Mange byer har gennem tiden skiftet navn og er derved blevet kendt som en anden by, selv om historien naturligvis stadig har sat sit præg. Konstantinopel er et godt eksempel, da tyrkerne skiftede dens navn til Istanbul i 1930, men hvor ligger Gqeberha?

Den sydafrikanske storby Port Elizabeth har siden 23. februar 2021 officielt heddet Gqeberha, så måske har du allerede været der i løbet af de mange år, den smukt beliggende by officielt var opkaldt efter Elizabeth Frances. Elizabeth var hustru til Rufane Shaw Donkin, der virkede som guvernør af datidens Kapkoloni i 1820-1821.

Uanset om du har besøgt Port Elizabeth eller Gqeberha, er der en masse at se og gøre i byen. Det er et dejligt sted med skønne strande, smuk natur, gode restauranter og meget mere, og den er en mulighed for at opleve mere af Sydafrika end velbesøgte steder som fx Kruger Nationalpark, Cape Town og Kap det Gode Håb.

Nyd Sydafrikas dyreliv

Omkring Port Elizabeth/Gqeberha er der flere dejlige parker, hvor du kan komme tæt på landets rige dyreliv. Du kender nok de såkaldte Big 5 (bøffel, elefant, leopard, løve og næsehorn), men hvad med at se Big 7? Ja, det er muligt i Addo Elephant National Park, der ligger i kystlandskabet nordøst for storbyen. Her kan du se Big 5 med bl.a. fantastiske kig til parkens elefanter, og i tillæg til det kan du være heldig at se den store hvide haj og den sydlige rethval.

Har du kun kort tid til rådighed, kan du tage til Kragga Kamma Game Park i stedet park. Den ligger tæt på byens centrum og rummer mange sydafrikanske dyr. Du kan også tage til SANCCOB Seabird Rehabilitation Centre, hvor du kan se nogle af Sydafrikas pingviner.

Tag en dejlig dukkert…

Det milde klima i Sydafrika er dejligt, og langs strandene ved Det Indiske Ocean kan du bruge mange gode timer. Og der er flere at vælge mellem i Port Elizabeth/Gqeberha. Tag fat til Sardinia Bay Beach, Hobie Beach, King’s Beach eller Humewood Beach. Du kan også bare nyde en skøn spadseretur langs vandet ad Summerstrand Boardwalk.

Og oplev Port Elizabeths arkitektur

Port Elizabeth/Gqeberha er en by med en afslappet atmosfære og en del smukke bygninger og fine steder. Byens rådhusplads med det smukke rådhus og byens biblioteksbygning er det bedste sted at starte. Her får du et godt indtryk af byens centrum, og kun få minutter herfra kan du se det hele fra oven. Det kan du fra fyrtårnet på toppen af området Donkin Reserve, og udsigten er hele den korte tur værd.

Sådan kommer du til Gqeberha eller Port Elizabeth

Du kan komme til Sydafrika med mange flyselskaber. De fleste lander i Johannesburg som det første sted i Sydafrika, og herfra er der mange flyforbindelse til andre lufthavne; bl.a. til Port Elizabeth/Gqeberha, hvor lufthavnen ligger nærmest midt i byen. Du kan også vælge at komme til byen på et krydstogt. Der er fx krydstogter, der besøger kystbyerne Cape Town, Port Elizabeth/Gqeberha og Durban.

Læs rejseguiden om Cape Town
Læs rejseguiden om Johannesburg
Læs rejseguiden om Pretoria
Læs mere om Sydafrika

    Du er måske også interesseret i..

    Gå ikke glip af gode tilbud!

    ER DU OPDATERET?

    gå ikke glip af gode tilbud, rejsenyt og inspiration

    TILMELD DIG VAMADOS NYHEDSBREV