi, Kita Ward, Sapporo, Hokkaido, Japan

Læs om byen

Sapporo er den største by i det nordlige Japan og derved også på øen Hokkaido. Det var ainu-folket, der bosatte Hokkaido og også Sapporo-området, hvor japanske tilflyttere kom til fra syd i slutningen af 1800-tallet. Sapporo blev grundlagt i 1868 som administrativt centrum for øen i stedet for Hakodate, og den japanske migration smittede hurtigt af på befolkningstallet, der lå på 1.785 indbyggere i 1873.

Dette tal steg til over 100.000 i 1920, og i mellemtiden var jernbanen kommet til byen i 1880, og sporvognene kørte i byens gader fra 1918. Samme år blev Japans femte kejserlige universitet etableret i Sapporo, der fortsatte sin vækst og blev udpeget som vært for De Olympiske Vinterlege i 1940, som dog blev aflyst. Sapporo rundede en million indbyggere i 1970, i 1971 åbnede byens metro, og i 1972 blev vinter-OL holdt i den nordjapanske by.

Der er mange ting at se og opleve i Sapporo, og man kan starte med at se byen fra oven fra Sapporo TV-Tårn/Sapporo Terebi-tō (さっぽろテレビ塔). Det 147 meter høje tårn blev bygget i 1957, og der er et observationsdæk i 90 meters højde. Fra tårnet kan man se store dele af Sapporo og de omgivende bjerge. Der er blandt andet en fin udsigt til Ōdōri Park/Ōdōri Kōen (大通公園), der ligger for foden af tv-tårnet.

Ōdōri Park ligger fra øst til vest over en strækning på 1,5 kilometer gennem det centrale Sapporo, og det er her, byens berømte snefestival bliver holdt hvert år i februar med mange smukke isskulpturer. Parken er også hjemsted fra byens årlige syrenfestival, når parkens mange japanske syrener springer ud i maj måned. Om sommeren er der også masser af aktivitet i Ōdōri Park, når dele af den bliver indrettet som beer garden, hvor bryggerier som Sapporo åbner hver deres ølhave.

Man kan besøge flere spændende museer i Sapporo, og et af dem er Sapporo Ølmuseum/Sapporo Bīru Hakubutsukan (サッポロビール博物館). Bryggeriet Sapporo blev etableret i 1887, og museet er indrettet i en gammel rødstensbygning fra cirka samme tid. Bygningen blev opført i 1890 af en sukkerfabrik. Tæt herpå ligger Sapporo Factory/Sapporo Fakutorī (サッポロファクトリー), der består af forhenværende bryggeribygninger, der nu er indrettet som blandt andet et indkøbscenter.

Man kan også besøge Sapporo Klokketårn/Sapporo Tokeidai (札幌時計台) fra 1878. Bygningen stammer fra det tidlige Sapporo og blev opført som træningssal for det, der i dag er Hokkaido Universitet. Der er et museum i bygningen, hvor man blandt andet kan se nærmere på byens udvikling. I det centrale Sapporo kan man også se andre gamle bygninger som fx Hokkaidos tidligere regeringsbygning, Hokkaidō-chō kyūhonchōsha (北海道庁旧本庁舎), der blev opført ad flere omgange i årtierne omkring år 1900.

I og omkring Sapporo er der også flere haver, parker og naturområder, der er seværdige. Hokkaidō Botaniske Have/Hokkaidō Daigaku Shokubutsuen (北海道大学植物園) hører til byens universitet, og her kan man nyde plæner og forskellige beplantninger. Der er bevaret noget fra den oprindelige skov i området, og man kan også se en alpin have, der er et af de klimaer, man finder på Hokkaidō. I haven er der også et lille museum for den oprindelige ainu-befolkning.

I den Historiske Landsby/Kaitaku no Mura (開拓の村) kan man se over 50 bygninger, der er blevet samlet fra hele øen Hokkaidō. Bygningerne repræsenterer Meiji- og Taisho-perioderne, der spændte fra 1868 til 1926, og som var den store japanske ekspansionstid på Hokkaidō. Tæt på frilandsmuseet kan man besøge Hokkaidō Museum/Hokkaidō Hakubutsukan (北海道博物館), hvor man kan lære mere om øens historie, natur og ainu-kulturen.

Topseværdigheder

  Sapporo TV-Tårn

  Sapporo Terebi-tō (さっぽろテレビ塔)

   

  Ōdōri Park

  Ōdōri Kōen (大通公園)

   

  Sapporo Ølmuseum

  Sapporo Bīru Hakubutsukan (サッポロビール博物館)

   

  Sapporo Factory

  Sapporo Fakutorī (サッポロファクトリー)

   

  Sapporo Klokketårn

  Sapporo Tokeidai (札幌時計台)

   

  Hokkaidos Tidligere Regeringsbygning

  Hokkaidō-chō kyūhonchōsha (北海道庁旧本庁舎)

   

  Hokkaidō Botaniske Have

  Hokkaidō Daigaku Shokubutsuen (北海道大学植物園)

   

  Den Historiske Landsby

  Kaitaku no Mura (開拓の村)

   

  Hokkaidō Museum

  Hokkaidō Hakubutsukan (北海道博物館)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev