Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Homer er en af de største byer på Kenai Peninsula med over 5.000 indbyggere. Byen har forskellige kælenavne, og et af dem er ’the end of the road’, fordi Homer ligger for enden af Sterling Highway, der også er den eneste vej til og fra byen, hvis man ikke medregner færgerne på Alaska Marine Highway. I Homer er der i sæsonen mange besøgende, som bl.a. skal se landtangen Homer Spit, der er over syv kilometer lang.

Homers historie startede i 1890erne, da man fandt kul i området. The Cook Inlet Coal Fields Company etablerede en lille by for at kunne bryde kul her, og i byen etablerede selskabet bl.a. havneanlæg og en jernbane. Byen tiltrak også guldgravere, og Homer Pennock kom hertil i 1896 og byggede boliger til sit hold på 50 mand på landtangen, og han fik byen opkaldt efter sig.

I dag er det ikke længere hverken kulminer og guldfeber, som Homer lever af. Det er derimod turisme og fiskeri, hvor Homer ikke mindst er kendt for fiskeri af laks og helleflyndere. Byen kalder da også sig selv for ’halibut fishing capital of the world’, og der er masser at opleve i byen.

Homers gamle bydel ligger omkring den sydlige del af Main St, men efter ødelæggelser i 1964 grundet det store jordskælv, som ramte Alaska, blev denne del nærmest forladt i mange år. I de seneste år er området igen blevet renoveret, og herfra kan man også nyde udsigten fra Bishop’s Beach. Nord for den gamle bydel ligger Homers downtown, som breder sig omkring gaden Pioneer Avenue. Det er også her, man kan besøge Pratt Museum & Park, hvor man kan lære meget mere om Kachemak Bay-området folk, kultur og natur.

Fra downtown kan man gå mod Homer Spit, og på vejen ligger søen Beluga Lake, der fungerer som Homers lufthavn for vandfly. Herfra går Homer Spit Road den lange vej mod spidsen af Homer Spit, hvor man kan se byens store marina, og hvor der er mange spisesteder og caféer omkring marinaen, fiskeriet og færgerne fra stedet.

Det er også her på Homer Spit, man kan besøge Salty Dawg Saloon, der er et af byens vartegn. Salty Dawg Saloon er i dag en saloon, men stedets hytte er fra 1897 og var derved en af Homers første hytter. Hytten blev flyttet til det nuværende sted i 1949, og saloonen åbnede i 1957.

Topseværdigheder

  Homer Spit

  Homer Spit er en 7 km lang landtange, der udgår fra byen Homer. Det er her, meget af byens turistliv udspiller sig, fordi tangen er hjemsted for byens aktive havn med fiskeri og turbåde. Det er også her, man finder en del restauranter og butikker, og så kan man bl.a. se havørne og andre fugle langs turen til havnen for enden af landtangen.

  Homer Spit blev udviklet fra 1899, hvor Cook Inlet Coal Fields Company anlagde en jernbane fra kulforekomster langs bugten til udskibning for enden af landtangen. Jernbanen er historie, og i dag er der en vej, der fører til havnen. Flere steder langs den er der områder på campister, og der er også nem adgang til at fiske laks i sæsonen fra tangen.

   

  Salty Dawg Saloon

  Salty Dawg Saloon er et af de mest kendte steder på Homer Spit. Den oprindelige Salty Dawg blev bygget som en af de tidligste hytter i Homer i 1897. Hytten blev købt i 1940erne af Chuck Abbott, og i 1949 flyttede Abbott hytten til Homer Spit. I 1957 åbnede hytten som Salty Dawg Saloon.

  I dag ligger der også et tårn, som er en del af vartegnet Salty Dawg Saloon, og det er en oplevelse af komme ind i saloonen, der er en populær bar. Her sidder man omgivet af tusindvis af dollarsedler, der gennem årene bliver underskrevet og hængt op af saloonens gæster. Traditionen startede med, at en gæst engang hang en dollarseddel op, som skulle betale for en senere gæsts drink, når han dukkede op.

   

  Pratt Museum

  Pratt Museum er et interessant kultur- og naturhistorisk museum for Homer og området omkring Kachemak Bay. Museet går tilbage til dannelsen af foreningen Homer Society of Natural History i 1965, hvor udgangspunktet var den lokale kunstner Sam Pratts samling af effekter.

  På museet er der forskellige udstillinger. Den primære udstilling har fokus på de historiske og nuværende kulturer, der har været omkring Kachemak Bay. Der er bl.a. temaer om den oprindelige befolkning og om nybyggerne, der byggede mange homesteads i 1930erne og 1940erne. Man kan også lære mere om det fiskeri, der danner det økonomiske grundlag for byerne omkring bugten.

