Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Cleveland er en af de største byer i den amerikanske stat Ohio. Den blev grundlagt i 1796, da landmålere fra Connecticut Land Company opdelte staten såkaldte Western Reserve i landsbyer og en hovedstad. Landmålernes leder hed Moses Cleaveland, som Cleveland blev opkaldt efter, og han designede byplanen ud fra New Englands tradition.

Byen lukrerede på beliggenheden ved Lake Erie, og den boomede efter færdiggørelsen af Erie and Ohio Canal i 1832. Senere i 1800-tallet kom der stor vækst i Cleveland som logistisk centrum mellem den amerikanske østkyst og Midtvesten, hvor der bl.a. blev transporteret store mængder jern og kul, og i 1870 grundlagde John D. Rockefeller virksomheden Standard Oil i byen.

Industriproduktionen var som befolkningstallet i vækst, og i begyndelsen af 1900-tallet var Cleveland USA’s sjettestørste by. I 1920erne blev der bygget mange skyskrabere, og det gentog sig i sidste halvdel af århundredet med byens karakteristiske skyline som resultat.

Ture fra byen

    Pittsburgh, Pennsylvania

    Pittsburgh

    Pittsburgh er en af de største byer i den amerikanske stat Pennsylvania. Byens historie går tilbage til 1754, hvor franskmænd anlagde Fort Duquesne på det sted, hvor der havde ligget en handelsstation siden 1740erne. Englænderne overvandt det franske fort i 1758, som de omdøbte til Pittsburgh efter William Pitt. De anlagde Fort Pitt fra 1759, og der var omkring 400 indbyggere i byen i disse år.

    Byen voksede til 1.565 beboere i år 1800, og i førte halvdel af 1800-tallet blev Pittsburgh kraftigt udbygget, og allerede i 1815 var der en betydelig metalindustri og andre fabrikker i byen. Fabrikkerne nød godt af områdets kulminer, som i sig selv tiltrak mange nye indbyggere, og øget våbenproduktion under den amerikanske borgerkrig gav også vækst.

    Læs mere om Pittsburgh

     

    Columbus, Ohio

    Columbus

    Columbus er hovedstad og den største by i den amerikanske stat Ohio. Byens forhistorie startede i 1803, da Ohio blev en stat og skulle have en hovedstad. Chillicothe og Zanesville var de første hovedstæder, og man overvejede andre byer, før det blev besluttet at anlægge en ny by centralt i staten som hovedstad, og det blev Columbus med grundlæggelse i 1812. De følgende årtier voksede byen efter åbningen af National Road og Ohio and Erie Canal, der begge gav Columbus gode transportveje, hvilket igen skete med jernbanen fra 1850.

    I midten af 1830erne havde Columbus omkring 4.000 indbyggere, og det tal steg til 125.000 med udgangen af århundredet, hvor der var etableret mange store industrier i byen af bl.a. stål og hestetrukne køretøjer. Columbus fortsatte sin vækst gennem 1900-tallet, hvor der var byggeboom i 1920erne og igen i 1970erne med moderne kontorbygninger.

    Læs mere om Columbus

     

    Detroit, Michigan

    Detroit

    Detroit er den største by i den amerikanske stat Michigan. Dens historie startede i 1701, da franskmænd anført af Antoine de La Mothe Cadillac etablerede Fort Pontchartrain du Detroit som handelsstation på det sted, hvor downtown i dag ligger. Senere i århundredet blev stedet først britisk og derefter amerikansk, før Detroit i 1805 blev hovedstad i Michigan Territory.

    På dette tidspunkt var der under 750 indbyggere i byen, men det tal steg løbende gennem 1800-tallet. I 1837 blev Michigan en stat i USA, og Detroit forblev statens hovedstad indtil 1848, hvor regeringssædet blev flyttet til Lansing. I sidste halvdel af 1800-tallet boomede byen gennem transport og industrialisering, og fra 1850 til 1900 steg indbyggertallet fra 21.000 til 285.000. Det var en tid, hvor der blev anlagt brede boulevarder og bygget i smuk arkitektur med stadig større bygninger.

    Læs mere om Detroit

Tilmeld dig vores nyhedsbrev