Overblik over Tjita

Tjita er en af de store byer i det russiske Fjernøsten, og den er et vigtigt knudepunkt på den berømte Transsibiriske Jernbane. Byen ligger, hvor floderne Ingoda og Tjita løber sammen, og den er det administrative centrum i regionen Zabajkal, der også kendes som Transbajkal.

Tjitas historie går tilbage til kosakken Pjotr Beketov, der udforskede dele af Sibirien og grundlagde byer som bl.a. Tjita og Jakutsk. Gennem 1800-tallet voksede byen flere gange; fx da mange dekabrister blev sendt i eksil hertil efter 1825 og da Den Transsibiriske Jernbane blev anlagt mellem Moskva og Vladivostok.

Der er flere ting at se i Tjita, der både har gamle og nye bygninger i gadebilledet. Man kan fx starte en spadseretur i byen på den centrale plads, Ploshad Lenina, hvor der siden Sovjetunionens tid har stået en statue af Lenin. Fra Sovjetunionen ligger også den imponerende Sejrspark som monument for sejren i 2. Verdenskrig og som minde om kampen og de faldne.

I Tjita er der også flere smukke kirker i russisk stil, og kontrasten er stor fra Dekabristkirken i træ til Kazalkatedralen med forgyldte kupler. Byen er også interessant som hjemsted for en del af Ruslands buddhister. Det kan man se nærmere på i byens datsan, der er et buddhistisk tempel. Man bør også gå en tur til højdedraget Titovskaja Sopka med en fremragende udsigt.

Om rejseguiden til Tjita
Antal ture: X ture i byen + ture i omegnen
Sider: Kommer snart
Udgivet: Kommer snart
Forfatter: Stig Albeck
Forlag: Vamados.com
Sprog: Dansk
ISBN: 978-87-93491-XX-X

Om rejseguiden
Rejseguiden til Tjita giver dig overblik over seværdigheder og oplevelser i den tyske by. Læs om topseværdigheder og andre seværdigheder, og køb en rejseguide med turforslag og beskrivelser af alle byens vigtigste kirker, monumenter, palæer, museer m.v.

Tjita venter på dig, og på vamados.dk kan du også finde billige flybilletter og gode deals på hoteller til rejsen. Du vælger bare din rejsedatoer, og så får du forslag til fly og overnatning i og omkring byen.

Læs mere om Tjita og Rusland
Rusland information: vamados.dk/rusland
Tjita information: msuchita.ru
Rusland turisme: russiatourism.ru
Russiske jernbaner: rzd.ru
Tjita Lufthavn: aerochita.ru

Køb rejseguiden
Klik på knappen “Put i varekurv” for at købe rejseguiden. Herefter kommer du til betalingen, hvor du indtaster købs- og betalingsinformation. Efter gennemført betaling af guiden får du straks en kvittering med et link til download af dit køb. Du kan således downloade guiden med det samme eller bruge downloadlinket i e-mailen senere.

Brug rejseguiden
Når du køber rejseguiden til Tjita, får du bogen online, så du kan have den med på mobilen, din tablet eller computer – og du kan selvfølgelig også vælge af printe den. Brug kortene og turforslagene, og så får du en god og indholdsrig rejse.

    Gå ikke glip af gode tilbud!

    ER DU OPDATERET?

    gå ikke glip af gode tilbud, rejsenyt og inspiration

    TILMELD DIG VAMADOS NYHEDSBREV