   

  Pioneer Avenue

  Pioneer Avenue er Homers moderne hovedgade i modsætning til Main Street, der var hovedgaden i det historiske Homer. Langs gader ligger en del af Homers butikker, og her finder man også byens rådhus.

  På hjørnet af Pioneer Avenue og Main Street kan man lægge mærke til biografen Homer Theatre. Det er en lille og charmerende biograf, der viser de nyeste film fra Hollywood, og som er kendt for sine gode popcorn. Det er en oplevelse at tage en tur i biografen under et besøg i byen.

   

  Old Town

  I dag er Pioneer Avenue hovedgaden i Homer, men før jordskælvet, der ramte Homer og Alaska i 1964, lå byens centrum tættere på vandet langs Main Street. Jordskælvet gjorde, at dele af den daværende by skred ud i Kachemak Bay, og det viste, hvor udsat Homer var.

  Efter jordskælvet flyttede byens aktivitet væk fra bugten, og det tidligere centrum blev nærmest forladt. I 1980erne flyttede en gruppe kunstnere dog til bydelen, og de skabte aktivitet ud fra den bevarede bygning, som tidligere havde huset forretningen Inlet Trading Post. Flere steder kom til, og i dag er Old Town i Homer et hyggeligt sted at gå en tur ad Main Street, E Bunnell Avenue og til Bishop's Beach.

   

  Alaska Islands & Ocean Visitor Center

  Dette er et naturcenter, hvor man kan lære meget mere om dyrelivet omkring Homer og Kachemak Bay. Man kan se nogle interessante udstillinger og få gode råd om at se dyreliv omkring Homer eller på turbåde.

  Fra naturcentret kan man også gå ture til vådområderne ved Bishop's Beach tæt på centret. Man kommer gennem bevoksede områder, hvor man ofte kan se elge, men ellers går turen til stranden for at se efter bl.a. hvaler, oddere og søløver.

   

  Skyline Drive Overlook

  Når man er i Homer, kan man se bugten Kachemak Bay og de omkringliggende bjerge fra Homer Spit. Man kan også være at køre den lille tur op til Skyline Drive Overlook, som giver et panoramakig over byen og området.

  Fra Skyline Drive Overlook kan man således se det meste af byen Homer, det historiske Homer ved Bishop's Beach og hele Homer Spit, der stikker 7 km ud i Kachemak Bay. Man kan også se store dele af bugten og rækken af bjerge på den modsatte bred.

Ture fra byen

  East End Road

  Byen Homer kaldes også 'The End of the Road', men efter at have taget Sterling Highway hele vejen til Homer, kan man fortsætte ad East End Road til den virkelige afslutning på vejen i denne del af Alaska. Efter at have været byens hovedgade som Pioneer Avenue, fortsætter East End Road gennem bebyggede områder, før man kommer ud af byen til smukke landskaber.

  Fra flere steder kan man nyde panoramaudsigter over Kachemak Bay til bjerge og gletsjere på den modsatte side af den lange bugt. Kører man langt nok, stopper asfalten, og grusvejene for enden fortsætter til de tre russiske landsbyer Voznesenka, Kachemak Selo og Razdolna. Samfundene er gammeltroende, og man kan se den lille kirke med løgkuppel i Voznesenka.

   

  Seldovia

  Byen Seldovia ligger isoleret på den modsatte side af Kachemak Bay end Homer. Det gør, at man skal flyve eller sejle hertil, og det er muligt med færge og turbåde fra Homer. I Seldovia bor der omkring 300 mennesker, og byen er som at komme til en verden for sig i forhold til Homer.

  Her kan man nemt gå til alting, og i Seldovia ligger der smukke gamle huse på pæle langs vandet. Man kan også besøge butikker, gallerier og restauranter i den hyggelige by, hvor man også kan se den russisk-ortodokse Sankt Nikolaj Kirke fra 1891. Der er også forskellige vandrestier, man kan nyde naturen fra. Den mest populære er Otterbahn Trail, der forbinder Seldovia med Outside Beach.

   

  Kachemak Bay

  Bugten Kachemak Bay er en 64 km lang bugt, der munder ud i Cook Inlet. Bugten har høj biologisk aktivitet, hvor havet skubber næringsstoffer ind i bugtens vand, og det giver en rigelighed af fisk, fugle, oddere, sæler, marsvin og hvaler året rundt.

  Fra Homer kan man komme på flere forskellige ture, hvor man kan opleve det marine liv i Kachemak Bay. Nogle af turene kombineres med besøg i Seldovia, lokale østersfarme, øen Gull Island, Halibut Cove og andre spændende steder, der viser mangfoldigheden omkring bugten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Gode links