Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Johor Bahru er hovedstad i staten Johor i Malaysia, og den er landets næststørste by. Johor Bahru ligger logistisk godt i den sydlige ende af Malaccahalvøen og som en grænseby til Singapore. Man kan da også meget nemt krydse vandet mellem Johor Bahru og Singapore ad den godt en kilometer lange vej- og jernbaneforbindelse, der ligger her.

Johor Bahru blev grundlagt i 1855. Det skete, da Temenggong Daing Ibrahim som Johors hersker flyttede det administrative hovedkvarter hertil. Dengang var byen kendt som den lille malaysiske fiskerby Tanjung Puteri, og den fik navnet Johor Bahru i 1866 af Ibrahims søn og efterfølger Temenggong Abu Bakar.

Johor Bahru oplevede en periode med hurtig vækst fra den sidste del af 1800-tallet, hvor der var stor byggeaktivitet i byen. Johor Bahru voksede løbende, og der kom blandt andet mange kinesere hertil. Fra 1960erne kom der igen stor økonomisk vækst i byen, og nye industrier og kvarterer skød op i byen.

I dag står Johor Bahrus skyline moderne med højhuse, og den betegner udviklingen i byen. Der er mange ting at se og opleve i Johor Bahru, hvor der er flere gamle og seværdige bygninger. Sultan Ibrahim Building er et af byens vartegn, og det har den været, siden opførelsen stod færdig som sekretariatsbygning i 1940.

Man kan også se Sultan Abu Bakar State Mosque, der blev opført som statsmoské i årene 1892-1900 under ledelse af sultan Abu Bakar. I byen ligger også Istana Besar, der var Sultan Abu Bakars residens. I dag er det elegante palads indrettet som Royal Abu Bakar Museum med forskellige udstillinger og samlinger.

Man kan også besøge Arulmigu Sri Rajakaliamman Glass Temple, der er et hinduistisk tempel med en fantastisk indretning. Der er også en del aktivitetsmuligheder i byen, hvor Legoland Malaysia er den største attraktion med masser af underholdning. Vil man nyde den malaysiske stemning, kan man også nyde byens markeder som fx Pasar Karat og den velsmagende malaysiske mad.

Ture fra byen

  Marina Bay, Singapore

  Singapore

  Singapore er en perle, hvor man kan møde mange af Asiens kulturer, nyt og gammelt samt tropiske palmestrande og uberørt regnskov på et meget lille område. Det officielle sprog er engelsk, men mange folkeslag som malajer, indere, arabere og kinesere sætter alle deres præg på byen med hver deres områder, butikker, restauranter og højtider.

  Singapore er både en by og en bystat, og man ser straks, at byen og landet er meget moderne, og overalt er der tæt til flot moderne arkitekter, masser af indkøbsmuligheder og attraktioner. Det hele bindes sammen af effektiv offentlig transport, og derfor er der aldrig langt til selv de fjerneste seværdigheder.

  Læs mere om Singapore

   

  Christ Church, Melaka

  Melaka

  Melaka er en malaysisk storby, der ligger ved Malaccastrædet, der er en af de vigtigste skibsruter i verden. Den strategisk gode beliggenhed har gennem tiden betydet meget for Melakas udvikling, og byen har endda en naturhavn beskyttet mod storme af flere små øer. Gennem byen løber Malaccafloden, der deler Melaka i to.

  Melaka har en rig historie. Byen var hovedby i det sultanat, som Paramesvara grundlagde i 1400-tallet. Det var en tid, hvor Melaka også var blevet en vigtig del af den internationale krydderihandel, og den status fortsatte gennem århundreder. Der boede allerede cirka 100.000 indbyggere her i begyndelsen af 1500-tallet.

  I 1509 nåede portugisiske skibe Melaka for første gang, og to år senere erobrede portugisiske tropper under Afonso de Albuquerque byen. Portugiserne opførte en fæstning i byen, og herefter var Melaka under portugisisk styre indtil 1641. Byen var en betydningsfuld erobring for Portugal, der fik åbnet vejen til havene Fjernøsten.

  Læs mere om Melaka

Tilmeld dig vores nyhedsbrev